Värmlands län

Fick hjälp av ambulanspersonal – spottade henne i ansiktet

Fick hjälp av ambulanspersonal – spottade henne i ansiktet

Det var på nyårsnatten som ambulans kallades till en kraftigt berusad man, enligt polisanmälan. En kvinnlig ambulanssjuksköterska försökte hjälpa mannen som genast började bete sig illa mot henne. – När hon sa till honom spottade han henne i ansiktet,...

Tösse kunde inte stoppa Billingsfors segertåg

Billingsfors och Tösse möttes på fredagen i Billingsfors Bollhall. Billingsfors hade åtta vinster i rad i division 4 Värmland västra herr i innebandy inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 6-5 (1-2, 4-1, 1-2).

Nya möjligheter ges att få sin första dos vaccin

Många har tagit emot sitt vaccin mot covid-19 i Värmland. Men nu satsar Region Värmland på att erbjuda fler drop in-tillfällen där alla som vill kan få sin första vaccinationsdos. I Filipstad ges tillfället på vaccinationsmottagningen i centrum på...

Möt nye operachefen Kjell Englund

Möt nye operachefen Kjell Englund

Den 19 juni gifte sig Kjell Englund och bröllopsresan gick till Värmland. Då visste han inte att han ett drygt halvår senare skulle vara ny opera- och orkesterchef för Värmlandsoperan.

Sunne kommuns köp av tjänster minskar: ”Det är allvarligt”

Sunne kommuns köp av tjänster minskar: ”Det är allvarligt”

Det finns stora skillnader bland Värmlands kommuner när det gäller hur stor andel av den kommunala verksamheten som köps in från företag, föreningar och stiftelser. Det visar en rapport från Svenskt näringsliv Värmland med statistik från SCB.

Coop Värmland storsatsar på e-handel – Hagfors ny plockcentral

Sedan tidigare finns utkörning av varor från Stora Coop Bergvik i Karlstad, Stora Coop Kristinehamn och Stora Coop Palmviken i Arvika. Från den 1 februari blir det alltså utkörning från Coop Hagfors. – De fyra butikerna...

Norrskenet i natt – se läsarnas bilder här

Natten till lördag bjöd himlen på ett färgglatt spektakel över stora delar av Sverige. Förutom långt upp i Norrland syntes norrsken på många håll i södra delarna av landet.

Årets mest hållbara skola finns i Arvika

Årets mest hållbara skola finns i Arvika

Det är föreningen Hållbart byggande Värmland som ligger bakom utmärkelsen ”Grundstenen” som delats ut sedan 2013. Premiäråret segrade Sveaplan fastigheter i Grums. Årets utmärkelse landar i Arvika och det kommunala fastighetsbolaget som uppmärksammas för...

Smittskydd Värmland om smittspridningen: ”En dramatisk ökning”

Smittskydd Värmland om smittspridningen: ”En dramatisk ökning”

Coronasmittan är på väg mot förra årets rekordnivåer i Arvika och Eda. Enligt Smittskydd Värmland är det en dramatisk ökning i hela Sverige. – Det är en hög smittspridning i hela samhället, säger Anna Wimmerstedt, biträdande smittskyddsläkare till AN.

Ännu en varg fälld: ”Vi begär utökad tilldelning”

Han är jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Värmland och kommunikationsansvarig för jaktlagen som deltar i licensjakten i Römskogsreviret som sträcker sig in i Norge. På tisdagen sköts den andra vargen i reviret. – Det var en tik.

Hon blir ny kulturchef: ”Otroligt roligt”

När VF ringer upp säger Karin Karlsson att hon är glad över det nya uppdraget, men att hon inte har så mycket mer att tillägga utöver sina kommentarer i regionens pressmeddelande, innan hon kommit igång på nya jobbet.

Sunne föll mot Örnen på bortaplan

Sunne föll mot Örnen på bortaplan

Sunne förlorade mot Örnen i division 3 Värmland dam i innebandy i Molkoms Sporthall. 6-5 slutade matchen på lördagen.

Nya miljonregnet – det fick säljarna för dyraste villorna i Karlstad

Nya miljonregnet – det fick säljarna för dyraste villorna i Karlstad

En fastighet som såldes för 6,6 miljoner kronor toppar listan över de dyraste fastighetsförsäljningarna i Karlstads kommun senaste veckan.

Rekordhögt tryck efter coronatester: ”All time high”

Över 10 500 egenprovtagningar togs i Värmland förra veckan. – All time high, säger testsamordnaren och chefläkaren Charlotta Nelsson. Samtidigt är andelen positiva prover på en hög nivå.

Efter jul- och nyårssmittan: ”Var återhållsam med privata träffar”

Den stora ökningen av antalet fall under förra veckan kopplas till jul- och nyårsfiranden. Nu vill smittskyddsläkaren Ingemar Hallén att man ska vara ”återhållsam med privata träffar”. – Och bara träffa folk i mindre sammanhang. Viktor Sunnemark.

Åmål U segrare borta mot Lekvattnet

Åmål U segrare borta mot Lekvattnet

Åmål U besegrade Lekvattnet på bortaplan i söndagens möte i division 4 Värmland västra herr i innebandy. 5-8 (2-5, 2-1, 1-2) slutade matchen.

Seger för Deje i toppmötet med Örnen

Seger för Deje i toppmötet med Örnen

Deje tog en tung seger på hemmaplan mot Örnen i toppmötet i division 3 Värmland dam i innebandy på söndagen. Matchen slutade 6-5.

Positivt trots pandemin - värmländsk innebandy växer

Värmländsk innebandy kan pusta ut. Den har klarat pandemin på ett bra sätt. Det kan förbundet nu konstatera. – Vi noterar en liten ökning av antalet licenser om man jämför med 2019, säger VIBF:s Johan Carlsson.

En kommun sticker ut: Så många covidfall hittades förra veckan

Anna Skogstam konstaterar också att antalet som provtar sig för covid-19 ökar – samtidigt som andelen positiva går ner. Smittskydd Värmland bedömer att smittspridningen i Värmland fortsatt ligger på en relativt låg nivå. Samtidigt framhåller Anna...

Bottennapp för Lesjöfors borta mot Karlskoga U

Bottennapp för Lesjöfors borta mot Karlskoga U

Lesjöfors tränare Jesper Gjermandsen kommenterade matchen: – Vi åker till Karlskoga med elva utespelare samtidigt som Karlskoga ställer upp med 20. De klarar av att spela med ett högt tempo, vi spelar bra hela matchen men...

Målfest för Skattkärr hemma mot Kristinehamn

Målfest för Skattkärr hemma mot Kristinehamn

Det blev en riktig storseger för Skattkärr mot Kristinehamn hemma i division 2 Värmland herr i innebandy. Matchen slutade 10-2 (4-1, 3-0, 3-1).

Många ovaccinerade covidpatienter på sjukhusen: ”I princip alla”

Den senaste veckan har lejonparten av alla personer som lagts in för vård av covid-19 på något av regionens sjukhus av en eller annan anledning inte varit vaccinerade mot smittan. – Det jag sett den senaste...

Värmländsk idrottshistoria i bokform: ”Den är definitivt unik”

Den tidigare NWT-sportchefen Håkan Kamp har tillsammans med 19 medförfattare skrivit en bok om den värmländska idrottshistorien – på djupet. Boken är uppdelad i sex delar och handlar till stora delar om hur idrotten kom till Sverige och senare Värmland.

Målfest för Dottevik U borta mot Fagerås

Målfest för Dottevik U borta mot Fagerås

Dottevik U:s tränare Kalle Mossberg kommenterade matchen: – Det rullade på ganska bra. Vi försökte att hålla uppe spelet hela matchen. Det få gångerna Fagerås kom igenom satt Maja Pettersson i vägen. Många...

Rejäl ökning av coronafall i länet

Rejäl ökning av coronafall i länet

Vid 14-tiden släppte regionen statistiken för fredag till tisdag och den är dyster. 96 nya bekräftade fall av covid-19 gör att antalet smittade sedan pandemin startade nu är uppe på 22 090 fall.

Fem raka segrar för Åmåls IBK

Åmåls IBK och Hultsberg U har två helt olika formkurvor. Åmåls IBK vann fredagens möte i Karlbergshallen och har därmed fem raka segrar i division 3 Värmland herr i innebandy. Bortalaget Hultsberg U däremot har fem raka förluster.

Efter skolutbrottet – nu smittas fler vuxna: ”Ökar mest i Arvika”

Coronasmittan ökar i Arvika för tredje veckan i rad. Förra veckan testade 46 personer positivt för covid-19.

Dödligt listeriafall kopplas till ost från gårdsmejeri

Dödligt listeriafall kopplas till ost från gårdsmejeri

Ost från ett lokalt gårdsmejeri i Värmland tros ha orsakat ett dödsfall på grund av Listeria-bakterier. Den aktuella bakteriestammen har hittats i gårdsmejeriets lokaler, men det är inte fastställt att det orsakat dödsfallet.

Åmål/Billingsfors föll hemma mot Dottevik U

Åmål/Billingsfors föll hemma mot Dottevik U

Hemmalaget Åmål/Billingsfors fick se sig besegrat av Dottevik U i söndagens match i division 3 Värmland dam i innebandy. 5-7 (0-2, 3-0, 2-5) slutade matchen.

Charlottenberg förlorade mot Karlskoga IK – släppte in fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Charlottenberg hyggligt med i matchen mot serieledande Karlskoga IK. Men Karlskoga IK öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 9-4 (2-1, 2-2, 5-1) i matchen i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro.

Livsmedelsverkets besked: Allt pekar på köttproducenten som smittkälla

Nu har Livsmedelsverket fått besked om listeriautbrottet i Värmland. Två prover hos den värmländska köttproducenten är av samma listeriastam som fanns hos två av fallen. – Det är något som talar för att produkter från anläggningen har varit smittkällor...

Biofest i två veckor

Biofest i två veckor

Under veckan 1-14 november arrangeras Värmlands största filmfest. Värmlands biodagar, där bland annat bion i Kristinehamn är med. Det utlovas 39 filmer, 169 filmvisningar, på elva biografer runt om i Värmland. – Jag älskar ju att maxa filmschemat med...

Åmål/Billingsfors tappade matchen i tredje perioden mot Sunne

Åmål/Billingsfors tappade matchen i tredje perioden mot Sunne

Det var länge en jämn match för Åmål/Billingsfors borta mot Sunne. Men i tredje perioden avgjorde Sunne och vann matchen i division 3 Värmland dam i innebandy med 11-8 (5-4, 1-2, 5-2).

Målfest när Åmål U krossade Åmotfors U

Åmål U hade inga problem med Åmotfors U i division 4 Värmland västra herr i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-2 (2-0, 5-0, 5-2).

Sunne vann hemma mot Örnen

Det blev en uddamålsseger för Sunne i matchen mot Örnen i division 5 Värmland västra herr i fotboll på lördagen. Laget vann med 3-2 (2-1) hemma på Fryxellska skolan.

Seger för Ämtervik mot Forshaga i spännande match

Seger för Ämtervik mot Forshaga i spännande match

Ämtervik tog greppet om hemmamatchen mot Forshaga i division 4 Värmland herr i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. Trots en uppryckning i andra halvlek av Forshaga räckte laget inte ända fram, och Ämtervik vann med 3-2.

X-linjen ska följa kundens behov – ”Nå ut till kunderna mer flexibelt”

X-linjen ska följa kundens behov – ”Nå ut till kunderna mer flexibelt”

På måndag får Säffleborna en ny möjlighet att ta sig fram i staden. Då invigs bussen X-linjen – utan tidtabell och fast linje! – Vi har pratat i många år om att nå ut till kunderna mer flexibelt, säger Jesper Johansson (MP), kollektivtrafiknämndens...

Torsby bikepark invigd – 18 mil cykelleder ska bli 20 mil till

Torsby är på väg att bli ett riktigt cykel-Mekka. När Biking Värmland satsar på bikingleder över hela Värmland är Torsby en av nio satsande kommuner. Dessutom med nystartad mountainbike-utbildning.

