Södermanland

Smittläget troligen det bästa sedan i höstas

Smittläget troligen det bästa sedan i höstas

Ett intrångsförsök hos Folkhälsomyndighetens databas gör att smittstatistiken för förra veckan är osäker. Men allt tyder på att läget i Sörmland förbättras.

127 kvadratmeter stort hus i Nyköping sålt till ny ägare

Pontus Nils Fredrik Stormhatt Wachtmeister, 41, från Stockholm är ny ägare till huset på Lund 5 i Nyköping.

Restriktioner förlängs – lättnader kanske först i juli

På onsdagen meddelade Region Sörmland att de lokala rekommendationerna, som handlar om hur enskilda individer bör bete sig för att minska smittspridingen, förlängs till och med den 31 maj. Men smittskyddsläkare Signar Mäkitalo räknar med att de...

Liten ökning av antalet covidpatienter

Liten ökning av antalet covidpatienter

Antalet patienter som vårdas på iva ligger still. Men smittan ökar bland de äldre.

Här ökar smittspridningen av covid-19 mest i Sörmland

Här ökar smittspridningen av covid-19 mest i Sörmland

Enligt de senaste siffrorna från regionen har smittspridningen av covid-19 fortsatt öka i länet. Gnesta och Trosa hade runt en fördubbling av fall förra veckan och har sett till invånarantal de största ökningarna. Men det finns hopp om att de lokala allmänna...

Så många av företagen har korttidspermitterat personal

78 procent av företagen i Sörmland har påverkats av corona, enligt en ny undersökning från Östsvenska Handelskammaren. 35 procent av företagen uppger att de har korttidspermitterat personal.

Kommuntoppar dröjde avsiktligt med dödssiffrorna

Ett antal sörmländska kommuner dröjde avsiktligt med att lämna ut smitto- och dödssiffror i coronaviruset, enligt en granskning av bland andra Eskilstuna-Kuriren. Flera sörmländska kommuner valde att med flit fördröja processen med att lämna ut siffror om...

Trenden håller i sig – inga nya dödsfall på sjukhus

Trenden håller i sig – inga nya dödsfall på sjukhus

SÖRMLAND Sörmland För tredje dagen i rad rapporteras inga nya dödsfall i covid-19 på länets sjukhus. Totalt har 158 personer avlidit till följd av det nya coronaviruset.

Kall vår ger varm sommar, eller? SMHI reder ut

Kall vår ger varm sommar, eller? SMHI reder ut

SÖRMLAND Sörmland År 2020 väntas bli det varmaste året någonsin, enligt klimatforskare. Och temperaturerna hittills i Sverige ligger högre än det normala. "Det börjar bli en vana", säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Så hanterar du din ekonomi under coronakrisen

SÖRMLAND Sörmland De ekonomiska påfrestningarna på såväl din som hela samhällets ekonomi är stor under coronakrisen. Privatekonomen Emma Persson berättar hur du bör agera.

Här har grundvattennivåerna återhämtat sig

SÖRMLAND Sörmland Grundvattennivåerna i Sörmlands kommuner skiljer sig från varandra efter den varma sommaren. Nu uppmanar VA-cheferna till sparsam vattenförbrukning. "Om nivåerna fortsätter att sjunka så kommer vi att behöva införa ett...

Experterna: Därför kan Amazon rulla in i Sverige – mitt under coronakrisen

Experterna: Därför kan Amazon rulla in i Sverige – mitt under coronakrisen

En ny rekryteringsoffensiv eldar på ryktena om att plattformsjätten Amazon är på väg att lansera en svensk marknadsplats. Om så är fallet är tajmningen bra, resonerar en rad experter som Market talat med: ”Corona har bidragit till att e-handeln fått ett större...

Ytterligare två döda i covid-19 senaste dygnet

Ytterligare två döda i covid-19 senaste dygnet

SÖRMLAND Sörmland Region Sörmland meddelade på lördagseftermiddagen att ytterligare två patienter avlidit på sjukhus det senaste dygnet.

Statistik visar: Här har flest dött i corona i Sörmland

SÖRMLAND Sörmland Siffror som tidningen begärt ut visar att flest döda i covid-19 har bekräftats i Eskilstuna kommun. Men per invånare sticker Vingåkers kommun och Katrineholms kommun fortsatt ut.

Nu stiger arbetslösheten – läget värst i Sörmland

Sörmland Arbetslösheten stiger i alla sörmländska kommuner. Sörmland har högst arbetslöshet i landet och de nya siffrorna är bara början på coronasmittans slag mot jobben, bedömer Arbetsförmedlingen. Roger Sundberg. 17:11 | 2020-04-15. Ion-Daniel...

