Martin Lundstedt

Två starka argument talar för Volvo

Två starka argument talar för Volvo

Aktiemarknaden sänkte Volvos aktie efter rapporten för det andra kvartalet. På onsdagen rekylerar aktien åter upp över 200 kronor, men det finns mer att hämta.Di listar två starka argument för att Volvo utvecklas starkt under hösten.

Lastbilsjättar skapar laddnätverk med 1.700 laddpunkter i Europa

Lastbilstillverkarna Volvo, Traton (Scania/MAN) och Daimler (Mercedes-Benz m. fl) har gått samman om att bygga ett gemensamt laddnätverk i Europa.

Volvo-vd:n om gemensamma satsningen på laddstationer: ”Bra affärsmöjlighet”

De europeiska fordonsjättarna gör gemensam sak och investerar 5 miljarder kronor i ett nätverk av laddstationer för batteridrivna, tunga fordon.

Grönt ljus för Volvos klimatmål

Grönt ljus för Volvos klimatmål

AB Volvos klimatmål håller för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål, enligt en ny granskning. – Det här kräver stora investeringar i duktiga ingenjörer och när.

Ärkerivaler går ihop om bränsleceller

Ärkerivaler går ihop om bränsleceller

Den svenska lastbilstillverkaren AB Volvo och den tyska ärkerivalen Daimler AG siktar på europeisk produktion av vätgasbaserade bränseceller 2025, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Oron för Volvo var helt obefogad – köpläge i aktien

Den oro som inför rapporten fanns för AB Volvos resultatutveckling var helt obefogad. Efter den senaste tidens kurspress är det nu köpläge i aktien. Aktien förtjänar att stiga kraftigt på torsdagen. Kommentar:Anders Hägerstrand. Uppdaterad: 22 april 2021,...

Volvokoncernen och SSAB ska fixa fossilfritt stål Till lastbilar

Häromdagen skrev vi om att Polestar vill tillverka en bil som är helt klimatneutral och i dag är det Volvokoncernen som vill bygga en klimatneutral lastbil. En del av detta är att se till att stålet man använder inte smutsar ner och därför har man nu...

Svanberg: ”Oersättligt verktyg” att ge Volvo-cheferna bonus

Svanberg: ”Oersättligt verktyg” att ge Volvo-cheferna bonus

Det har stormat rejält kring Volvo efter Dagens industris granskning av bolagets bonusar. Men lastbilstillverkarens ordförande försvarar incitamentsprogrammen.

Något bättre än väntat av Volvo

Något bättre än väntat av Volvo

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en förlust före skatt på 90 miljoner kronor för andra kvartalet.

Nedskärning på Volvo - oklart hur många som drabbas i Skövde

Volvo räknar med långtgående effekter av coronapandemin och ska minska antalet tjänstemän med 1 250 i Sverige. "Jag vet inte idag hur många som kan drabbas vid Skövdefabriken, men den absoluta merparten av de 1 250 i Sverige finns i Göteborg"...

Volvos vd: "Ett mycket speciellt kvartal"

Något bättre resultat än väntat för AB Volvo, men vd Martin Lundstedt varnar för besvärliga tider framöver. Sedan slutet av mars är nettoorderingången på lastbilar negativ. Vi kommer att få ännu större påverkan i kvartal två , säger Lundstedt.

Volvo i mångmiljardsamarbete med Daimler

Volvo i mångmiljardsamarbete med Daimler

EKONOMI Ekonomi Lastbilsjättarna Volvo och Daimler gör en storsatsning på bränsleceller.Volvo k��per in sig med motsvarande 6,5 miljarder kronor, men stora investeringar behövs även framöver.Det handlar om niosiffriga belopp, säger Martin Daum,...

IF Metall: ”Vi måste försöka tänka framåt”

IF Metall: ”Vi måste försöka tänka framåt”

Sverige efter coronakrisen. Nu måste planeringen igång för hur ekonomin ska komma tillbaka när krisen lagt sig. Det hävdar Volvochefen Martin Lundstedt och får stöd av Metalls ordförande Marie Nilsson.

AB Volvo stoppar produktionen – permitterar 20 000

AB Volvo följer efter Volvo Cars och stänger produktionen i Sverige korttidspermitterar nu samtliga 20 000 medarbetare. – Vi inför permitteringar från nästa.

Volvo-bossens bonus: 27 miljoner kronor

När den sista kvartalsrapporten för 2019 kom i slutet av januari var AB Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt nöjd. Företaget hade under året sålt för 432 miljarder kronor, vilket var en ökning på 11 procent från året innan, som landade på cirka 40...