Vaccineringen: Kvinna JO-anmäler Region Värmland – som slår tillbaka

En kvinna har JO-anmält Region Värmland efter att hon fått vaccinbrev. ”Då de sett i min journal att jag inte är vaccinerad mot covid-19”, menar hon. Men enligt vaccinsamordnaren Anders Nordmark har regionen inte skickat ut några riktade brev mot...

Värmlands museum i akut behov av större lokaler

Värmlands museum i akut behov av större lokaler

Smörkärnare, tavlor och 9 000 år gamla arkeologiska fynd – det är något av det som finns på Värmlands museum. Nu är…

Bäckalunds kontrakt i stort sett klart: ”Imponerad av det här laget”

Bäckalunds kontrakt i stort sett klart: ”Imponerad av det här laget”

Bäckalund förlorade bottenmötet med Årjäng. Men trots detta krävs ett smärre mirakel för att Bäck inte ska spela division 5-fotboll även nästa säsong. – Om vi förlorar med 14 mål i sista matchen mot Värmlandsbro så åker vi ur, konstaterar tränaren...

Målfest när Vålberg besegrade Åmål U

Vålberg hade inga problem med Åmål U i division 4 Värmland västra herr i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-7 (3-2, 5-2, 4-3).

De är årets landsbygdsföretagare

Henrik Wejdmark och Erik Gustavsson som har varsin gård utanför Kil har utsetts till Årets landsbygdsföretagare i Värmland av Landshypotek.

Fyra nollor i rad för Örnen

Fyra nollor i rad för Örnen

Att få hål på Örnen just nu verkar omöjligt. Matchen mellan Örnen och Hertzöga 2 slutade nämligen 5-0 (2-0). I och med det har Örnen nu fyra matcher i rad utan insläppt mål i division 5 Värmland västra herr i fotboll.

Nyedshov föll mot Arvika på bortaplan

Nyedshov föll mot Arvika på bortaplan

Nyedshov fick se sig besegrat i mötet med Arvika på bortaplan i division 4 Värmland herr i fotboll, med 4-5 (1-2).

Skattkärr och Filipstad delade på poängen

Det blev delad pott när Skattkärr tog emot Filipstad i division 2 Värmland herr i innebandy. Slutresultatet skrevs till 6-6.

Värmlands första tankstation med vätgas etableras tack vare Klimatklivet

Snart blir det lättare att köra och investera i lastbilar, bussar och personbilar som går på gas eller el i Värmland. En unik tankstation för vätgas och andra förnybara drivmedel har fått närmare 20 miljoner kronor i stöd från Klimatklivet och kommer...

IFK Kristinehamn formstarka svit fortsätter

IFK Kristinehamn formstarka svit fortsätter

Det blev 2-2 (1-1) när serieledande Immetorp mötte IFK Kristinehamn på torsdagen hemma på Kemab Arena. Det innebar nio raka matcher utan förlust för IFK Kristinehamn i division 5 Värmland östra herr i fotboll.

Fortsatt låg smitta men Sunne oroar Smittskyddet

Fortsatt låg smitta men Sunne oroar Smittskyddet

För Värmlands del var det fortsatt få ny smittofall förra veckan. Men Sunne sticker ut.

Han driver Värmlands snabbast växande företag: ”Inspireras av kunniga”

Stodene Markarbeten i Karlstad som drivs av Anders Nybakk blev under tisdagskvällen utsedd till årets gasellvinnare.

Åmål/Billingsfors vann enkelt: ”Vi var bättre än dem”

Åmål/Billingsfors gick ut starkt i hemmapremiären i Åmål och besegrade Kristinehamn U med 10–4 efter tre mål vardera av Sanna Blixt och Selma Gustafsson. – Vi fick spelet dit vi ville ha det, säger tränaren Patrik Blixt.

Skilsmässoturen”: Nytt grepp för att locka förare

Skilsmässoturen”: Nytt grepp för att locka förare

Långa turer med flera övernattningar ena veckan, och kortare turer veckan därpå. Det är ett nytt grepp som åkare i Värmland kör för att frånskilda lättare ska kunna ha ett drägligt livspussel.

IFK Kristinehamn ny serieledare efter seger

IFK Kristinehamn ny serieledare efter seger

IFK Kristinehamn vände och vann mot Karlskoga SK borta med 2-1 (0-1) och är ny serieledare i division 5 Värmland östra herr i fotboll efter 18 spelade matcher, tre poäng före Karlskoga. Karlskoga SK ligger på andra plats i tabellen.

Seger för Säffle SK 2 hemma mot Forshaga

Hemmalaget Säffle SK 2 tog hem de tre poängen efter seger mot Forshaga i division 4 Värmland herr i fotboll. 5-2 slutade matchen på lördagen.

Målfest för Åmål hemma mot Dottevik U

Det blev en riktig storseger för Åmål mot Dottevik U hemma i division 3 Värmland herr i innebandy. Matchen slutade 14-1 (1-1, 5-0, 8-0).

Målfest för Sunne hemma mot Svanskog

Målfest för Sunne hemma mot Svanskog

Det blev en riktig storseger för Sunne mot Svanskog hemma i division 5 Värmland västra herr i fotboll. Matchen slutade 8-0 (3-0).

Vinner efter tre mål av Calberg

Vinner efter tre mål av Calberg

Gillberga tog sig an Grums IK 2 i helgen. Trots ett kraftigt manfall, som vanligt, gjorde man en bra match. Efter tre mål av David Calberg skrevs...

IFK Kristinehamn vann borta mot Munkfors

Det blev en uddamålsseger för IFK Kristinehamn i matchen mot Munkfors i division 5 Värmland östra herr i fotboll på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-1) borta...

Jätteskräll när Säffle SK 3 besegrade Högboda

Bottenlaget Säffle SK 3 stod för en rejäl överraskning i division 6 Värmland västra herr i fotboll när laget besegrade serieledande Högboda på hemmaplan i...

Mahdi Mohammadi matchhjälte för Filipstad hemma mot Karlskoga IF

Mahdi Mohammadi matchhjälte för Filipstad hemma mot Karlskoga IF

Mahdi Mohammadi gjorde matchens enda mål i andra halvleken när Filipstad vann i division 5 Värmland östra herr i fotboll med 1-0 (0-0) mot Karlskoga IF på...

Ännu en värmlänning har dött med covid-19: ”Äldre, multisjuka personer”

Ännu en värmlänning har dött med covid-19: ”Äldre, multisjuka personer”

Anna Skogstam, Region Värmlands smittskyddsläkare, säger så här om det nya dödsfallet i ett mejl till NWT: – Jag kan inte uttala mig om enskilda fall,...

Nu finns chansen att bli Värmlands enda bokbindare

Efter 32 år i sitt bokbinderi på Herrhagen i Karlstad börjar Olof Myrin tänka på pensionen. Nu går han ut med en efterlysning:

Vaccinsamordnaren: Barnvaccinationen kan starta tidigare – på enstaka skolor

Vaccinationen av 12–15-åringar ska köra i gång efter höstlovet, var budet så sent som under tisdagskvällen.

Oavgjort för Gillberga hemma mot Töcksfors 2

Oavgjort för Gillberga hemma mot Töcksfors 2

Lagen delade på poängen när Gillberga och gästande Töcksfors 2 möttes i division 6 Värmland västra herr i fotboll, på lördagen. Matchen slutade 1-1 (1-1).

Tre nyheter du inte vill missa

Tre nyheter du inte vill missa

Mannen blev stoppad av tre oidentifierade personer i centrala Karlstad. Då tog de hans mobiltelefon och knuffade ner honom i Klarälven.

Gustaf Ivarsson och Linus Johansson målskyttar när IFK Kristinehamn U föll

IFK Kristinehamn U förlorade bortamatchen mot Storfors i division 6 Värmland östra herr i fotboll på lördagen. 3-2 (2-0) slutade matchen.

Värmland i fokus i Färjestads nya intro – lyssna på det här

Med text från Värmlandsvisan – och toner inspirerade av en tysk superhit. Det blir ljudkulissen när spelarna åker in på isen i det nya Färjestadsintro som...

Sunne och Kils AIK delade på poängen

Sunne och Kils AIK delade på poängen

Det blev 1-1 (1-0) i onsdagens heta toppmatch i division 5 Värmland västra herr i fotboll mellan hemmalaget Sunne och Kils AIK.

Miljonregnet: Region Värmlands anställda får pandemigåva

Miljonregnet: Region Värmlands anställda får pandemigåva

Det är omkring 8 000 anställda som får ta del av belöningen. – Vi vill ge en uppskattning till de insatser som våra medarbetare har gjort under det här året...

Regionens nya vaccindrag – massutskick av sms

"Hej! samhället öppnar upp och återgår till det mer normala”. När flera värmlänningar öppnade sina mobiltelefoner på fredagsmorgonen möttes de av ett...

Ligger nu sist i tabellen

Säffle SK 3 har en något tuffare säsong som nykomlingar i division 6 jämfört med fjolårets serieseger. Under söndagen förlorade de med 2-1(0-2) mot...

Bottennapp för IFK Kristinehamn U borta mot KB Karlskoga 2

Bottennapp för IFK Kristinehamn U borta mot KB Karlskoga 2

IFK Kristinehamn U lyckades inte alls när man mötte KB Karlskoga 2 borta i division 6 Värmland östra herr i fotboll. KB Karlskoga 2 vann med 10-1 (4-1).

"Sjöblött och svinkallt verkar vara vår melodi”

"Sjöblött och svinkallt verkar vara vår melodi”

Det var en riktig höstmatch som spelades på Sporthällas konstgräs i går - regn, blåst och kyla. Men det stoppade inte Säffle SK 2:s krigarmoral, som fick med sig en viktig trepoängare efter 4-3 mot IK Arvika Fotboll.

Wermlands mejeri storsatsar på ny fossilfri panna

Vid uppvärmning av produktionen ska nu Wermlands mejeri använda sig av pellets i stället för fossil användning av olja.

Wall of Fame på Värmlands museum

Från och med nu och hela september finns Värmlandsidrottens Wall of Fame-utställning på Värmlands museum i Karlstad.

Förlustsviten bruten för Deje

Förlustsviten bruten för Deje

2-5 slutade matchen i division 5 Värmland östra herr i fotboll mellan Immetorp och gästande Deje. Det betyder att Deje äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Rottneros överkört av Karlskoga: ”Spelar helt utan självförtroende”

Rottneros överkört av Karlskoga: ”Spelar helt utan självförtroende”

Det går trögt för Rottneros IK just nu, som inkasserade en ny förlust i lördagens hemmamatch mot KB Karlskoga.

Kristinehamn vann mot Skoghall 2 på Lunnevi IP

Efter en mållös första halvlek avgjorde Kristinehamn matchen mot Skoghall 2 i andra halvlek. Till slut vann Kristinehamn söndagens bortamatch i division 4...

David Selander enda målskytt när Bäckalund föll

Bäckalund förlorade mot Kils AIK i division 5 Värmland västra herr i fotboll på Granevi. 1-3 (0-1) slutade matchen på lördagen.

Grums 2 och Mangskog delade på poängen

Grums 2 och Mangskog delade på poängen

Det blev 1-1 (1-0) i fredagens heta toppmatch i division 6 Värmland västra herr i fotboll mellan hemmalaget Grums 2 och Mangskog.

Uddamålsseger när Råtorp besegrade FBK Karlstad 2

Uddamålsseger när Råtorp besegrade FBK Karlstad 2

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Råtorp i matchen mot FBK Karlstad 2 på Råtorpsvallen. Laget vann lördagens match i division 5 Värmland östra herr i...

Toppmöte för Karlstad: ”Vi kommer att jaga de andra lagen hela hösten”

Kan Karlstad Fotboll på allvar utmana i toppstriden i den norra division 1-serien? Seger mot Umeå hemma på lördagen och man är med i kvaljakten.