Bilist har krockat med träd

Bilist har krockat med träd

Bettna En stor lada i Bettna i Flens kommun totalförstördes i en brand på fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten arbetade efteråt för att begränsa branden, som riskerade spridas. Andreas Lindström. 16:18 | 2020-04-10. Larmet om branden kom in klockan...

Varför drabbas Sörmland så hårt och så tidigt?

Varför drabbas Sörmland så hårt och så tidigt?

LEDARE Ledare Sörmland verkar ha drabbats tidigare och hårdare av pandemin än många andra regioner. Det tål att analyseras noga när effekterna av pandemin ska utredas.

Elever förbereds på akut skolstängning

Katrineholm Coronasmittans spridning den närmaste veckan kan bli avgörande för om grundskolorna är öppna eller stängda efter påsk. Henrik Wising. 07:00 | 2020-04-05. På torsdagen förberedde Järvenskolan sina högstadieelever på alla eventualiteter.

Ytterligare tre patienter döda i Sörmland

Sörmland Ytterligare tre personer har avlidit i Sörmland till följd av coronavirusets framfart. Regionstyrelsens ordförande beskriver utvecklingen som allvarlig. Jimmy Persson. 16:19 | 2020-04-01. På onsdagen meddelade Region Sörmland att ytterligare tre...

Mindre kontantvana ger fler falska sedlar

Mindre kontantvana ger fler falska sedlar

BROTT Brott Antalet upptäckta förfalskade 500-kronorssedlar har ökat markant i Stockholmstrakten under årets första månader. Under samma period i fjol hade bedrägerisektionen 50 ärenden jämfört med 245 ärenden under första kvartalet i år.

Tidningen permitterar Unionenanslutna

Tidningen permitterar Unionenanslutna

ESKILSTUNA Eskilstuna Men anledning av coronakrisen har Sörmlands media träffat ett centralt kollektivavtal om korttidsarbete. "Vi hoppas att på detta sätt kunna gasa och bromsa samtidigt, säger Jenny Hoflund Bergvall, vd för Sörmlands media.

Oro för corona? Därför får du inte testa dig

SÖRMLAND Sörmland Många läsare oroar sig för coronaviruset. Men numera testas bara de som är svårt sjuka. Här förklarar regionen varför.

Ytterligare åtta coronafall i Sörmland

SÖRMLAND Sörmland Ytterligare åtta personer i Sörmland har bekräftats vara smittade med det nya coronaviruset, Covid-19, meddelar Region Sörmland. Av dessa vårdas två personer på sjukhus.

Efter coronatest: "Vi är lättade"

Efter coronatest: "Vi är lättade"

Nyköping Den mor och son som tidningen skrev om igår, som testades för coronaviruset har efter 28 timmars väntetid fått ett glädjande besked. Jens Alvin. 18:11 | 2020-03-11. – Vi är lättade, säger Eric och Lotta. Beskedet om att provresultatet var negativt...

En andra person har drabbats av coronaviruset

En andra person har drabbats av coronaviruset

SÖRMLAND Sörmland Sörmland har fått sitt andra fall av coronaviruset. En vuxen person vårdas nu i hemmet. "Jag har inga fler kommentarer än det vi gått ut med i pressmeddelandet", säger Helena Hervius Askling, smittskyddsläkare på Region Sörmland.

Katrineholmsmack billigast i Sörmland

KATRINEHOLM Katrineholm Rapporteringen om Coronaviruset påverkar drivmedelsmarknaden. De senaste dagarna har priset dalat på bensin och diesel.

Medvind för hundramilaleden genom Sörmland

Vi tänkte att det skulle vara kul att ha en led som folk kunde vandra på. På den tiden fanns inga andra vandringsleder än Kungsleden i norr, berättar Birger Nordin, en av dem som provvandrade 1966. I juni 1973 kunde den första milen på Sveriges första...

Bilmekaniker och plåtslagare framtidens jobb

Bilmekaniker och plåtslagare framtidens jobb

SÖRMLAND Sörmland Rekryteringsbehovet i motorbranschen är stort. Den som utbildar sig till fordonsmekaniker eller plåtslagare har goda chanser att få jobb.

Förslag: Hårt skolarbete ska belönas med peng

Förslag: Hårt skolarbete ska belönas med peng

VINGÅKER Vingåker Det är ett bra förslag att premiera elever som når toppresultat i grundskolans slutbetyg. Men lika viktigt är att belöna de som kämpar hårdast med sina studier.