Lena Cronqvist

RECENSION. ”Domens dag” av Lena Cronqvist fick inte hänga på sin tänkta plats i aulan på Karolinska sjukhuset. Flera professorer opponerade sig och målningen som köpts in av Statens konstråd 1981 ersattes av två abstrakta vävnader av Lars Rhode .

Den här målningen var för mycket för professorerna

Den hittills största utställningen med Lena Cronqvists konst. Gunilla Brodrej fastnar framför en dödsscen som var för mycket för gamla Karolinska sjukhuset.

Lena Cronqvist: ”Katten är mitt totemdjur”

Lena Cronqvist ställs ut i en stor retrospektiv utställning på Waldermarsudde. ”Nu har mina ögon blivit så dåliga. Gör jag inte det här nu så kommer jag inte kunna göra det”, säger konstnären.

Lena Cronqvist: ”Jag är egentligen ganska fantasilös”

Lena Cronqvist: ”Jag är egentligen ganska fantasilös”

Lena Cronqvists utlämnande motiv och självporträtt om uppväxt, moderskap och kriser har förändrat det svenska konstlandskapet. Nu sammanfattas hennes konstnärskap i en stor utställning på Waldemarsudde i Stockholm. – Jag tycker att det är kul att få se...

Cronqvist gör sin sista stora utställning

Cronqvist gör sin sista stora utställning

Lena Cronqvist har gjort flickan till en komplex människa i sin egen rätt. Men oavsett motiv talar hennes konst omedelbart och starkt till betraktaren. Nu visar hon sin största – och enligt henne själv sista – retrospektiva utställning.