Skövde IK

Fick lämna Löven – klar för ny klubb

Fick lämna Löven – klar för ny klubb

Efter förra säsongen stod det klart att Kristoffer Söder inte skulle fortsätta i Björklöven. Nu har centern hittat en ny klubbadress. David Pettersson.

Skövde IK nära SHL-meriterat nyförvärv – kan återvända: "Detaljer som återstår"

Han har spenderat de senaste tio åren i SHL och hockeyallsvenskan. Nu är Kristoffer Söder...

Tre spelare lämnar Skövde IK: ”Lycka till”

3 oktober äntrar Skövde IK seriespelet. Formandet av säsongens trupp pågår i detta nu. Senast att förlänga kontraktet är forwarden Jonathan Ström. 25-åringen är fostrad i Färjestad. Han gjorde 18 poäng på 40 matcher förra säsongen. Klubbchefen Anders...

Centern förlänger – för revansch nästa säsong?

Centern förlänger – för revansch nästa säsong?

Det blev inte mycket spel för Martin Olsson förra säsongen. Men kanske kan han ta igen det nästa säsong. Centern har nämligen förlängt sitt kontrakt med Skövde IK.

Fick lämna SSK – klar för ny klubb

Fick lämna SSK – klar för ny klubb

Anton Blomberg stod för elva poäng på 14 matcher i Hockeyallsvenskan med Södertälje. Men det blev ingen fortsättning i SSK för 25-åringen som nu i stället återvänder till Hockeyettan där han har skrivit på för Skövde IK. Han värvades in till Södertälje i slutet...

Så spelas Hockeyettan kommande säsong

Ett förslag på hur serieindelningen av Hockeyettan till kommande säsong är klart. För Vimmerby Hockeys del innebär det att man får återbestifta bekantskapen med Dalen i den södra serien.

Backklippan stannar

Skövde IK fortsätter att skriva kontrakt med spelare inför nästa division 1-säsong. Senast backen Adam Tilander som har skrivit på för ytterligare ett år.

SIK kom tillbaka efter förlusten

SIK kom tillbaka efter förlusten

Surahammar hade en riktigt tung match borta mot Skövde, och förlorade med hela 1–6 (1–3, 0–2, 0–1) i HockeyEttan västra. Målgörare för Skövde blev David Lundmark 2, Lukas Johansson, Dennis Santesson, Henrik Thegel och Adam Thilander och för...

Rejäl kollaps för Bois i träningsderbyt

Rejäl kollaps för Bois i träningsderbyt

I säsongens första träningsmatch fick Mariestad Bois lära sig att utvisningar står dem dyrt. Efter en andraperiod där det regnade hemmautvisningar och bortamål blev det till slut förlust med hela 3–8 i Skaraborgsderbyt. – Jag skäms, det är under all kritik att...

Beskedet: Ingen jubileumsmatch med Frölunda i Skara ishall i år: "Tyvärr"

Skara Ishockeyklubb fyller 50 år 2020. Och ishallen är upprustad. Då var drömmen att få hit Frölunda och ytterligare ett SHL-lag för en försäsongsmatch. Men så blir det inte – i alla fall inte i år.

Rutinerad center till Skövde IK

Skövde IK fortsätter att fylla på sin spelartrupp. Martin Olsson, en 29-årig center med IFK Falköping som moderklubb ansluter. Han kommer från spel i division 2-laget HA74. Detta uppger SIK på sin hemsida.

Tränarna i klubbarna i hockeyettan västra

Tränarna i klubbarna i hockeyettan västra

Skövde IK förbereder sig inför kommande säsong. SIK har kommit en bra bit med lagbygget men fortsatt finns det arbete att göra med spelartruppen. De flesta lag i hockeyettan västra har dock gjort klart med tränare.

SIK har förlängt med Abrahamsson

SIK har förlängt med Abrahamsson

Skövde IK har förlängt kontraktet med backen Axel Abrahamsson med ytterligare ett år. Det skriver klubben på sin hemsida. Axel är en 22-årig egen produkt som redan står noterat för 170 matcher för Skövde IK:s division 1-lag. – Axel är såklart en viktig kugge...

Slopat kapitalkrav – så påverkar det Skövde IK: "Ger oss en möjlighet att jobba ikapp det vi tappar"

Corona innebär en stor ekonomisk förlust för många hockeyklubbar runt om i landet. Nu har Svenska ishockeyförbundet gjort ett försök att hjälpa klubbarna genom att slopa kravet på eget kapital. – Gör att det kommer att gå att bedriva en verksamhet, menar...

Bekant ansikte tar plats på Skövdes bänk: "Känt ett stort sug att komma tillbaka"

Efter att Johan Hellström valt att lämna klubben har Skövde IK varit på tränarjakt. Nu är den jakten över och det är ett nygammalt namn som har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Skövde IK:s sportchef om Henriksson: "En jätteviktig påskrift"

Skövde IK:s sportchef om Henriksson: "En jätteviktig påskrift"

Forwarden Alexander Henriksson, 25 år, har skrivit på ett nytt kontrakt med Skövde IK och stannar i klubben i ytterligare två säsonger.

Skövde IK föll tungt mot Nybro

Skövde IK föll tungt mot Nybro

Skövde IK har fem raka förluster och har hamnat i ett pressat tabelläge. Nu har laget kniven mot strupen inför de två sista matcherna och hemma mot Nybro IF på söndag är tre poäng det enda som räknas för SIK:s del om laget ska nå playoff.