Fiskevik i ledning i halvtid – men tappade segern mot Årjäng U

Fiskevik ledde med 3-1 i paus i mötet i division 7 Värmland västra herr i fotboll hemma med Årjäng U på torsdagen. Men Årjäng U reste sig i andra halvlek...

Sandbäckens etablerar sig i Värmland, förvärvar Karlstad Rörmontage AB

Sandbäckens etablerar sig i Värmland, förvärvar Karlstad Rörmontage AB

Sandbäckens fortsätter sin tillväxtresa och utökar sin geografiska närvaro genom att förvärva Karlstad Rörmontage AB. Bolaget, som omsätter cirka 80 Mkr och...

Strömtorp B ny serieledare efter seger

Strömtorp B ny serieledare efter seger

Det blev 7-3 (1-1) borta för Strömtorp B mot Filipstad 2 i måndagens match. Därmed är laget serieledare i division 6 Värmland östra herr i fotboll,...

Simklubbens drag: Plockar in ex-förbundskaptenen

Han har förvandlat Sarah Sjöström till en olympisk guldmedaljör. Nu blir den förre svenska förbundskaptenen Thomas Jansson en del av Karlstad Simsällskap...

Seger för Årjäng i tidiga seriefinalen mot Arvika U

Årjäng tog en tung seger på bortaplan mot Arvika U i toppmötet mellan ettan och tvåan i division 4 Värmland västra dam i fotboll på söndagen.

Grums utklassade Rottneros på hemmaplan

Grums utklassade Rottneros på hemmaplan

Grums dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Rottneros i division 4 Värmland herr i fotboll med hela 7-0 (4-0).

Karlskoga IF utklassade Hammarö på hemmaplan

Karlskoga IF utklassade Hammarö på hemmaplan

Karlskoga IF fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Hammarö i division 5 Värmland östra herr i fotboll med 6-1 (3-0).

Karlskoga toppar tabellen efter seger

Karlskoga är ny serieledare i division 5 Värmland östra herr i fotboll efter hemmaseger med 1-0 (0-0) mot Råtorp. Karlskoga leder serien en poäng före IFK...

Joel Alenmalm fixade segern för Sunne

Det blev ett hattrick för Sunnes Joel Alenmalm i matchen mot Örnen i division 5 Värmland västra herr i fotboll. Sunne vann på bortaplan med 4-0 (1-0).

Frispark fällde Hovet på stopptid

Frispark fällde Hovet på stopptid

IF Nyedshov har ingen medstuds alls för tillfället. I helgens division 4-möte med Arvika spelade man bra, och visade prov på god lagmoral, men trots det var...

Hjo Installation tar över Filipstads Elbyrå

Hjo Installation tar över Filipstads Elbyrå

Nu står det klart att Hjo Installation tar över Filipstads Elbyrå och dess arbetare från och med den 1 september.

Säffle serverar SM i Utomhusmatlagning

Den 3 september arrangeras en deltävling i SM i Utomhusmatlagning i Säffle. Det är för andra gången som Visit Värmland och Säffle kommun är arrangörer för...

Seger för Töcksfors efter tuff match mot Ämtervik

Töcksfors vann bortamatchen mot Ämtervik på tisdagen. Detta trots att Ämtervik knappade in på Töcksfors halvtidsledning, 2-0, efter en uppryckning i andra...

Mangskog vann toppmötet mot Grums 2

Mangskog vann toppmötet mot Grums 2

Mangskog tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Grums 2 i division 6 Värmland västra herr i fotboll på tisdagen med 5-0 (1-0).

Benjamin Hunter och Lukas Söderqvist målgörare i Karlskogas seger

Benjamin Hunter och Lukas Söderqvist målgörare i Karlskogas seger

2-0 (1-0) vann Karlskoga med på hemmaplan mot Karlskoga IF i division 5 Värmland östra herr i fotboll. Bakom segern låg ett mål var av Benjamin Hunter och...

De kan vinna Värmlands Turismpris

Gamla Kraftstationen i Deje, Happie Camp och Kungskvarnen i Borgvik – så heter finalisterna i Värmlands Turismpris. Vinnaren utses i december.

Jimmy Guldbrandsson och Jens Gustafsson sänkte Årjäng U

Brunskog United vann hemma mot Årjäng U i division 7 Värmland västra herr i fotboll med 2-0 (0-0). Jimmy Guldbrandsson och Jens Gustafsson gjorde ett mål...

FBK Karlstad 2 kryssade mot Immetorp

FBK Karlstad 2 kryssade mot Immetorp

I halvtid ledde Immetorp matchen på hemmaplan i division 5 Värmland östra herr i fotboll mot FBK Karlstad 2 med 2-0. Men i andra halvlek jobbade sig FBK...

Formstarkt Torsby U tog ännu en seger

Formstarkt Torsby U tog ännu en seger

Torsby U är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Kils AIK hemma på Leksbråten på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-0 (1-0) innebär...

Jalal Jaemz i målform när Karlskoga IF vann

Bortalaget Karlskoga IF tog hem de tre poängen efter seger mot Munkfors i division 5 Värmland östra herr i fotboll. 1-3 (1-3) slutade matchen på söndagen.

Björnjakten är i gång – ännu ingen björn skjuten i länet

Jakten inleddes under lördagsmorgonen • Så många får skjutas i Västerbotten.

Tre skjutna – björnjakten är över

Tre skjutna – björnjakten är över

Tre björnar har fått skjutas i Värmland under årets licensjakt. Nu är björnjakten över för i år. På söndagsmorgonen meddelade länsstyrelsen att en tredje...

Tung förlust när IFK Ås krossades av Säffle SK 3

Tung förlust när IFK Ås krossades av Säffle SK 3

IFK Ås hade riktigt stora problem med Säffle SK 3 i division 6 Värmland västra herr i fotboll, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 0-11...

Filipstads formsvacka fortsätter

Man hoppades på den första segern efter en tyngre period. Inför matchen hade man en bra trupp på pappret men trots det fick man se sig besegrade av FBK...

Förlust för Kristinehamn borta mot Norrstrand

Kristinehamn förlorade mötet med Norrstrand borta med 0-1 (0-1) i division 4 Värmland östra dam i fotboll på fredagen.

Bäckalund bröt tunga sviten mot Årjäng

Bäckalund bröt tunga sviten mot Årjäng

Fyra förluster i rad i division 5 Värmland västra herr i fotboll hade laget inför matchen. Hemma mot Årjäng bröts den tuffa sviten för Bäckalund.

Storseger för Mangskog hemma mot Töcksfors 2

Storseger för Mangskog hemma mot Töcksfors 2

Mangskog tog en enkel seger mot Töcksfors 2 hemma på Mangvalla i division 6 Värmland västra herr i fotboll. Laget dominerade matchen, som slutade 6-0 (2-0).

Fem raka segrar för Hertzöga 2

Hertzöga 2 och Bäckalund har två helt olika formkurvor. Hertzöga 2 vann tisdagens möte på Granevi och har därmed fem raka segrar i division 5 Värmland västra herr i fotboll. Hemmalaget Bäckalund däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 1-7 (0-4).

Gjorde nog årets insats”

Trots att Svanskogs IF tappade en kvittering mot IFK Sunne och förlorade med 3-2 (1-1, 1-2) under lördagens hemmamatch, är de nöjda med att de äntligen fått till ett mycket bättre spel.

Tung förlust för Säffle 2 borta mot IK Arvika

Tung förlust för Säffle 2 borta mot IK Arvika

Det blev en riktig storförlust för Säffle 2 borta mot IK Arvika i division 3 Värmland dam i fotboll. Matchen slutade 6-1 (4-1).

Arrangör för tantrafestival: ”Inte vårt ansvar”

Arrangör för tantrafestival: ”Inte vårt ansvar”

Det har varit tyst från de ansvariga för kursgården Ängsbacka efter att över 100 personer covidsmittats på en tantrafestival som arrangerades på området. Men nu svarar Malin Wik i ledningsgruppen på kritiken som kommit. Hon säger till P4 Värmland att...

Klar seger för Ölme mot Storfors U på Ölme IP

En halvtidsledning med 2-0 utökades i andra halvleken när Ölme slog Storfors U på hemmaplan i division 7 Värmland östra herr i fotboll. Till slut blev det 3-0 till Ölme.

Seger för Skattkärr efter tuff match mot Immetorp

Skattkärr vann hemmamatchen mot Immetorp på fredagen. Detta trots att Immetorp knappade in på Skattkärrs halvtidsledning, 2-0, efter en uppryckning i andra halvlek. Matchen i division 5 Värmland östra herr slutade 2-1 till Skattkärr.

Fortsatt tungt för Nyedshov – förlust mot KB Karlskoga

Fortsatt tungt för Nyedshov – förlust mot KB Karlskoga

Det räcker inte hela vägen till seger för Nyedshov. Det står klart efter 1-7 hemma mot KB Karlskoga. Det var Nyedshovs åttonde match i rad utan seger i division 4 Värmland herr i fotboll.

IFK Kristinehamn vann tidiga seriefinalen mot Karlskoga

IFK Kristinehamn vann tidiga seriefinalen mot Karlskoga

IFK Kristinehamn tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Karlskoga i division 5 Värmland östra herr i fotboll på fredagen med 2-1 (1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

IFK Sunne fortsätter dominera - sju olika målskyttar

IFK Sunne är tillbaka som serieledare i division 5 västra, trots två matcher tillgodo på lagen strax bakom.

Delad pott när Filipstad tog emot Skattkärr

Hemmalaget Filipstad och Skattkärr tog en poäng var i mötet i division 5 Värmland östra herr i fotboll. Matchen slutade 2-2 (1-1).

Filipstad bröt negativ trend

Filipstad bröt negativ trend

Filipstad plockade hem en poäng efter att ha spelat oavgjort mot Hammarö i fredags. Matchen slutade 2-2 och resultatet var välkommet för Filipstad som har flera förluster i följd i bagaget.

Ny seger för Årjäng

Ny seger för Årjäng

Kronan U föll tämligen väntat hemma i division 4 Värmland västra dam i fotboll mot formstarka Årjäng. Matchen slutade 1-4 (0-2). Det betyder att Årjäng har sex segrar i rad, medan Kronan U har fyra förluster i följd.

Svanskog utklassat av Hertzöga 2 borta

Svanskog åkte på en riktig smäll när laget förlorade på bortaplan mot Hertzöga 2 med hela 1-7 (1-4) i division 5 Värmland västra herr i fotboll.

Smittskydd om coronautbrottet på Ängsbacka: ”Finns risk för kommande spridning”

Inför sommaren var smittskydd på plats på Ängsbacka och instruerade hur de kunde coronaanpassa anläggningen. ��ven om alla formella regelverk har följts, har 52 personer konstaterats smittade. – Jag tycker att det är olyckligt, säger Anna Skogstam,...

Tålmodigt Arvika väntade inte förgäves

Tålmodigt Arvika väntade inte förgäves

Arvika Fotbolls herrar hade ett stort bollinnehav i bortamatchen mot Rottneros men fick vänta länge på avgörandet. Jonas Aspetorp jonas.aspetorp@arvikanyheter.se 0570-71 44 27. Det kom dock till slut – genom inhopparen Lowe Engström, som slog in...

Kristinehamn segrare efter walk over från Nyedshov/Östra Deje

Kristinehamn segrare efter walk over från Nyedshov/Östra Deje

Det blev ingen match i division 4 Värmland östra dam i fotboll mellan hemmalaget Kristinehamn och gästande Nyedshov/Östra Deje. Nyedshov/Östra Deje lämnade walk over vilket gör att Kristinehamn tilldöms segern med 3-0.

Kommunsiffror: Noll på sina håll men vissa har många smittade

Vissa kommuner hade en markant ökning av smittspridningen under föregående vecka, samtidigt rapporterar andra kommuner inte in ett enda bekräftat coronafall.

Förlust för Svanskog hemma mot Årjäng

Svanskog förlorade mötet med Årjäng hemma med 0-4 (0-1) i division 5 Värmland västra herr i fotboll på onsdagen. NWT Medias textrobot – sport. Matchen förblev jämn målmässigt till Årjäng tog ledningen i 27:e minuten, genom Mohamad Anwar Ncheiwati.

