Region Sörmland

Regionen kan häva personalens hemmakarantän vid behov

Regionen kan häva personalens hemmakarantän vid behov

Personalläget på regionens sjukhus är ansträngt. Nancy Åhlander på iva, Mälarsjukhuset konstaterar att personalen är trött, men viljestark och håller ihop. HR-direktör Kajsa Fisk är glad att semestrar över jul och nyår inte behövt dras in.

Tiden till tredje dosen kortas

Nu förkortas tiden mellan den andra och tredje dosen vaccin mot covid-19. Region Sörmland står redo för att skala upp vaccinationsarbetet.

Över 100 personer vaccinerade med utgånget vaccin i Nyköping

Över 100 personer har vaccinerats med elva dagar för gammalt covid-vaccin i Nyköping, uppger Region Sörmland. – Vi har brustit i vår interna kontroll,...

Elever ska erbjudas vaccin på gymnasieskolorna

Elever ska erbjudas vaccin på gymnasieskolorna

Coronapandemin är långt ifrån över. För att nå högre vaccinationstäckning bland yngre kommer samtliga elever på Katrineholms gymnasieskolor, som ännu inte vaccinerat sig, att erbjudas vaccin inom en snar framtid.

Covid-19 ökar i Strängnäs: "Viktigt bli fullvaccinerad"

Covid-19 ökar i Strängnäs: "Viktigt bli fullvaccinerad"

Folkhälsomyndighetens statistik över nya fall av covid-19 visar att Strängnäs kommun sticker ut – i negativ riktning.

Bokning av covid-tester stoppas i Sörmland – misstänkt dataintrång

Region Sörmland stoppar tillfälligt bokningen av covid-tester efter ett misstänkt dataintrång hos företaget som regionen beställer sina tester ifrån, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Sämre tandhälsa och fler med ADHD bland unga i Sörmland

Andelen unga i Sörmland som diagnosticerats med ADHD har ökat, liksom de som är överviktiga. Det visar en rapport från Region Sörmland.

Regionen säger upp avtalet med Vaccina i Eskilstuna

Regionen säger upp avtalet med Vaccina i Eskilstuna

Region Sörmland konstaterar att det privata vårdföretaget Vaccina inte klarar att hålla sin del av avtalet; att vaccinera den återstående vuxna befolkningen i Eskilstuna mot covid-19 i den takt parterna kommit överens om – drygt 3 000 stick i veckan. Det blev...

Efter bokningskaoset – regionen tar tillbaka vaccinationer i Eskilstuna och Strängnäs

Efter bokningskaoset – regionen tar tillbaka vaccinationer i Eskilstuna och Strängnäs

När vaccinationsbokningen för 50- till 59-åringar i Sörmland startade under tisdagen stod det klart att bokningssystemet inte klarade av trycket i Eskilstuna och Strängnäs. Därför kommer nu regionen ta tillbaka vaccinationen i de kommunerna under två...

Restriktioner förlängs – lättnader kanske först i juli

På onsdagen meddelade Region Sörmland att de lokala rekommendationerna, som handlar om hur enskilda individer bör bete sig för att minska smittspridingen, förlängs till och med den 31 maj. Men smittskyddsläkare Signar Mäkitalo räknar med att de...

Glöm seriespel – så ska nya reglerna tolkas

Glöm seriespel. Men matcher och tävlingar inom den egna kommunen är okej. Det är den gemensamma överenskommelsen i Sörmland hur Folkhälsomyndighetens besked tidigare i veckan ska tolkas.

Beskedet som kan grusa tävlingsstarten

Beskedet som kan grusa tävlingsstarten

Kanske att idrotten jublade för tidigt över beskedet att Folkhälsomyndigheten tillåter barn och ungdomar upp till 19 år att tävla igen. På torsdagen förlängde Region Sörmland sina skärpta restriktioner till den 16 maj.

Så gör din region i fas 4

Så gör din region i fas 4

SVT ställde frågan ” Kommer det att göras någon uppdelning i turordningen inom gruppen fas 4, t ex efter ålder?” till de 21 regionerna. 18 regioner svarade. Informationen om planerad vaccinstart har vi hämtat från 1177 Vårdguiden i regionerna. I vaccinfas 4...

Fyra smittade på äldreboende i Nyköping trots vaccin

Fyra boende har smittats av covid-19 på ett äldreboende i Nyköping. Detta trots att de varit fullvaccinerade. Enligt Region Sörmlands vaccinsamordnare ger vaccinen inte ett fullskaligt skydd mot sjukdomen utan det finns en risk att smittas. – Vi ser ett fåtal fall...

60-åringar kan boka vaccination redan i veckan

Vi öppnar för bokning för gruppen 60 till 64-åringar, och det kommer att finnas bokningsbara tider redan då och fler kommande vecka, säger Fredrik Gustavsson, pressansvarig för Region Sörmland. Men trots att fas 3-vaccinationerna kommer igång något...

Halland öppnar upp vaccinbokningen för 65-åringar

Halland öppnar upp vaccinbokningen för 65-åringar

I Region Halland öppnar man nu upp bokning av vaccination för personer födda 1956 eller tidigare. I Västra Götaland finns det inga sådana planer. Men det behöver.

SKR: ”Vi vädjar till befolkningen att vaccinera sig där man bor”

SKR: ”Vi vädjar till befolkningen att vaccinera sig där man bor”

I veckan lyfte Region Sörmland problemet med att många utomlänsbor vaccinerar sig i Sörmland. Nu har Sverige kommuner och regioner, SKR, börjat kartlägga hur det ser ut med utomlänsvaccinationer i landet.

