Thomas Ravelli

Blåvittikonen Jesper Blomqvist hade vapen i omklädningsrummet

Blåvittikonen Jesper Blomqvist hade vapen i omklädningsrummet

1994 tog Jesper Blomqvist, 46, VM-brons och SM-guld. Men han gjorde också lumpen – och råkade en gång få med sig arbetsverktyget, en AK4:a, in i omklädningsrummet.

Svenskarna verkar ha förträngt att Bulgarien också fick VM-brons 1994 – Thomas Ravelli togs på sängen av ...

Aftonbladet har de senaste veckorna gett möjlighet åt sina läsare att ställa frågor till redaktionen och idrottsprofilerna. En av frågorna visade sig bjuda på en rejäl överraskning för såväl journalisterna som Sveriges bronshjältar från fotbolls-VM 1994.

Häst slogs på uppvärmningen – ströks från V75

I lördagens V75 skulle Björn Goop kört Zarina Bi. Men ekipages ströks från loppet – efter att hästen slagits på uppvärmningen. Under lördagen kördes V75 på Örebrotravet.

Läs matchtexten från Sveriges klassiska kvartsfinal

Läs matchtexten från Sveriges klassiska kvartsfinal

Sverige. Semifinalist. I VM! Smaka på de ljuvliga orden, minns söndagen 10 juli i San Francisco och minns Thomas Ravelli, Straffräddaren. Vilket sätt att fira.

Ravelli minns premiären: ”Det var mycket nerver”

Ravelli minns premiären: ”Det var mycket nerver”

I dag sände SVT Sveriges premiärmatch mot Kamerun i VM 94. En av bronshjältarna – Thomas Ravelli – satt bänkad. – En typisk premiärmatch. Det var mycket nerver och man kände på varandra som lag. Men det jag framför allt minns är att det var så himla...

SVT visar Sveriges matcher från VM 1994

Thomas Ravellis avgörande straffräddning och Kennet Anderssons mål och målgest. VM-sommaren 1994 var svår att glömma. Nu kan generationen som missade magin få uppleva den i sin helhet, och de äldre kan se tillbaka med nostalgi i blicken.

JUST NU: Listar Bl��vitts genom tiderna bästa lag - namn för namn

IFK Göteborgs legendariske målvakt om sina favoriter i Blåvitt genom åren. Oskar Kiisk Skribent. FÖLJ FOTBOLLDIREKT: Facebook Instagram Twitter. Plus Publicerat 2020-03-28 13:45:59. Han är en av svensk fotbolls främsta målvakter genom tiderna och...

Thomas Ravellis svåra sorg – förre lagkamraten och nära vännen död: ”Jag kan inte förstå…”

Thomas Ravellis svåra sorg – förre lagkamraten och nära vännen död: ”Jag kan inte förstå…”

IFK Göteborg-legendaren Stefan Lindqvist är död. 52-åringen gick bort i sviterna av förlamningssjukdomen ALS. – Jag kan inte förstå att han är borta, säger Thomas Ravelli till lokaltidningen GT. IFK Göteborg är i dag i sorg efter dödsbeskedet av...