Karlskoga blev för svårt för Säffle

Karlskoga blev för svårt för Säffle

Säffle SK:s division-4-lag tog på tisdagskvällen emot KB Karlskoga på Sporthälla i höstpremiären. Tyvärr fick SSK 2 inkassera säsongens första hemmaförlust, då ett favorittippat Karlskoga rättvist kunde vinna efter slutresultatet 3-1.

Så minns kollegorna förre landshövdingen: ”Han hade en oerhört stark social förmåga”

Så minns kollegorna förre landshövdingen: ”Han hade en oerhört stark social förmåga”

Kenneth Johansson, tidigare landshövding i Värmlands län, har avlidit efter en tids sjukdom.

Bolt tar in 6 miljarder kronor i finansiering

Företaget Bolt, som bland annat hyr ut el-sparkcyklar och levererar mat från restauranger, har samlat ihop 600 miljoner euro från investerare, motsvarande 6 miljarder kronor.

William Hartvig räddade poäng när Skoghall kryssade

I halvtid ledde Nyedshov matchen på bortaplan i division 4 Värmland herr i fotboll mot Skoghall med 1-0, efter mål av Mattias Ekberg. Men i andra halvlek jobbade sig Skoghall in i matchen, och kvitterade genom William Hartvig. Matchen slutade 1-1.

Kronan äntligen segrare igen

Kronan äntligen segrare igen

Spelarna i Kronan fick äntligen njuta av en seger igen, efter 3-2 (1-0) borta mot Säffle 2. Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i division 3 Värmland dam i fotboll.

Norge öppnar gränsen mot Värmland – länet grönt

Norge öppnar gränsen mot Värmland – länet grönt

Den norska regeringen ger nu besked om nya inreseregler från Värmland: gränsen öppnar och länet räknas nu som grönt. – Ja äntligen är det mest rimliga man kan säga. Då är vi tillbaka till det normala, säger landshövding Georg Andrén.

Trendbrott i Värmland – smittspridning vid några privata träffar

I sex veckor i rad har antalet nya smittade minskat i Värmland. Men enligt Region Värmlands siffror ser det nu ut att bli ett trendbrott och i stället öka, om än från låga nivåer. Under förra veckan (tisdag–måndag) konstaterades 45 nya fall. Denna vecka, sedan...

Siffrorna som talar för gränsöppning – då kommer nästa besked

För många har väntan på att gränsen till Norge ska öppna varit lång och tung. Efter det senaste dråpslaget sätts nu hoppet till nästa fredag. Kan Värmland äntligen få bli grönt? Lilly Rung Klint lilly.rungklint@nwt.se. Norges gräns för att länet ska kunna...

Regionen: Unga fortsatt dåliga på att vaccinera sig

Regionen: Unga fortsatt dåliga på att vaccinera sig

Det är fortfarande många unga som inte väljer att vaccinera sig på vaccinationsstationerna runt om i länet. På sikt kan det leda till ökad smittspridning, något regionen ser allvarligt på. – Det är svårt att få stopp på det om inte alla vaccinerar sig, säger Carina...

Riktigt låga siffror i Värmland – i sex kommuner rapporteras noll fall

Riktigt låga siffror i Värmland – i sex kommuner rapporteras noll fall

Smittspridningen är låg i länet. I sex kommuner, däribland Arvika och Kristinehamn, bekräftades ingen ny smittad under förra veckan. Det visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98 37. Föregående...

Fortsatt minskning på sjukhusen – färre smittade förra veckan än väntat

Efter att Folkhälsomyndigheten valt att stänga sin rapporteringsdatabas Sminet på helger rapporterar Region Värmland först fredagen, lördagen, söndagen och måndagens antal smittade på tisdagar. NWT rapporterade bara de preliminära siffrorna från...

Smällen mot telebolaget i Örebro: 40 miljoner i beslag

Mobilföretaget i centrala Örebro hade bara några få anställda – men ökade på kort tid sin omsättning till hundratals miljoner. Nu har de fått 40 miljoner beslagtagna. Polis och åklagare misstänker att bolaget ingår i den stora härvan av momsbedrägerier med...

Adam Wester avgjorde när Norrstrand sänkte Nyedshov

Adam Wester avgjorde när Norrstrand sänkte Nyedshov

Målet i andra halvleken av Adam Wester blev matchens enda. Norrstrand vann med 1-0 (0-0) borta mot Nyedshov i division 4 Värmland herr i fotboll.

Gunnarskog/Bortan tappade ledning och förlorade

Gunnarskog/Bortan tappade ledning och förlorade

Gunnarskog/Bortan hade ledningen i halvtid i matchen mot Grums 2 på hemmaplan i division 6 Värmland västra herr i fotboll. Men laget tappade spelet i andra halvlek och förlorade med 3-4 (2-1) i fredagens match på Gunnevi.

Största skillnaderna hittills i svensk smittspridning

Skillnaden mellan regionernas smittotal var under juni den största sedan masstestningen infördes förra sommaren, visar en sammanställning som SvD har gjort. Överlag är smittan låg i landet, men både Norrbotten och Värmland sticker ut med betydligt fler...

Klar bortaseger för Arvika – Åström tvåmålsskytt

Arvikas damer segrade borta mot tabelljumbon Säffle 2 med säkra 1-4 men det var inte en rakt igenom enkel resa.

Alexander Karlsson matchhjälte för IFK Kristinehamn hemma mot Råtorp

Alexander Karlsson matchhjälte för IFK Kristinehamn hemma mot Råtorp

Matchens enda mål stod Alexander Karlsson för i andra halvleken när IFK Kristinehamn vann i division 5 Värmland östra herr i fotboll med 1-0 (0-0) mot Råtorp på hemmaplan.

Norrstrand och Skoghall kryssade

Norrstrand och Skoghall kryssade

Publiken på ICA Maxi Välsviken Arena fick inte se några mål när Norrstrand tog emot Skoghall i division 4 Värmland herr i fotboll. Matchen slutade mållös, 0-0.

Värmlandsbro vann hemma mot Svanskog

Värmlandsbro vann matchen hemma mot Svanskog i division 5 Värmland västra herr i fotboll på söndagen. 4-1 (3-0) slutade matchen.

Töcksfors tog kommandot från start mot Rottneros

Töcksfors hade greppet från start i matchen i division 4 Värmland herr i fotboll mot Rottneros på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 5-1 (3-1) hemma på Hagavallen.

Agnes Amneteg gjorde två mål när Årjäng vann

Agnes Amneteg gjorde två mål när Årjäng vann

Det blev Årjäng som vann matchen hemma mot Gunnarskog i division 4 Värmland västra dam i fotboll på onsdagen. 5-1 (5-0) slutade matchen.

Efter ett halvår med vaccin: Så många i varje åldersgrupp är vaccinerade

Efter ett halvår med vaccin: Så många i varje åldersgrupp är vaccinerade

46,5 procent av värmlänningarna har fått två doser vaccin mot covid-19. Men vaccintäckningen är av förklarliga skäl väldigt olika i olika åldersgrupper. Högst är andelen hos 80–89-åringarna: 91 procent är fullvaccinerade. I slutet av december förra året kom...

Simon Götz målskytt när Filipstad föll

Filipstad förlorade bortamatchen mot Karlskoga IF i division 5 Värmland östra herr i fotboll på söndagen. 2-1 (1-1) slutade matchen.

Efter midsommar: Hälften så många fall i Värmland

Antalet fall har halverats i Värmland under förra veckan. På sjukhus vårdas något färre än innan midsommar.

Johan Bjuremo gjorde två mål när Västanvik vann

Johan Bjuremo gjorde två mål när Västanvik vann

Det blev Västanvik som vann matchen hemma mot Rottneros i division 4 Värmland herr i fotboll på torsdagen. 3-2 (1-0) slutade matchen.

Nyedshov kunde inte stoppa formstarka Grums

Nyedshov kunde inte stoppa formstarka Grums

Grums och Nyedshov möttes på onsdagen på NP3 Arena. Grums hade fyra vinster i rad i division 4 Värmland herr i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-0 (0-0).

25-åringar kan nu boka vaccintid i Värmland

Personer födda 1996 eller tidigare kan nu boka tid för vaccinering mot covid-19 i Region Värmland. – Det finns många bokningsbara tider så passa på att planera för din vaccination, säger regionens vaccinsamordnare Anders Nordmark i ett...

Lokala råden förlängs inte – men lättnader kan dröja

Efter att flera fall av den mer smittsamma deltavarianten upptäcktes i Värmland i början av juni infördes lokala råd igen. De gäller till på söndag och nu meddelar Region Värmland att de avslutas då men flaggar för andra anpassningar.

Elin Nilsson enda målskytt när Säffle 2 föll

Elin Nilsson enda målskytt när Säffle 2 föll

Säffle 2 fick se sig besegrat i mötet med Råtorp på hemmaplan i division 3 Värmland dam i fotboll, med 1-2 (1-0).

Trögstartat Sunne stod för ny kross i seriefinalen

Trögstartat Sunne stod för ny kross i seriefinalen

Mållöst och spelmässigt fördel Torsby IF U efter den första halvleken. Men de sista 45 minuterna satte IFK Sunne fart i seriefinalen på Kolsvik - och det rejält. Siffrorna rann i väg och slutresultatet skrevs till 5-0 (0-0). – Vi gjorde inte det vi skulle i början, men i...

Seger för Klässbol på hemmaplan mot Årjäng U

Klässbol vann mötet med Årjäng U hemma med 6-2 (4-0) på söndagen i division 7 Värmland västra herr i fotboll. NWT Medias textrobot – sport. Målgörare för Klässbol var Peter Ek 2, Frans Gjinaj 2, Max Ideljung och Tobias Nyman, medan Årjäng U:s mål...

Seger för IFK Kristinehamn mot Filipstad i spännande match

IFK Kristinehamn tog greppet om hemmamatchen mot Filipstad i division 5 Värmland östra herr i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. Trots en uppryckning i andra halvlek av Filipstad räckte laget inte ända fram, och IFK Kristinehamn vann med 3-2.

Johan Nilsson enda målskytt när Bäckalund föll

Johan Nilsson enda målskytt när Bäckalund föll

Bäckalund förlorade mötet med Värmskog borta med 2-3 (0-1) i division 5 Värmland västra herr i fotboll på lördagen.

Storseger för Arvika U borta mot Nor/Slottsbron

Storseger för Arvika U borta mot Nor/Slottsbron

Arvika U hade en riktig målfest när man besegrade Nor/Slottsbron borta på Strandvallen i division 4 Värmland västra dam i fotboll. Arvika U vann med hela 10-1 (7-1).

Poäng med mersmak

2-2 mot Säffle III var på förhand ett godkänt resultat av Arvika U, men sett till spel och chanser borde det ha blivit tre poäng. – Det var bara målen som saknades, säger Arvikaledaren Thomas Axelsson. Oliver Thyberg oliver.thyberg@arvikanyheter.se.

Säffle SK 2 tog rättvis seger mot Nyedshov

Säffle SK 2 startade bra i matchen mot Nyedshov på hemmaplan på torsdagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 5-2 i matchen i division 4 Värmland herr i fotboll.

Så ser coronaläget ut i din kommun – södra Värmland sticker ut

Så ser coronaläget ut i din kommun – södra Värmland sticker ut

Sammanställningen för vecka 23 ser i stort sett ut som veckans innan dess. Totalt har det registrerats 471 nya fall i Värmland och det är tre kommuner som sticker ut. Hammarö har 46 nya registrerade fall, i Kil är siffran 60 och i Karlstad är det för andra veckan i...

Sen kvittering av Bäck gav poäng: ”Kändes som en seger”

Sen kvittering av Bäck gav poäng: ”Kändes som en seger”

Det var en händelserik match mellan Torsby U och Bäck som såg ut att gå mot en hemmaseger. Men Bäck gav inte upp. I 95:e minuten kom belöningen i form av en straff - som Johan Hagelin tog hand om, och kvitterade till 1-1. – Jätteskön poäng.

