Tjejvasan

LIVE: Vasaloppet 2020 – följ loppet direkt

LIVE: Vasaloppet 2020 – följ loppet direkt

När: Söndag 1 mars klockan 8.00. Distans: 90 km mellan Sälen och Mora. Antal anmälda: 15 800. Vädret: Enligt prognosen blir det ymnigt snöfall hela dagen från Sälen till Mora och ett par minusgrader. Det talar för att det blir en spurtstrid om segern.

Ingalill åker sex Vasalopp – på en vecka

Åkrarna mellan Uppsala och Brattberg är gulgröna av fjolårets gräs. För Ingalill Jansson-Ahlström har det inte blivit mycket skidåkning i år. När hon tryckte ner pjäxorna i skidorna inför Kortvasan förra fredagen var det till och med premiär för säsongen.

Öppet spår planeras att köras

Trots kraftigt regnväder under lördagen meddelade tävlingsledningen under lördagskvällen att Öppet spår kommer att genomföras.

Regnet hotar snön vid Vasaloppsstarten

Regnet hotar snön vid Vasaloppsstarten

Regnet ställer till det vid Vasaloppsstarten i Sälen. Räddningstjänsten i Malung-Sälen larmades dit under lördagsmorgonen för att pumpa bort det vatten som håller på att dra bort snön, skriver.

Vasaloppet kämpar för att rädda Öppet spår

Vasaloppet kämpar för att rädda Öppet spår

Vasaloppsarrangörerna jobbar febrilt för att rädda söndagens Öppet spår. Det ösregn och kraftiga vindar som dragit över västra Dalarna satte arrangörerna på hårda prov. – Det här vädret blev värre än vi trodde, s��ger Vasaloppets sportchef, Tommy Höglund...

Vasaloppet kämpar för att rädda Öppet spår

SKIDOR Skidor Vasaloppsarrangörerna jobbar febrilt för att rädda söndagens Öppet spår.Det ösregn och kraftiga vindar som dragit över västra Dalarna satte arrangörerna på hårda prov.Det här vädret blev värre än vi trodde, säger Vasaloppets sportchef,...

Aldrig varit med om så mycket vatten”

Lina Korsgren slutade tvåa i Tjejvasan, i väldigt speciella förhållanden. Hör henne berätta om vattnet och spåren.

Snöbrist flyttar startplats på Vasaloppet

Snöbrist flyttar startplats på Vasaloppet

SÄLEN Sälen På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan flyttas starten för två av vinterveckans lopp.