Parisa Amiri

Amiri och Kyle: "Nu är vi oskiljaktiga"

Amiri och Kyle: "Nu är vi oskiljaktiga"

Parisa Amiri och Sissela Kyle är peppade på att agera värdar för Kristallen-galan. Nytt för i år är att "Björnstad" och "Snabba cash" från amerikanska...

Trivsamma nedslag om livet som kulturjournalist

Parisa Amiri gör nedslag i händelser som format henne och tar upp fördomar och orättvisor som irriterar henne. Det blir ett trivsamt program där lyssnaren inte släpps allt för nära.

De leder Kristallen

Det blir skådespelaren Sissela Kyle och journalisten och programledaren Parisa Amiri som leder årets upplaga av tv-prisgalan Kristallen.

Sofia Helin överväger att ändra i nyårsdikten – Endres lyckönskning

Sofia Helin överväger att ändra i nyårsdikten – Endres lyckönskning

Sofia Helin stöttas av Lena Endre – som läste nyårsdikten på Skansen förra året – och överväger att ändra i de klassiska verserna.

Årets julvärd i SVT presenteras i dag

Årets julvärd i SVT presenteras i dag

Julen blir inte som vanligt i år. Uppmaningar om avstånd, både geografiskt och i soffan, gör att många inte kommer ses som man brukar eller kanske till och med överhuvudtaget. Men säkert är att ett ljus skall tändas och Kalle Anka och hans vänner ska fira jul.

De leder "Karlavagnen" i sommar

Kärlek med Adam Pålsson, föräldraskap med Loulou Lamotte och sex efter femtio med Mari Jungstedt – nu är sommarens programledare för "Karlavagnen" i P4 klara.

På Spåret 2020: Parisa Amiri har okänd skada i SVT

Parisa Amiri är ganska undrande inför människor som förvånas över att hon är så smart. –Jag är nästan 30 år och journalist. Är det då så märkvärdigt att jag är allmänbildad och kan mycket om omvärlden? Mitt yrke bygger ju på att man måste förkovra sig och...

På spåret”-final med rekordhöga poäng

På spåret”-final med rekordhöga poäng

Två mästarlag i toppform i final. Årets säsong av SVT:s ”På spåret” hade knappast kunnat få ett bättre slut. Rekordhöga poäng och länge mycket spännande – tills ett blixtsnabbt ryck på tio poäng på sista resmålet avgjorde alltihop.

Jon Fosse kan få Bookerpriset

Jon Fosse kan få Bookerpriset

Norrmannen Jon Fosses ”Septologien I-II” och den tyske författaren Daniel Kehlmanns ”Tyll” är båda nominerade till Internationella Bookerpriset. 13 romaner översatta till engelska från åtta olika språk har valts ut till den långa listan. Bland dessa finns...

Skräckslagna ansikten i underhållande match

Svåra resor, kluriga ledtrådar och två mycket underhållande lag. Skådespelarna Emma Molin & Hanna Dorsin, vinnare av grupp 3, mötte Parisa Amiri & Gunnar Wetterberg, journalisten och historikern, som vunnit grupp 2. Jag trodde nog att Emma & Hanna,...