IF Kil vann enkelt hemma mot Gunnarskog

Det blev en klar seger för IF Kil mot Gunnarskog hemma i division 4 Värmland västra dam i fotboll. Matchen slutade 5-0 (1-0).

183 misstänkta fall av deltavarianten i Värmland: ”Allvarligt”

Deltavarianten sprider i Sverige. I Värmland har man 39 bekräftade fall av den indiska varianten. ”När det gäller deltavarianten så har vi i dagsläget fått rapport om 183 misstänkta fall”, skriver regionens smittskyddsläkare Ingemar Hallén i ett mejl till...

Delta dominerar när smittan ökar i hela Storbritannien

Delta dominerar när smittan ökar i hela Storbritannien

Drygt 40 procent är fullvaccinerade. Trots det ökar smittan i hela Storbritannien igen. 91 procent av de nya fallen orsakas av den indiska varianten – delta.

Joakim Eriksson och Adam Karlsson målskyttar när Eskilsäter förlorade

Joakim Eriksson och Adam Karlsson målskyttar när Eskilsäter förlorade

Eskilsäter fick se sig besegrat i mötet med Grums 2 på bortaplan i division 6 Värmland västra herr i fotboll, med 2-3 (0-0).

Vargskytt i Koppom frias

Den man som sköt en varg på sin gård i Koppom i slutet av april begick inget brott. Utredningen är nedlagd, rapporterar flera medier.

Efter 30 mils löpning: "Jag fick plocka bort mina stortånaglar"

Maraton är för klent, tycker kusinerna David Martinsen och Robin Bengtsson som sprang 30 mil genom Värmland. Uthållighetsprovet märks mest på fötterna.

Besked om helgens matcher dröjer: ”Måste kännas bra i magen”

Besked om helgens matcher dröjer: ”Måste kännas bra i magen”

Blir det match i helgen eller inte? Värmlands Fotbollförbund kommer med ett beslut under fredagen. – Vi vill så smittsäkert som möjligt bedriva vår verksamhet. Pandemin kommer först, säger kanslichefen Daniel Svedberg. Kim Frandsen kim.frandsen@nwt.

Tre nyheter du inte vill missa

Tre nyheter du inte vill missa

Under kvällen riskerar länet att drabbas av åskoväder och stora mängder regn under kort tid. I flera delar av Värmland kan det kraftiga regnfallet leda till översvämningar. Andra ronden: Norska staten fick rätt mot stugägare. Stugägaren vann första ronden i...

PW” räddade Rottneros: ”Vi ska vara nöjda med en poäng”

Andra omgången för Rottneros IK i division 4 blev resultatmässigt en kopia från premiären. Ett ungt Säffle SK 2 fick en drömstart - men RIK kom tillbaka och tog en poäng när kaptenen Pontus ”PW” Wikström, med sin panna, stångade in en hörna till 1-1.

Spridningen av covid-19 ökar igen i Värmland – läger, cuper och kollon pausas

Regionen inför lokala tillfälliga rekommendationer i Värmland efter att smittspridningen fördubblats jämfört med förra veckan, rapporterar SVT Värmland. De lokala rekommendationerna rör bland annat idrottsverksamhet och lägerverksamhet för barn och...

Lokala restriktioner i Värmland: Smittan ökar

Lokala restriktioner i Värmland: Smittan ökar

Värmland inför lokala restriktioner sedan kurvan för covid-smitta på nytt vänder uppåt. Nu befaras att den så kallade deltavarianten, en indisk virusmutation, har fått spridning i regionen. Under sju veckor har smittkurvan i Värmland pekat nedåt. Men un.

Efter covidutbrottet: Nya lokala restriktioner

Efter covidutbrottet: Nya lokala restriktioner

Smittskyddsläkarna är oroliga efter den senaste tidens smittotopp bland skoleleverna i Karlstad. Nu inför man nya tillfälliga restriktioner för att bromsa spridningen – bland annat av den indiska mutationen av viruset.

Nu ska gamla gården ”Torsby” grävas fram

Redan 2015 upptäcktes den gamla gården ”Torsby” i ett område nära Björkholmen i Torsby. Under måndagen började utgrävningarna som är den största som Värmlands museums arkeologer gjort på åtta år.

Tilda Halvarsson i målform när Kristinehamn vann

Bortalaget Kristinehamn tog hem de tre poängen efter seger mot Råda i division 4 Värmland östra dam i fotboll. 1-3 (1-2) slutade matchen på söndagen.

Tung förlust för Säffle 2 hemma mot Rävåsen 2

Tung förlust för Säffle 2 hemma mot Rävåsen 2

Det blev en riktig storförlust för Säffle 2 hemma mot Rävåsen 2 i division 3 Värmland dam i fotboll. Matchen slutade 0-5 (0-2). NWT Medias textrobot – sport. – Det var en rättvis seger för bortalaget som var välspelande och starka. Vi stod emot bra i första...

Bottennapp för Filipstad borta mot Skoghall

Bottennapp för Filipstad borta mot Skoghall

Filipstad lyckades inte alls när man mötte Skoghall borta i division 3 Värmland dam i fotboll. Skoghall vann med 6-0 (2-0).

Padelhall för 20 miljoner ska ge tio arbetstillfällen

Det byggs padelhallar runt om i Värmland och den senaste i raden är en inomhushall i Sunne, där man hoppas kunna sätta spaden i marken i en nära framtid.

Äggbristen kan bestå till i höst

Svenska ägg blir allt mer av en bristvara. Cirka sju miljoner hönor värper visserligen vidare, men fågelinfluensans härjningar gör nu avtryck ute i butikshyllorna. TT. redaktion@vk.se. Annons. – Man river och sliter i de ägg som finns, eftersom svenska...

Här är veckans viktigaste coronanyheter i Värmland

Här är veckans viktigaste coronanyheter i Värmland

(NWT:s Viktor Sunnemark och Caroline Englund summerar veckans viktigaste nyheter live på Facebook klockan 12.30 på fredagar). • Kurvan fortsätter sjunka – rejält. Smittspridningen i Värmland fortsätter att dala, sett till antalet nya infektioner. Skillnaden...

Stora skillnader i elnätsavgifter

Stora skillnader i elnätsavgifter

Elnätsavgifterna högst i Säffle och lägst i Filipstad. Det visar den senaste Nils Holgersson-kartläggningen. Karläggningen visar bland annat att skillnaderna mellan kommunerna har ökat och är större än någonsin – även om avgifterna har minskat med i snitt 2...

Beslut om seriestart: ”Värmländska lag kan förbereda sig på spel 5-6 maj”

Svenska fotbollförbundet, SvFF, meddelar nu att förbundsserierna ska starta den 5-6 juni.

Förra kulturchefen har avlidit: "Han var en galjonsfigur"

Efter ett helt yrkesliv i kulturens och litteraturens gärning har Kjell Fredriksson, tidigare kulturchef i Karlstad, avlidit.

Fernandoz hyllar Värmland: ”Det är så vackert”

Fernandoz hyllar Värmland: ”Det är så vackert”

Fernandoz från Torsby är ett av Sveriges mest populära dansband. Nu hyllar de hemtrakterna med singeln "Soluppgång i Värmland". Erik Segerpalm. Melodin är skriven av den Grumsbaserade låtskrivaren Thomas Berglund och Fernandoz-sångaren Anders...

Fransk familjeutställning i Karlstad: "Vill få besökarna att gå i barndom igen"

Fransk familjeutställning i Karlstad: "Vill få besökarna att gå i barndom igen"

Virtuella rum där allt du behöver ha med dig in är en dos lekfullhet. Snart öppnar Värmlands museum den franskproducerade familjeutställningen "XYZT, Abstrakta landskap".

Efter förra veckans nedgång – fler Solnabor testar positivt

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige. Men Folkhälsomyndigheten presenterade på torsdagen tre nya scenarier för pandemins utveckling – ett av dem väldigt hoppfullt. – Smittan kan vända redan i mitten av maj. Epidemin kan ebba ut under...

Här ökar smittan – så är läget kommun för kommun

Arvika är hårdast drabbat – men kurvan sjunker. Här är coronaläget i Värmland – kommun för kommun. Martin Olsson martin.olsson@vf.se 054-17 56 76. De flesta kommuner uppvisar en sjunkade smittkurva, som VF berättat tidigare minskade antalet...

Regionens uppmaning: Skaffa e-legitimation till barn och unga

Regionens uppmaning: Skaffa e-legitimation till barn och unga

Det händer att unga som behöver boka egenprovtagning för covid-19 inte har giltig e-legitimation. I enstaka fall har det hänt att vårdnadshavare bokar i sitt namn i stället – men det vill Region Värmland starkt avråda från.

Vaccinsamordnaren om svårdefinierade grupper och slängda doser

Vaccinsamordnaren om svårdefinierade grupper och slängda doser

Vaccinationsarbetet går minst sagt framåt och nu kan föregående faser summeras. – Det har gått bra. Det vi kan konstatera är att det finns ett par målgrupper i fas 3 som är lite svåra att definiera, säger vaccinsamordnaren Anders Nordmark. Ida Myrin.

Smittskydd avråder från matcher och tävlingar för barn och unga

Folkhälsomyndighetens besked i onsdags om att barn- och ungdomsidrotten kunde starta upp stoppas nu av Smittskydd Värmland som avråder från matcher och tävlingar.

Handelsbanken stänger sex kontor i Värmland

Handelsbanken ska stänga mellan 150 och 200 kontor i Sverige, meddelade ledningen i höstas. Budskapet från vd:n Carina Åkerström var att bankens resurser ska samlas till färre men mer kvalificerade kontor. Hon sa också att förändringen styrs av...

Warberg värvar Oliver Sandberg från Skattkärr

Warberg värvar Oliver Sandberg från Skattkärr

En riktigt spännande spelartyp som testat på Allsvenskt spel tidigare, säger sportchef Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande. ANNONS. Simon Carlsson. Uppdaterad för 8 minuter sedan 11:58 - 27 apr, 2021. Det börjar röra på sig i Warbergs trupp efter...

Vaccineringen: Värmland väntar rekordstor leverans av doser

Vaccineringen: Värmland väntar rekordstor leverans av doser

De närmsta två veckorna förväntas över 40 00 doser levereras till Värmland, enligt Folkhälsomyndigheten. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98 37. Prognosen för vecka 17 är 21 770 doser, vilket är en större leverans än först väntat.

Fyra nya teststationer öppnas ��� i dag är det Hammarös tur

Trycket har varit hårt på de värmländska stationerna för egenprovtagning av covid-19 den senaste tiden – därför öppnades under veckan flera nya provtagningsstationer. Under fredagen är det dags för den på Hammarö att dra igång och den tycks vara...

Här öppnar nya stationer i Värmland för covid-19-tester

Det skriver Region Värmland i ett pressmeddelande. – Under förra veckan var det drygt 8 000 personer som provtog sig på våra nuvarande stationer. På många orter har man kunnat provta sig dagen efter att man bokat tiden medan man på andra orter kan ha...

Inga nya rekommendationer för corona i Värmland

Inga nya rekommendationer för corona i Värmland

Under morgonen spreds nyheten i flera medier att Värmland inför personlig lockdown. Ett påstående som enligt regionen inte stämmer.

600 000 till nytt projekt: ”Företagen behöver tänka annorlunda”

600 000 till nytt projekt: ”Företagen behöver tänka annorlunda”

Sunne kommun har beviljats 600 000 kronor från Region Värmland till förstudien Digital Track.

M frågar ministern om vägarna

Moderaternas värmländska riksdagsledamöter Pål Jonsson och Marléne Lund Kopparklint tar upp vägarna i riksdagen.

Efter rallybeskedet – nu inleds jakten på nya storevenemang

Svenska rallyt lämnar ett stort tomrum efter sig när evenemanget flyttar till Umeå. Men på sikt hoppas Fredrik Larsson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Värmland, att nya stora tillställningar hittar till länet. – Det är ett viktigt arbete att göra Värmland till...