Dagens corona-siffror: Allt fler intensivvårdas

Smittan i Sörmland fortsätter att öka, och allt fler läggs in på regionens intensivvårdsavdelningar. Ökningstakten har dock dämpats, och regionens sjukhus har ännu god kapacitet att möta inflödet. Såhär ser dagens siffror ut.

Region Sörmland går över i Stabsläge

Det meddelar regionen på sin hemsida. Orsaken är att fler smittats av corona och att fler behöver sjukhusvård för covid-19, enligt regionen. – Det innebär att vi aktiverar funktioner och arbetssätt som vi använder vid kriser och har tätare avstämningar i våra...

Så många har testats positivt för covid-19 där du bor

Så många har testats positivt för covid-19 där du bor

Hur många som testats postivt för covid-19 skiljer sig åt mellan länets kommuner och postnummer. Tidningen har tagit fram en karta där du kan se hur drabbat ditt postnummer är.

Region Sörmland erbjuder egen provtagning för covid-19

Region Sörmland erbjuder egen provtagning för covid-19

Region Sörmland blir pilotlän för egen provtagning av coronaviruset. Medarbetare inom hälso- och sjukvård med symptom får möjlighet att testa sig själva vilket gör att antalet provtagna kan öka. – Det pågår ett test i Eskilstuna som innebär att medarbetare...

Experten efter mörkning: Tjänstefel och lagbrott

SÖRMLAND Sörmland Jeanette Gustafsdotter, medierättsjurist och tidigare vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna, riktar skarp kritik mot länets kommuner efter tidningens avslöjande. "Det är rent av hårresande", säger hon.

Trenden håller i sig – inga nya dödsfall på sjukhus

SÖRMLAND Sörmland För tredje dagen i rad rapporteras inga nya dödsfall i covid-19 på länets sjukhus. Totalt har 158 personer avlidit till följd av det nya coronaviruset.

Experterna: Därför kan Amazon rulla in i Sverige – mitt under coronakrisen

Experterna: Därför kan Amazon rulla in i Sverige – mitt under coronakrisen

En ny rekryteringsoffensiv eldar på ryktena om att plattformsjätten Amazon är på väg att lansera en svensk marknadsplats. Om så är fallet är tajmningen bra, resonerar en rad experter som Market talat med: ”Corona har bidragit till att e-handeln fått ett större...

Ytterligare två döda i covid-19 senaste dygnet

Ytterligare två döda i covid-19 senaste dygnet

SÖRMLAND Sörmland Region Sörmland meddelade på lördagseftermiddagen att ytterligare två patienter avlidit på sjukhus det senaste dygnet.

Ny ägare tar över fastigheten på Åsvägen 24 i Torshälla

Torshälla Per Carlsson, 52 år, har tagit över fastigheten på adressen Åsvägen 24 i Torshälla från Roland Carlsson. Boendelivs textrobot. 06:10 | 2020-04-18. Ägarskiftet blev klart i mars 2020. Huset är 101 kvadratmeter stort och byggdes 2008. Lite mer än en...

Statistik visar: Här har flest dött i corona i Sörmland

SÖRMLAND Sörmland Siffror som tidningen begärt ut visar att flest döda i covid-19 har bekräftats i Eskilstuna kommun. Men per invånare sticker Vingåkers kommun och Katrineholms kommun fortsatt ut.

Bra rutiner på äldreboenden sprids vidare

Bra rutiner på äldreboenden sprids vidare

CORONAVIRUSET Coronaviruset Äldreboenden över hela landet ingår i en särskild tillsyn av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) om coronaläget.Ett syfte är att dra nytta av erfarenheter från verksamheter som lyckats stoppa spridning av smitta.

Efter coronalarmet – IVO gör tillsyn på äldreboenden

Efter coronalarmet – IVO gör tillsyn på äldreboenden

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kommer att genomföra en tillsyn av äldreboenden i hela landet. Anledningen ska vara efter alla larm om utbredd smitta av coronavirus på många äldreboenden.

Nu stiger arbetslösheten – läget värst i Sörmland

Sörmland Arbetslösheten stiger i alla sörmländska kommuner. Sörmland har högst arbetslöshet i landet och de nya siffrorna är bara början på coronasmittans slag mot jobben, bedömer Arbetsförmedlingen. Roger Sundberg. 17:11 | 2020-04-15. Ion-Daniel...

Därför har många dött i Sörmland: "En slump"

SÖRMLAND Sörmland Varför har Sörmland hittills fått många fler dödsfall än övriga regioner, bortsett från Stockholm? Smittskyddsläkaren Maria Remér tror att det rör sig om en slump.

Oro för corona? Därför får du inte testa dig

Oro för corona? Därför får du inte testa dig

SÖRMLAND Sörmland Många läsare oroar sig för coronaviruset. Men numera testas bara de som är svårt sjuka. Här förklarar regionen varför.

Så drabbas tågtrafiken i Mälardalen

Så drabbas tågtrafiken i Mälardalen

Sörmland Två avgångar påverkas i Mälardalen när SJ nu stänger ner var fjärde resa. "Men det är ingen idé att säga vilken, läget förändras." Torsten Braf. 17:02 | 2020-03-17. Stephan Ray på SJ:s presstjänst menar att det ser olika ut på olika håll i landet.

Ytterligare åtta coronafall i Sörmland

SÖRMLAND Sörmland Ytterligare åtta personer i Sörmland har bekräftats vara smittade med det nya coronaviruset, Covid-19, meddelar Region Sörmland. Av dessa vårdas två personer på sjukhus.