Premiepension

Tillägget som många pensionärer missar: ”Handlar om flera tusen”

Tillägget som många pensionärer missar: ”Handlar om flera tusen”

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pension och är en del av grundskyddet, precis som garantipensionen. Över 100 000 personer som ännu inte har sökt bostadstillägg är berättigade till det. – De som...

Nordeas vinst högre än väntat

Rapport Nordea redovisar ett resultat som var högre än väntat. Banken inleder ett återköpsprogram där aktier för som mest 2 miljarder euro ska köpas tillbaka. Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1.268 miljoner euro för det tredje kvartalet 2021.

Solenergi växer kraftigt i Kina – Advanced Soltech genomför nyemission

ANNONS Advanced Soltech har lyckats slå sig in på den kinesiska marknaden med sina solenergilösningar och kan visa på en mycket hög tillväxttakt. Nu söker bolaget 200 miljoner som ska möjliggöra fortsatt acceleration. Kina är det land i världen som...

Nu kommer pensionsspararnas miljardregn

Nu kommer pensionsspararnas miljardregn

Fredag 7 maj börjar Pensionsmyndigheten att fördela 9,8 miljarder kronor i rabatterade avgifter och arvsvinster på 7,9 miljoner konton.

Bråttom med ”kärleksgåvan” – snart stänger fönstret för pensionsrokad

Bråttom med ”kärleksgåvan” – snart stänger fönstret för pensionsrokad

Jämna ut pensionsskillnaderna genom att skänka premiepensionen till din partner. I fjol utnyttjade drygt 14.000 personer den möjligheten. I år stängs fönstret för pensionsrokaden om drygt en vecka.

Falcon Funds-drabbade får återbetalning

Pensionsmyndigheten meddelade tidigare under hösten att 32,5 miljoner euro hade säkrats åt pensionssparare som drabbats i den så kallade Falcon Funds-härvan. Nu börjar återbetalningen av pengarna.

Smarta gröna valet som ger högre pension

Pensionssparare som väljer fonder med låg koldioxidrisk belönas med bättre avkastning. Hållbara val görs i större utsträckning av kvinnor och yngre. Det visar en ny rapport från Pensionsmyndigheten, skriver Aktuell Hållbarhet.

Så påverkar coronapandemin din pension

Så påverkar coronapandemin din pension

Konsekvenserna av corona har gett tydliga konsekvenser för arbetsmarknaden och ur ett makroekonomiskt perspektiv. Det kommer också att märkas i pensionärernas plånböcker nästa år. Får tillägg på 600 kronor. Swedbanks analys bygger på att...

Krisen drabbar pensionssparandet: "Stannat av"

Krisen drabbar pensionssparandet: "Stannat av"

Coronakrisens påverkan på ekonomin leder till sjunkande siffror för pensionssparandet. "Inkomstutvecklingen har stannat av", säger Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren.

Stark utveckling för premiepensionen under 2019

Premiepensionen Premiepensionerna hade en stark värdeutveckling under 2019, i snitt upp 29,5 procent, rapporterar Pensionsmyndigheten. Fjolåret var faktiskt exceptionellt bra för premiepensionerna. Den årliga genomsnittliga värdeutvecklingen sedan...

Nystartat byggföretag i Sotenäs

S&S Montage har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Solel, tattoo, bygg, mekanisk metallbearbetning." Innehavare är Maria Saxin, 41 år. Registreringen.

Nu sjunker pensionerna

Nu sjunker pensionerna

PENSION Pension Blivande pensionärer med mycket av kapitalet på börsen har störst anledning att svettas över börsens djupdykning.Men ingen pensionssparare lär komma undan coronakraschen.

Coronakraschen slukar pensionen – tänk så här

Coronakraschen slukar pensionen – tänk så här

Snart pensionär och börsen skakar. Coronakraschen på börsen kan äta upp många hundralappar av din pension. Experterna tipsar om hur du ska agera. TT. redaktion@vk.se. Annons. Oron över coronautbrottets ekonomiska effekter har satt börsen i...