Omfattande skador på skogen i norra Värmland – på grund av snö

Omfattande skador på skogen i norra Värmland – på grund av snö

Tusentals hektar skog i norra Värmland har skadats av tung snö under vintern, så kallade snöbrott. Det kan i slutändan leda till ökade angrepp från granbarkborrar.

Nu kan även 70+ boka vaccinering

Nu kan även 70+ boka vaccinering

Nu kan även värmlänningar som är 70+ boka tid för vaccinering. På fredagen öppnade tidsbokningen för vaccinering av ytterligare en åldersgrupp. Även de som bor tillsammans med någon som är 70 år eller äldre, och själv är 65 år eller äldre (fyller 65 år...

Kommunerna i Västra Mälardalen får miljoner i statsbidrag

Under fredagen stod det klart hur de 10 miljarderna i statsbidrag för merkostnader ska fördelas mellan de regioner och kommuner som ansökte i första ansökningsomgången....

Sex timmars arbetsdag testas på värmländska sjukhus

Sjukhusen i Torsby, Arvika och Centralsjukhuset i Karlstad ska prova sex timmars arbetsdag på minst en avdelning var. Vilka avdelningar det blir ska beslutas tillsammans med personalen, men avdelningar som kan komma att bli aktuella är operation.

Experten: ”Oerhört bra gjort av Johan och teamet”

Experten: ”Oerhört bra gjort av Johan och teamet”

I dag skrev Johan Kristoffersson historia. Kristoffersson är nämligen världsmästare i rallycross för tredje gången. – Det bevisar hur stark, snabb och bra Johan och hans team är, säger rallyveteranen och SVT-Sports expertkommentator Jonas Kruse.

Länsstyrelsen inför maxgräns för sittande publik

Länsstyrelsen inför maxgräns för sittande publik

Från och med den 24 november gäller en gräns för max åtta personer även vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som har sittande deltagare. Regeringen har tidigare beslutat om en maxgräns på åtta personer – men med då med...

Färre än vanligt har dött i Karlstad: Inte helt förvånad

Tre kommuner sticker ut i statistiken över antalet döda under den rådande coronapandemin. I topp ligger Karlstad, där färre än vanligt avlidit under 2020. – Jag är inte helt förvånad, säger Ingemar Hallén som är verksamhetschef och smittskyddsläkare i...

Mamman om misstänkta sexköpet: "Jag blir äcklad"

Mamman om misstänkta sexköpet: "Jag blir äcklad"

En domare i Värmland misstänks för sexköp – i tingsrättens lokaler, enligt uppgifter till GT. Den unga kvinnan som han ska ha köpt sex av har enligt NWT tidigare varit målsägande i ett mål som domaren dömt i. – Det berör naturligtvis hela tingsrätten och all...

Beslut: Region Värmland vill ta in barnmorskor

Beslut: Region Värmland vill ta in barnmorskor

Läget på förlossningen i Karlstad är ansträngt enligt både personal, fack och verksamhetschefen. Man har tidigare under hösten bett hälso- och sjukvårdsledningen om att få ta in extra resurser från ett bemanningsföretag, men hittills har ingenting hänt.

Norrbotten i möte om VM-rallyt: Då kommer beskedet

Boden, Piteå, Luleå och Kalix har två dagars möten med organisationen för Svenska rallyt. Men beskedet för vem som får tävlingen 2022 dröjer till tidigast februari.

Fortsatt bistert läge: 98 coronafall under helgen

En person har avlidit med covid-19 och ytterligare 98 fall av viruset har konstaterats i Värmland under helgen enligt region Värmlands senaste lägesuppdatering. Drygt ...

Mona Brorsson femma i säsongspremiären

Mona Brorsson femma i säsongspremiären

Mona Brorsson blev femma och bästa värmländska i Sverigepremiären i skidskyttesprint i Idre under lördagen, knappa minuten efter vinnaren Hanna Öberg. "Ett ...

Rekordsnabb utställning efter nya coronaråden

Vår tids största konstnär ställs ut på Lars Lerins Sandgrund, så presenteras konstnären Lena Cronqvist av Lars Lerin själv. Utställningen öppnar imorgon ...

Nytt krisstöd till biograferna: "Det är livsavgörande"

Biografer, filmdistributörer och filmfestivaler får nu en andra omgång med krisstöd på 60 miljoner, som delas ut av Svenska Filminstitutet. 45 miljoner ...

Värmlands Museum stänger tillfälligt

Under perioden 13 november till 10 december 2020 håller Värmlands Museum tillfälligt stängt. Detta med anledning av de skärpta allmänna råd som nu införs i Värmland med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19. På grund av utökade...

Ny kritik mot kirurgin på sjukhuset i Arvika

Ny kritik mot kirurgin på sjukhuset i Arvika

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) riktar skarp kritik mot sjukhuset i Arvika efter en ny tillsyn. Enligt tillsynsmyndigheten saknas en tydlig organisation och förutsättningar för att klara den kirurgiska verksamheten i Arvika. Behandlingen av skador hos...

Region Värmland går upp i stabsläge

Region Värmland går upp i stabsläge

Region Värmland har idag beslutat att gå upp i stabsläge. – Smittspridningen ökar i Värmland samtidigt som vi har ett ansträngt läge på våra sjukhus. Vi måste vara beredda om detta fortsätter i fel riktning, säger Lena Gjevert i ett pressmeddelande.

Nu ska alla coronafall i Värmland smittspåras

Nu ska alla coronafall i Värmland smittspåras

Sedan en tid har regionen smittspårat när smittan har förekommit inom vård och omsorg, men även när fler fall har dykt upp efter exempelvis en fest. Men nu kommer alltså alla som är bekräftat smittade att kontaktas av vården. De får då berätta vilka de har...

Dödsfall 19/8

Dödsfall 19/8

Ingenjör Gunnar Haglund, Sörmark, har stilla insomnat i en ålder av 89 år. Gunnar föddes i Nyland i Ångermanland som yngst av tre bröder. Efter avslutade studier på bland annat Luleå Tekniska högskola och Chalmers jobbade han på Notnäs sågverk i...

Efter helgen: Stor ökning av coronafall

Coronafallen i Värmland fortsätter att öka. Ytterligare 17 värmlänningar har insjuknat i covid-19, visar Region Värmlands siffror på måndagen. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98 37. I fredags hade Värmland totalt 1 123 bekräftade fall av...

Gillberg överklagar om rallypengar

Ska Sunne kommun stötta Svenska rallyt genom att utbetala ett bidrag som inte går direkt till arrangören, Rally Sweden AB, utan till Uvån näringslivscenter AB?

Konstnären Annas jättetack till alla kvinnor

Konstnären Annas jättetack till alla kvinnor

En 16 meter lång hyllning i svart plast och galvaniserat stål. Det är konstnären Anna Lidbergs massiva tack till tidigare generationers kvinnor som kan ses på en bro i Deje.

Värmländsk fotboll ger rabatt till ungdomslagen

Värmländsk fotboll ger rabatt till ungdomslagen

Då fotbollssäsongen för många lag halverats detta coronaår har Svenska Fotbollförbundet (SvFF) förordat att reducera alla sina startavgifter med 25 procent.

Corona ställer in match i IFK Kristinehamns serie

Kvällens planerade division 5-match mellan Ulvsby och Nyedshov ställs in. En spelare i Ulvsby har testat positivt för corona.

Oron ökar för att Norgegränsen stängs igen

Två dagar med totalt 25 nya coronafall i Värmland ger skrämselhicka åt alla som jublade över den öppnade gränsen mot Norge för två veckor sedan. Nu börjar Värmland återigen närma sig den gräns som skulle innebära att länet blir rödlistat av Norge.

Gränshandeln: 70 meter kö och rekordmånga norska kunder

Gränshandeln: 70 meter kö och rekordmånga norska kunder

Norrmännen strömmar över gränsen och fyller åter köpcentren i Värmland. Framför allt i Töcksfors har trycket varit mycket stort.

Coop Värmland växer – köper upp Netto

Coop Värmland växer – köper upp Netto

Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker i Värmland, det här blev klart på måndag kväll. – Det här innebär att vi kommer åt lägen i mycket attraktiva områden, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson. Annica Buvik annica.buvik@vf.se.

Butikschefen glädjs över öppnad gräns

På Maximat i Charlottenberg satt butikschefen Tommy Johansson och följde presskonferensen om gränsöppningen med spänning. När beskedet att Norge öppnar ...

Systembolaget ökar försäljningen i landet – tappar stort i Värmland

Systembolaget märkte en ökad försäljning under årets andra kvartal. Men inte i Värmland – där försäljningen i stället minskade med 24 procent jämfört med samma period förra året. Denny Jansson denny.jansson@nwt.se 054-19 90 00. I onsdags...

Anders Petersen: ”Jag var ute efter energin”

Anders Petersen: ”Jag var ute efter energin”

Anders Petersens bilder som visas i utställningen ”From back home” i det gamla Epa-varuhuset i Arvika öppnade redan förra veckan. I onsdags var fotografen själv på plats för att se hur det blivit.

Anmälan: Krossade bilrutor på Skutberget

Anmälan: Krossade bilrutor på Skutberget

Anmälaren är inte ägare till bilen, men uppger att bilen stått där dagen innan och var då helt intakt. Polisen har inte varit på plats. Skadegörelse Skutberget. Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta.

Ny mötesplats belyser prostatacancer

Nu öppnar Prostatacancerföringen Värmland egen butik och mötesplats på Karolinen. Detta för att synas och samla pengar till medicinsk forskning om sjukdomen.

Lägesbild efter helgen: Ett nytt coronafall

Region Värmland har endast rapporterat in ett nytt fall av konstaterad covid-19-smitta sedan i fredags trots att närmare 600 har testats.

Risk för bärbrist 2021 – få bärplockare

Risk för bärbrist 2021 – få bärplockare

Trots att årets blåbärsskörd ser normal ut är Sylve Björkman, VD för Ransäters Invest AB, orolig för årets bärplockning.

Petersens foto väcker nytt liv i Epa-varuhuset

Petersens foto väcker nytt liv i Epa-varuhuset

Efter att ha stått öde i många år öppnas nu dörrarna till det gamla Epa-varuhuset i Arvika. Och det i en helt ny tappning – som utställningslokal. Utställare är den mångfalt prisade och internationellt erkände dokumentärfotografen Anders Petersen.

60-årig man hotad efter klagomål om hög bilmusik

Det var vid tvåtiden natten mot söndagen som den 60-årige mannen i Torsby tröttnade på att flera bilar stod och spelade hög musik vid en plats längs Gräsmarksvägen. Till slut tog han bilen och körde till platsen för att be dem sänka volymen. Men han hann...

Nu testas alla värmlänningar för covid-19

Nu får allmänheten i Region Värmland tillgång till PCR-provet som visar om man har en pågående infektion av covid-19.

Angående Musikutbudet i kanal P4 vardagar

Angående Musikutbudet i kanal P4 vardagar

Jag har några frågor och synpunkter som jag och flera med mig gärna vill ha svar på:

Konstnären Karin Broos fyller 70 år

Konstnären Karin Broos fyller 70 år

Hon slog igenom sent i livet, men då small det till ordentligt.

Ung konstnär ställer ut sin konst

Konstnären Jonna Lindahl från Karlstad kommer under juli att ha sin egen utställning på Galleri Värmland. Hon ställer ut egna konstverk i form av tavlor och skulpturer i keramik.

Ny utställning om Värmland i krigets skugga

Arkivcentrum Värmland ställer på nytt ut i kvarteret Almen i Karlstad. Årets sommarutställning handlar om Värmland under andra världskriget och kallas för "Värmland i krigets skugga".

"Det finns ett korn av sanning i alla skrönor"

"Det finns ett korn av sanning i alla skrönor"

Det mäktigaste vapnet under vikingatiden var inte svärdet eller yxan, utan völvastaven. Den som kunde bemästra staven kunde läsa av folks öden, och kanske i viss mån även styra dem. Med denna superkraft i handen tog Peter Olausson och Gunnel...

