World Health Organization

Oxford pausar studie på barn med Astra Zenecas vaccin

Oxford pausar studie på barn med Astra Zenecas vaccin

Oxford-universitetet har pausat en studie på barn med det covidvaccin som lärosätet utvecklat ihop med Astra Zeneca. Orsaken är den möjliga kopplingen mellan vaccinet och blodproppar.

WHO: Oacceptabelt långsam vaccinering

"Utdelandet av de här vaccinerna går oacceptabelt långsamt. Vi måste skynda på processen genom att få fart på produktionen, minska de administrativa hindren och använda varenda vaccindos vi har i lager just nu", säger WHO:s Europa-chef Hans Kluge i...

Nu lever vi i pandemins tidevarv

CORONAVIRUSET Coronaviruset Coronavirusets utbrott är en pandemi, slår Världshälsoorganisationen (WHO) fast – samma ödesmättade stämpel som Spanska sjukan, Asiaten, Hongkong-influensan och svininfluensan.

WHO:s dödlighetstal överskattade

WHO:s dödlighetstal överskattade

Under måndagen gick Världshälsoorganisationen, WHO, ut med att den nya sjukdomen Covid-19 hittills har en dödlighet på 3,4 procent – en betydligt högre andel än tidigare. Men siffran är enligt organisationen själv överdriven – och beskrivs som en...

Nya siffror: Så liten är risken att dö i covid-19

Nya siffror: Så liten är risken att dö i covid-19

Den generella dödligheten i covid-19 verkar nu sjunka kraftigt. Av dem som tidigt smittades i Kina dog 17,3 procent. Men av dem som smittats sedan 1 februari har bara 0,7 procent dött. Det visar nya siffror från Kina och WHO.

WHO: Mycket hög risk för global spridning av coronaviruset

Världshälsoorganisationen (WHO) bedömer att risken för en global spridning av covid-19-viruset nu är ”mycket hög” efter att smittofall har spridits från Italien och Iran till ett flertal länder.

Smittskyddsexperten: ”Tycker inte att man ska resa utomlands i onödan”

Undvik onödiga utlandsresor de kommande veckorna. Det säger smittskyddsexperten Johan Giesecke med anledning av coronavirusets spridning i omvärlden. – Jag kommer själv ställa in en arbetsresa till Liverpool nästa vecka, säger han till SVT Nyheter.

Myndighet: Ingen pandemi – ännu

Myndighet: Ingen pandemi – ännu

Smittspridningen av det nya coronaviruset förbryllar experterna. I vissa fall sker en stor smittspridning med tiotals nya fall på kort tid, medan viruset ibland inte tycks smitta alls. Det säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

EU och WHO till virusdrabbat Italien

EU och WHO till virusdrabbat Italien

CORONAVIRUS Coronavirus I Italien har över 150 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset och fyra har avlidit.EU och WHO skickar nu gemensamt en delegation till landet för att utvärdera läget.