Region Halland

Personbil stillastående på E6

Personbil stillastående på E6

Trafiken på E6 mellan Rabbalshedemotet och Pålen i riktning mot Oslo påverkas av ett stillastående fordon, uppger Trafikverket. Händelsen uppges ha stor påverkan.

Reservlista för coronavaccin lanseras på fredag

Från och med fredagen den 11 juni kan vaccinsugna hallänningar skriva upp sig på Regionen Hallands reservlista för coronavaccin. Erbjudandet gäller de som är över 18 år, som då får möjlighet att ta del av doser som annars riskerar att kasseras.

Vaccinturismen skapar oro för sinande doser i sommar

Hittills har drygt 80 000 personer vaccinerat sig i ett län där de inte är folkbokförda, enligt Folkhälsomyndighetens sammanställning.

Chefläkaren: Fas 4 i Halland kan påbörjas tidigare än planerat

Chefläkaren: Fas 4 i Halland kan påbörjas tidigare än planerat

Flera regioner, däribland Kalmar och Värmland, har nu nu gått in i fas 4 i covidvaccineringen och tillåter bokning för den breda allmänheten. I Halland är den officiella starten fortfarande tredje veckan i juni. Men nu öppnar regionen för att fas 4 kan komma...

Prioriteringsordningen för vaccinationsfas tre

Prioriteringsordningen för vaccinationsfas tre

Fas tre av vaccineringen har inletts i Halland. Personer som är 60-64 år ska vaccineras men också de med kroniska sjukdomar och personer inom socialt utsatta situationer. Vilka som fick möjlighet att boka tider först har helt styrts av ålder. – Vi följer strikt...

Vaccinbokningen stänger

Från och med midnatt natten till lördag den 17 april stängs all bokning av vaccination mot covid-19 tillfälligt. Det gäller både den digitala bokningen och telefonbokningen. Vaccinet har försenats. Den planerade starten för vaccinationsbokningen för personer...

Beskedet: Vaccinationsplanen kommer att behöva göras om

Region Hallands vaccinationsplan kommer att behöva göras om efter beskedet om leveransproblem från Pfizer/Biontech. Det berättar regionens vaccinsamordnare Pernilla.

Vaccinturismen ställer till problem för region Halland

Vaccinturismen ställer till problem för region Halland

Pernilla Wallerstedt och Emma Spak, SKR: Blir en undanträngningseffekt.

Halland öppnar upp vaccinbokningen för 65-åringar

Halland öppnar upp vaccinbokningen för 65-åringar

I Region Halland öppnar man nu upp bokning av vaccination för personer födda 1956 eller tidigare. I Västra Götaland finns det inga sådana planer. Men det behöver.

Hallands smittskyddsläkare lyfte provtagningsproblem med ministrarna

Hallands problem med köer till coronaprovtagningen och allt längre väntan på provsvar har nu nått högsta nivå. På tisdagen fick smittskyddsläkare Maria Ryberg.

Årets AI-svensk utsedd

Årets AI-svensk är Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg i Region Halland. Pristagaren belönas för sitt arbete med att tillgängliggöra kunskap om AI-användning i sjukvården.

Fel på vart tredje coronatest i Halland

Fel på vart tredje coronatest i Halland

En tredjedel av Region Hallands självtester för covid-19 de senaste två veckorna har misslyckats. Vissa invånare har till och med drabbats två gånger av de tekniska problemen. – Vi är absolut inte nöjda, säger projektledaren Mika Jägerstedt.

Tandläkarmottagning i beredskap för coronapatienter

Tandläkarmottagning i beredskap för coronapatienter

Med anledning av coronaviruset är personer med luftvägssymtom inte välkomna till någon av Folktandvårdens mottagningar. Men problem med tänderna kan fortfarande.

Länsstyrelsen hinner inte med alla djurskyddskontroller: ”Frustrerande”

Målet var att länsstyrelsen i Halland skulle genomföra rutinkontroller av djurhållningen på drygt 220 lantbruk och liknande verksamheter i länet under förra.

Trafikolycka på E6 – vägen avstängd

Larmet inkom till räddningstjänsten strax efter klockan tio på måndagsmorgonen. Mats Rydholm är inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad. – Det är en personbil med släp som av någon anledning kört igenom avspärrningarna som är där med anledning...

Kronprinsessans känslosamma brev till sjukvårdspersonalen i Halland

Kronprinsessans känslosamma brev till sjukvårdspersonalen i Halland

I ett brev till Region Halland hyllar Kronprinsessan Victoria alla de som arbetar inom sjukvården i länet och önskar dem fortsatt kraft i kampen mot coronav.

Prognosen: Så blir påskvädret i Halland

Prognosen: Så blir påskvädret i Halland

Lägg varken solbrillor eller paraply åt sidan. Båda kan komma till användning under påskledigheten. Drömmer du om fjolårets idyllprognos? Ja, då kan du få drömma.

Högt tryck på digitalt coronatest

Region Hallands digitala coronatjänst ska ge svar på om du behöver vård eller inte – hittills har tjänsten använts över 10 000 gånger. – Jag kan tänka mig att man i de här tiderna vill få någon form av vägledning. Man vill bara stämma av lite, säger Johanna...

Smittade hallänningen agerade exemplariskt

Ett första fall av coronasmitta har konstaterats i Halland. Personen är bosatt i Kungsbacka kommun och insjuknade efter en resa till norra Italien. Region Halland.