Nu behövs kraftsamling för jobben

Nu behövs kraftsamling för jobben

Vi vet vilken kraft det finns i svenska företag. Nu handlar det om att fullt ut släppa lös denna kraft och återstarta Sverige. Det skriver Kristian Ryberg och.

Kommunalrådet: "Vi måste respektera Norges beslut"

Eda kommun lider hårt av den stängda norska gränsen. Kommunalrådet Johanna Söderberg (C) vill dock inte tala om för Norge vad de ska göra.

Byggföretagen: "dags att kommunerna ökar byggandet"

Värmlands befolkning ökar och det är bostadsbrist i mer än varannan värmländsk kommun. Ändå minskar bostadsbyggandet. Nu vill Byggföretagen och Maskinentreprenörerna ha en satsning på det offentliga byggandet. Värmländske riksdagsledamoten...

Stor konst visas i Panncentralen

Stor konst visas i Panncentralen

Kristinehamns konstmuseum visar i sommar Bengt Olson valde Paris, en utställning som fokuserar på hans skapande under 80- och 90-talet. Parallellt kommer också samlingsutställningen att vara öppen.

Värmland i kooperativ topp

Värmland i kooperativ topp

Värmland är tredje bästa länet i Sverige på att starta nya kooperativa företag. Det visar en ny rapport från Svensk Kooperation. De senaste elva åren har landet årligen berikats med 400 nya kooperativa företag. I Värmland har det under perioden startat totalt...

Fåtal fler coronasmittade i länet

Under söndagen rapporterar Region Värmland att ytterligare sex personer i länet är konstaterat smittade med covid-19. Ingen rapport om fler dödsfall under helgen.

Inga nya coronadödsfall - men fler smittade

På lördagen rapporterade Region Värmland om 17 nya fall av covid-19-smittade. Antalet bekräftade fall i Värmland är nu uppe i 828. Inga nya dödsfall finns rapporterade och den siffran ligger kvar på 58. Region Värmland har 22 inneliggande patienter som...

Lindahl stortrivs i Degerfors

Lindahl stortrivs i Degerfors

Degerfors imponerade stort i superettanpremiären i onsdags och inte minst vänsteryttern Axel Lindahl övertygade. Sedan han kom till DIF inför förra säsongen har han tagit stora kliv i sin utveckling.

Ny Pekåsbutik – sista veckorna för Netto

Ny Pekåsbutik – sista veckorna för Netto

De sex Nettobutikerna i Värmland slår igen den 30 juni. Personalen i Karlskoga och Säffle är redan uppsagda.

Biblioteket vill locka och inspirera till läsning - för gammal som ung

Läsning är för många en avkopplande syssla och passar fint oavsett väderlek - i solstolen eller inne i favoritfåtöljen. För den som i sommar vill upptäcka nya vägar i litteraturens värld finns Filipstads biblioteks läsutmaning som riktar sig till vuxna och...

Biblioteket vill locka och inspirera till läsning - för gammal som ung

Läsning är för många en avkopplande syssla och passar fint oavsett väderlek - i solstolen eller inne i favoritfåtöljen.

Ruurd och Yvonne anpassar växter till Värmland

Ruurd och Yvonne anpassar växter till Värmland

I måndags var nätverket för ett hållbart Arvika på studiebesök på Ruurd och Yvonne Walrechts gård i Tobol, Gunnarskog. Ruurd Walrecht, guidade runt och berättade om odlingarna med stor kunnighet och entusiasm. Vad hade ni för förväntningar innan ni...

Extrema priser på jordgubbar till midsommar – så dyrt kommer det bli

Extrema priser på jordgubbar till midsommar – så dyrt kommer det bli

Hur mycket kommer jordgubbarna kosta till midsommar? Tyvärr ser det ut som att det kan bli riktigt dyrt för den som vill lyxa till det.

Alvers Karlstads första målskytt i premiärkrysset

Karlstad Fotboll skapade massvis med chanser. Men fick efter en kalldusch nöja sig med 1-1 i premiären borta mot Haninge efter att Oscar Alvers kvitterat på straff. Johan Ekberg johan.ekberg@vf.se 054-17 55 39. Nykomlingen Haninge är det som...

Västanå streamar konsertföreställning: "En försmak av nästa år"

Glädjebesked för alla som längtar till att Västanå Teater öppnar dörrarna igen. På midsommardagen kommer de nämligen att streama konsertföreställningen "I väntan på Körkarlen".

Över sju miljoner kronor till Värmland

Över sju miljoner kronor till Värmland

Av regeringens krispaket på 500 miljoner till idrotten går 7 244 000 till 126 föreningar i Värmland.

Självtest för coronaviruset – här kommer du kunna testa dig i Värmland

Självtest för coronaviruset – här kommer du kunna testa dig i Värmland

Nu startar Region Värmland med självtester för coronaviruset. Det gäller för de som arbetar inom samhällsviktig verksamhet. På flera ställen i länet kan du hämta testet samt testa dig redan i morgon. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98...

Nytt beslut: Här stannar Arbetsförmedlingen kvar

Arbetsförmedlingens styrelse fattade på fredagen beslutet att kontoren i Hagfors, Årjäng och Karlskoga kommer att få vara kvar.

Historisk premiär för Säffle

Historisk premiär för Säffle

Fotbollsklubbarna har befunnit sig i startgroparna länge, få har dock längtat mer än Säffle – nykomlingen som gör sin historiska debutsäsong i division 1. Prestigeförvärvet Ebba Rehnberg är redo för spel.

Sportprofilen tror på Degerfors: ”De vinner superettan”

Sportprofilen tror på Degerfors: ”De vinner superettan”

Många fotbollsexperter tror att det blir Halmstad som kniper förstaplatsen i superettan kommande säsong. Men sportprofilen Tommy Åström väljer att sätta favoritskapat på brukslaget från Östra Värmland. – Jag tror Degerfors vinner superettan, säger han till...

Dödsfall 11 juni

Astrid Karlsson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 84 år. Hennes närmaste är dottern Elisabeth och svärsonen Stefan. Folke Eriksson. Karlstad. Folke Eriksson har den 5 juni 2020 lugnt och stilla somnat in. Folke skulle i augusti ha fyllt 96 år. Närmast sörjande...

Storlöftet siktar på positiv nystart i RIK efter tungt fjolår

Efter en till synes spikrak resa uppåt åkte Anna Lindgren på ett tufft fjolår i Mallbacken, med bara tre mål på 24 matcher. Nu hoppas anfallaren på en positiv nystart i RIK Karlskoga.

Lena Philipsson - Rimmar precis som hon har lust

Lena Philipsson - Rimmar precis som hon har lust

"Barnen utflugna, karlarna på delete, då kan hon rimma precis som hon har lust, blicken med dicken, till exempel."

Här fiskar du i Skövde

Här fiskar du i Skövde

För den fiskeintresserade finns ett antal sjöar att välja på i och kring Skövde. Både den inbitne gäddfiskaren och den bekvämlige metaren har någonstans att svinga sitt spö med chans till fångst.

Solberg vann helvärmländsk final i Torsby

Det blev en storstilad seger i Rally Sweden Lockdown för Oliver Solberg. I den helvärmländska finalen mot Pontus Tidemand visade han stort lugn och var 1,1 sekund före i mål.

Coop Värmland sålde ut Paolo-produkter – skänker 200 000 kronor till kvinnojourer

När TV-profilen och entreprenören Paolo Roberto åkte fast för sexköp i maj blev hans pizza, pasta och oljor osäljbara i butikerna över en natt.

Nisse Roc tillbaka som en vinnare

Nisse Roc tillbaka som en vinnare

Michael ”Hson” Larsson har inte så många starthästar i stallet men de han tävlar med gör det bra. Under lunchtravet kom fjärde tränarsegern i år på bara tio försök. Nisse Roc, som vann V75-lopp för drygt tre år sedan, hade en minst sagt lämplig uppgift i ett...

Hon är ny chef på Paper Province

Hon är ny chef på Paper Province

Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny vd för bioekonomiklustret Paper Province. Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över efter nuvarande vd:n Maria Hollander.

Vem tar debatten om vårdskulden?

Men det som oroar mig främst är att jag inte hör någon planera för hur vi på ett klokt sätt ska jobba i kapp ett redan uppdämt vårdbehov, skriver Henric Carlsson.

Kilsteam till start med sex förare i Höljes

Värmländska teamet JC Raceteknik kommer till start med sex förare i premiären av RallyX Nordic i Höljes första helgen i juli.

Museet satsar på mobila kulturvandringar

Museet satsar på mobila kulturvandringar

Genom en ny app från Värmlands museum går det nu att ta del av guidade kulturvandringar runtom i länet. – Det här är en satsning som vi kommer att fortsätta utveckla, säger museets utställningschef Karin Åberg Waern. Erik Segerpalm. Länsmuseet har...

Nytt beslut: Regionen börjar testa för coronaviruset i öppenvården

Nytt beslut: Regionen börjar testa för coronaviruset i öppenvården

Region Värmland har under ett tag sagt att man planerar för att öka antalet tester för coronaviruset. Än så länge har det främst provtagits patienter som behöver sjukhusvård, vårdpersonal och inom äldreomsorgen. Nu kan NWT berätta att...

Skrömt och glädje när barnen möter Fröding

Nu får en ny generation värmlänningar lära känna en av Värmlands största skalder. I veckan intog förskoleklassbarn från Skattkärr parken vid Frödings minnesgård Alster. De fick pröva på såväl bokstavsjakt som livet som bergatroll innan utflykten var över.

Elin Klar från Forshaga hos Konsthantverkarna Karlstad

På lördag öppnar en ny utställning hos Konsthantverkarna Karlstad. Forshagabördiga Elin Klar har inför sin utställning främst arbetat med drejade tekannor, vaser och fat.

FBK finslipade skottfärdigheter på is

FBK finslipade skottfärdigheter på is

FBK har redan börjat träna på is inför kommande säsong. Under fredagen stod en så kallad skillsträning på schemat - där skottfärdigheterna finslipades.

Psykiatrin anmäls efter självmord

Psykiatrin anmäls efter självmord

De anhöriga till en Kilsbo som för två år sedan tog sitt liv har anmält psykiatrin i Värmland till Ivo. Mannen fick sin aktivitetsersättning indragen på grund av att Försäkringskassan inte fick svar från psykiatrin.

Ingen veteranfordonsdag

Vi ställer in eftersom det är svårt att genomföra den på ett säkert sätt i och med corona-pandemin. Vårt arrangemang bygger ju på att folk ska samlas, berättar Leif Backlund. Arrangemanget äger vanligtvis rum i mitten av juli, och har gjort så under närmare...

Västerstrand kan ta hem White guide-pris

Västerstrandsskolan i Karlstad är nominerad i kategorin Årets Pep-skola 2020 i White guide junior.

"Cadillac-Dennis" funderar på nostalgimarknad

"Cadillac-Dennis" funderar på nostalgimarknad

Installationerna i trädgården på Villagatan i Tibro var egentligen tänkta som en kul överraskning för cruisingvänner på Kristi himmelsfärdsdag. – Nu blir det ju ingen cruising i morgon på grund av coronapandemin, konstaterade Dennis Andersson lite besviket...

Bekräftat: Poängdrottningen klar för Karlstad IBF

Bekräftat: Poängdrottningen klar för Karlstad IBF

VF-sporten kunde på söndagen avslöja att Karlstad förutom att ha fått Mikaela Målström att göra comeback på elitnivå även vunnit dragkampen om "Tilda" Jansson från Skoghall. På måndagsförmiddagen gick Karlstad ut och bekräftade värvningen av den...

Utebliven hamnfest - en förlust för idrottsföreningarna

Först ställdes Arvika Cup in och sedan hamnfesten - det betyder förlorade intäkter för idrottsföreningarna som skulle ha varit funktionärer.

