Marte Olsbu Røiseland

Stjärnans beslut: Karriären fortsätter

Stjärnans beslut: Karriären fortsätter

Skidskyttestjärnan tog en paus för att bestämma sig om framtiden. Nu har Marte Olsbu Røiseland tänkt klart. Karriären fortsätter för 31-åringen. TT. redaktionen@folkbladet.nu. Annons. Hon reste hem från OS i Peking med fem medaljer i bagaget – tre guld...

Getingbetyg på skidskyttelandslaget – Elvira Öberg toppar listan

Några besvikelser, ett par överraskningar – och så en jättesuccé. Skidskyttesäsongen är över och det delas ut både en femma och några ettor när SportExpressens Frida Olsson och Anna Friberg summerar och sätter betyg på de svenska åkarna.

Viktigt att Norge vann den… igen”

Sveriges damer tog guld i OS-stafetten och har sedan tidigare säkrat totalsegern i stafettcupen. Men är de verkligen världens bästa damlag? Tveksamt. Efter fredagens sprint i Holmenkollen där Tiril Eckhoff tog hem...

14.25: Följ damernas stafett från Kontiolahti

14.25: Följ damernas stafett från Kontiolahti

Det blev ett lyckat OS för de svenska skidskyttedamerna som kommer till Kontiolahti som regerande olympisk mästare i stafett. Det har blivit dags för säsongens sista stafett och inför tävlingen ligger Sverige trea i stafettcupen.

Nytt OS-silver för Elvira Öberg

Nytt OS-silver för Elvira Öberg

22-åriga Elvira Öberg bär det svenska skidskyttelandslaget på sina axlar i OS i Peking. Efter silvret i sprinten följde Öberg upp med en ny andraplats i jaktstarten. Medaljkampen avgjordes vid det sista skyttet. Öberg hade bommat tre skott så långt och...

Silvertårar i familjen Öberg: "Fick grina tillsammans"

– Det har bara gått en dryg halvtimme så det har knappt sjunkit in, men det är otroligt overkligt att ha två döttrar som nu båda har tagit medalj på det största du kan vara med om som idrottskvinna. Man får nypa sig i armen, säger Tomas Öberg till Sporten...

Ingrid Landmark Tandrevold efter kollapsen: ”Jag minns inte”

Norska Ingrid Landmark Tandrevold blev femma i gårdagens skidskyttesprint. Men 25-åringen tog ut sig rejält, kollapsade.

Lukas skadad – Sverige jublar

Lukas skadad – Sverige jublar

ZHANGJIAKOU. Här är den okända skadan som talar för ett blågult medaljregn. Huvudtränaren Johannes Lukas (!) har pajat k.

Norska svaret: Vi fick visst kramas!

Norska svaret: Vi fick visst kramas!

PEKING/STOCKHOLM. Johannes Thingnes Bö bröt mot ”kramförbudet”. Nu försvarar norrmännen sin stjärna. – Han hade lov att.

Dubbelt Öberg på pallen i Ruhpolding

Båda systrarna Öberg, Elvira och Hanna, fick kliva upp på prispallen tillsammans när världscuphelgen i tyska Ruhpolding avslutades med jaktstart.

Elvira Öberg tog dominant världscupseger

Vilket lopp Elvira Öberg gjorde när världscupveckan i Ruhpolding inleddes med damernas sprint över 7,5 kilometer. 22-åringen träffade alla tio skott på skjutvallen och hade dessutom klart snabbaste åktid. – Äntligen noll-noll i en sprint!

Mardrömsskytte sänkte Stina Nilsson – slutade 44:a

Mardrömsskytte sänkte Stina Nilsson – slutade 44:a

Stina Nilsson var femma ut från det andra skyttet i jaktstarten. Men det stående skyttet blev en mardröm för 28-åringen med hela sex bom. I mål var hon 44:a – 4 minuter och 45 sekunder efter Marte Olsbu Röiseland.

Öberg: "De är förebilder hela bunten"

Öberg: "De är förebilder hela bunten"

Det är förvisso inte konstigt, då flerfaldiga OS- och VM-medaljörer som Magdalena Forsberg, Marcus Hellner och Anders Södergren för Sverige och Therese Johaug, Thomas Alsgaard och Tora Berger för Norge fanns på plats vid Oscarsborgs fästning utanför Oslo.

Stina ska inte vara åskådare i Peking

OBERHOF. Ena dagen hette det att hon var klar. Nästa var hon det inte. Men det är givet att Stina Nilsson ska till OS, och inte som åskådare.

Öbergs revansch – från 74:a till etta

Hanna Öberg tog sin första individuella världscupseger på knappt ett år och femte totalt när den svenska skidskyttestjärnan vann sprinten i världscuppremiären i Östersund. En snabb revansch mindre än ett dygn efter 74:e platsen i distansloppet.

VM-drottning med influensasymtom missar världscuptävling

VM-drottning med influensasymtom missar världscuptävling

Efter succén på skidskytte-VM i Antholz klättrade Marte Olsbu Røiseland i totala världscupen. Men norskan startar inte i Tjeckien: ”Har influensasymtom.”

Hanna Öberg hyllas för modiga beslutet – inför VM-bronset: ”Det var jätteklokt”

Hanna Öberg hyllas för modiga beslutet – inför VM-bronset: ”Det var jätteklokt”

Till slut fick Hanna Öberg den där efterlängtade medaljen i detta VM. Det satt oerhört långt inne och efter VM-brons i masstarten hyllas svenskan för sitt beslut inför sista VM-loppet. – Det var jätteklokt, helt rätt, säger SVT-experten Helena Ekholm. Det blev en...

Kommentar: Tio dagar av finskt lidande – skidskytte-VM i Anterselva var en obehaglig väckarklocka

Tio dagar av finskt lidande – där en kort sammanfattning av skidskytte-VM ur finländskt perspektiv. Framförallt i skyttet har Finland hamnat ohjälpligt på efterkälken. Dagens skidskytte kräver mer än skidåkning och skytte. Efter avslutat VM i skidskytte kan det...

Historiska norskans miljonklipp efter VM-succén

Fyra staffetguld men som bäst fyra på VM individuellt. Det var Marte Olsbu Röiselands facit inför skidskytte-VM i Antholz. När 29-åringen körde slut på Dorothea Wierer i slutet av masstarten och åkte in som etta stod det klart att norskan blev historisk som första...

Svaret efter gliringen: ”Han har inget eget guld”

Svaret efter gliringen: ”Han har inget eget guld”

Att Sverige är medaljlöst på skidskytte-VM är inget som Norges Johannes Thingnes Bö har missat. Efter den norska uppvisningen i singelmixedstafetten skickade superstjärnan iväg flera gliringar. – Han har inget eget guld, kontrar Sveriges Sebastian...