Förskolläraren Carina är högriskpatient och kan inte jobba - står helt utan ersättning

Förskolläraren Carina Olsson-Renault har ett medfött hjärtfel och kan inte arbeta på grund av riskerna om hon skulle bli smittad av coronaviruset. Men eftersom att hon inte är sjuk får hon inget sjukintyg och står därför utan inkomst.

Coronaläget i länet: Ett nytt dödsfall – noll nya smittade

Coronaläget i länet: Ett nytt dödsfall – noll nya smittade

Ytterligare ett dödsfall har kunnat konstaterats i helgen, till följd av coronaviruset som fortsätter härja. Samtidigt rapporterar regionen om inga nya smittade det senaste dygnet.

"Jättetråkigt att sluta flyga från Karlstad"

"Jättetråkigt att sluta flyga från Karlstad"

Att Air leap nu slutar att trafikera sträckan Karlstad – Stockholm är något som bolagets vd Jon Melkersson beklagar. Men hoppet om att näringslivet ska hjälpa till lever fortfarande.

Sex nya fall – och ännu en värmlänning död i smittan

Sex nya värmlänningar har konstaterats vara smittade av covid-19 och ännu en har avlidit, enligt nya siffror från regionen.

Forshaga värvar från Färjestad

Forshaga fortsätter att satsa ungt inför kommande säsong. Division 1-klubben fortsätter även att plocka in talanger från Färjestads juniorled. Filip Olsson är näst på tur att förstärka värmlänningarna och får samtidigt sällskap av Viktor Owesten, senast i Grums...

Hon får Selma Lagerlöfs litteraturpris

Hon får Selma Lagerlöfs litteraturpris

Selma Lagerlöfs litteraturpris för 2020 går till Monika Fagerholm. Det meddelade stiftelsen bakom priset på fredagsmorgonen.

Elbilsladdaren Eways till Karlstad

Elbilsladdaren Eways till Karlstad

Laddoperatören Eways har startat verksamhet i Karlstad. Företaget specialiserar sig på system som ska underlätta för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner att ladda elbilar på ett enkelt sätt. Jonas Klint jonas.klint@nwt.se 054-19 90 00.

Dubbelt aktuelle Fredrik Toremark har gjort sig ett namn

"Ett Ace of Base som gråter ut på en parrådgivning". Så beskrev nyligen en betagen Fredrik Strage popduon Rallie & Coals nya singel i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Svårbedömt budgetläge viktigt för kommande år

Prognoserna må vara ytterst osäkra, men baserat på årets första kvartal missar Hagfors kommun budgetmålet med 9,1 miljoner kronor.

Nye Coop-ordföranden: "Lönsamhet krävs för att bygga medlemsnytta"

Nye Coop-ordföranden: "Lönsamhet krävs för att bygga medlemsnytta"

Nya styrelseordföranden Håkan Thorell är övertygad om att det går att vända utvecklingen i Coop Värmland,

Inbrott i matbutik

Inbrott i matbutik

En livsmedelsbutik i Hagfors ska ha utsatts för inbrott under natten till söndagen.

17 nya fall – ytterligare en avliden

När Region Värmland på onsdagen uppdaterade sin dagliga statistik framkom att ytterligare en person avlidit i sviterna av covid-19. Det innebär att totalt 16 värmlänningar nu avlidit i smittan. Antalet smittade i länet var på onsdagen uppe i 230 personer, en...

Pressträff om covid-19 med Region Värmland

På torsdagen höll Region Värmland en pressträff för att berätta om bekräftade fall av coronaviruset i de värmländska kommunerna. Medverkade från Region Värmland gör Ingemar Hallén, smittskyddsläkare, Tobias Kjellberg, sjukvårdsledare och Joséphine...

Sänkta hyror för coronadrabbade företag

Sänkta hyror för coronadrabbade företag

Många företagare, inte minst krögarna, går just nu igenom sin värsta tid. De flesta får dock stöd av sina hyresvärdar i form av sänkta hyror. Fastighetsägarna kan därefter få en del tillbaka av staten. – Om företagen går omkull drabbar det ju även oss hårt.

Dödsfall 30 april

Dödsfall 30 april

Marianne Fredriksson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 82 år. Hennes närmaste är barnen Jonas, Cecilia, Maria med familjer. Gudrun Lööf. Charlottenberg. Gudrun Lööf, Charlottenberg, har avlidit i en ålder av 94 år. Hon sörjes närmast av barn, barnbarn,...

Efter FHM:s nya rekommendation – gravid vårdpersonal kan slippa coronapatienter

Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att gravida inte bör utsätta sig för risk att smittas av covid-19. Nu ska hälso- och sjukvården i region Värmland titta på vad det innebär för sina anställda.

Iva-sköterskan i frontlinjen mot covid-19: ”Tar en dag i taget”

På kort tid har intensivvården i Värmland ställt om till helt nya förutsättningar. Och i frontlinjen i kampen mot covid-19 står vårdpersonalen – de som vårdar de allra svårast sjuka. – Jag har alltid vetat att mitt yrke är viktigt och jag har alltid tyckt att jag gör...

Lars Lerin kommer med ny barnbok

Lars Lerin kommer med ny barnbok

Lars Lerin kommer med en ny bok i höst - hans andra barnbok. En berättelse i "ord, fotografier och akvarell" utlovas.

Nyckelspelare klara för Hagfors: "Det kändes självklart"

Nyckelspelare klara för Hagfors: "Det kändes självklart"

Efter att huvudtränaren Toni Walther förlängt sitt kontrakt med klubben har nu förlängningarna och nyförvärven börjat trilla in hos Hagfors IF Uddeholm.

Skoghall bekräftar intresse för KIBF-duo – två spelare har förlängt

Amanda Berggren är inte den ende Karlstadsspelaren som Skoghall jagar. Nu bekräftar klubben även intresse för namnen Wilma. – Skulle vi få in dem och lyckas behålla "Tilda" Jansson ser det väldigt bra ut, säger Markus Linryd i sportgruppen som även...

VFF tillåter matchspel för barn- och ungdom – då kan seniormatcherna starta

Efter Folkhälsomyndighetens nya direktiv har Värmlands Fotbollförbund behandlat frågan om matchspel på nytt. Matcher för barn- och ungdomar födda till och med 2002 kommer att tillåtas. Samtidigt stoppas alltjämt seniorspelet. Carl-Oscar Lysander.

Karlstad IBF förlänger med forward

Karlstad IBF förlänger med forward

Gustav Agnemyr, 22, med Karlstad IBF som moderklubb har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben. Agnemyr gjorde säsongen som gick tre poäng (3+0) på 21 matcher. "Gurra spelade både center och högerforward under säsongen, så det är en viktig...

Nog med skyddsutrustning i äldreomsorgen

Nog med skyddsutrustning i äldreomsorgen

Det finns tillräckligt med skyddsutrustning inom äldreomsorgen för att hantera coronakrisen. Det är bilden när VF ringer till några värmländska kommuner.

Hon och arbetskamraterna nådde sitt mål – och lite till

Då var jag rörd, när jag satt vid datorn på kvällarna och såg hur pengarna kom in. Det kändes jättebra när vi gick i mål med det här.

Värmlandssamverkan vill kartlägga kulturen

Värmlandssamverkan i kultur- och bildningsnämnden vill skapa ett slags kulturkarta, för att kulturutövarna i länet lättare ska hitta varandra och de stöd som finns.

Skoghall värvar back från Karlstad IBF

Skoghall värvar back från Karlstad IBF

Skoghalls division 1-herrar fortsätter att förstärka truppen med spelare från Karlstad IBF:s organisation.

Norska travtränare vill öppna filialer i Årjäng

Norska travtränare vill öppna filialer i Årjäng

Den norska travsporten tävlar inte alls för dagen på grund av coronaviruset. Det innebär att flera norska travtränare vill etablera filialer och tillhöra Årjängstravet. Först ut är Stian Eilefsen som redan har boxar i Koppom. Mikael Solberger.

Nya parkeringsavgifter införs vid CSK efter påsk

15 april införs nya parkeringsavgifter vid Centralsjukhuset i Karlstad. Det blir drygt 30 procent dyrare att parkera närmast sjukhusentrén – och gratis på nätter och helger. Maxtaxan tas bort helt. I dag kostar det sex kronor per timme att parkera utomhus vid CSK...

Ytterligare coronafall i länet – ny patient på intensiven

Antal bekräftade coronafall fortsätter att öka i länet. Men ökningen är mindre jämfört med gårdagen.

Två fall av covid 19 från annat län vårdas i Karlstad

Två fall av covid 19 från annat län vårdas i Karlstad

Region Värmland har tagit emot två patienter med covid-19 från ett annat län som nu vårdas på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset.

Corona: Region Värmland har förlorat 570 miljoner på börsraset

Corona: Region Värmland har förlorat 570 miljoner på börsraset

570 miljoner kronor. Värdet på Region Värmlands pensionspengar har minskat med över en halv miljard på ett par månader. Coronapandemin har fått börserna runt om i världen att rasa. – Vi har tappat 15,3 procent, säger Marcus Brolinson, finanschef på...

Nu kan stockholmare få vård i Värmland

Region Stockholm har gått ut till samtliga regioner i Sverige med förfrågan om stöd. Framför allt med en önskan om vårdpersonal, förklarar Tobias Kjellberg. – Det är ju förstås så att vården har ett system där man hjälper varandra. Vi kan behöva hjälp en...

Krispaketet: Så mycket får kommunerna och regionen

Drygt 400 miljoner kronor. Så mycket får de värmländska kommunerna och regionen för att klara konsekvenserna av coronautbrottet. – Det är helt klart nödvändiga pengar, konstaterar Ann-Katrin Järåsen (S), kommunalråd i Torsby. Morgan Schmidt.

Region Värmland öppnar jourtelefon för företagare

Region Värmland öppnar jourtelefon för företagare

Coronaviruset har drabbat det svenska näringslivet hårt. Företagare i Värmland kan numera vända sig till en telefonjour, startad av Region Värmland, för att få information och vägledning.

De tävlar i årets "Biggest loser"

De tävlar i årets "Biggest loser"

Nu står det klart vilka deltagarna är i årets upplaga av "Biggest loser". 14 personer från hela landet samlas på Ekolsunds slott utanför Enköping för att tävla i viktnedgång. Läs allt! Fri tillgång till allt på smp.se, minhockey.se och minboll.se. Endast 1 krona första...

De får prestigestipendiet som inte går att söka

Berit Fradera och Mats Bergström är årets mottagare av det prestigefyllda Thor Fagerkvist-stipendiet.

Degerforstränaren: "Vi blev lite nonchalanta"

Emil Porténs inhopp var ett av få glädjeämnen för Degerfors mot Karlstad Fotboll. Löftet räddade oavgjort genom att skjuta 2–2 med fem minuter kvar.

Smittskyddsläkarens råd när färre coronatestas: "Stanna hemma om du är förkyld"

Smittskyddsläkarens råd när färre coronatestas: "Stanna hemma om du är förkyld"

Symtomen för corona är oftast en lätt förkylning. Men personer med lätt förkylning testas inte längre för viruset då epidemin gått in i ett nytt skede.

Antikrundan till Grums i sommar

Antikrundan till Grums i sommar

När tv-programmet Antikrundan drar ut på turné i sommar blir Sliperiet i Borgvik ett av stoppen. Konsthallens ägare, Oscar Magnusson, tänker gå loss i de egna köksskåpen i jakt på rariteter att visa upp när orten invaderas.

Vårdpersonal som rest i riskområden uppmanas stanna hemma

Region Värmland uppmanar all personal med patientkontakt att stanna hemma i 14 dagar om man rest i ett riskområde för coronasmitta. Även Karlstad kommun följer Region Värmlands riktlinjer. Just nu har 21 personer i Värmland smittats efter resor, framför...

Hockeyturneringen i Värmland ställs in

Till följd av regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt den utveckling som skett kring coronaviruset de senaste dagarna så har styrelsen i Färjestad BK Hockeyallians fattat beslut om att ställa in helgens Nordic Youth Trophy.