Li Shufu

Nytt avgörande besked från Volvo Cars väntas i dag

Nytt avgörande besked från Volvo Cars väntas i dag

Volvo Cars väntas i dag måndag släppa sitt prospekt inför den planerade noteringen på Stockholmsbörsen.Det erfar Di baserat på information från flera uppgiftslämnare.

Kinajättens stora steg: ”Tittar på Elon Musk”

I skuggan av Volvo Cars växer bolagets ägare kinesiska Geely kraftigt i Sverige. Planen, enligt experterna: bli ett nytt Tesla. Samtidigt ökar spänningen mellan Kina och väst och sätter fordonsjätten mitt på slagfältet.

Daimler, Geely och Volvo i motorsamarbete

Den tyska biljätten Daimler ska tillsammans med Geely och svenska Volvo Cars samarbeta kring bensinmotorer till framtidens hybridbilar. Enligt ett uttalande ...

Li Shufu i intervju: ”Alltid varit för global frihandel”

Li Shufu i intervju: ”Alltid varit för global frihandel”

Geelys huvudägare Li Shufu lyfter vikten av en global företagskultur. ”Ömsesidig integration är nyckeln”, säger han i en intervju med statliga kinesiska tv-kanalen CCTV där han också hävdar att han inte bryr sig om att han är med på Forbes miljardärslista.

Volvo: Geely och Fredrik Lundberg oense om utdelning - DI

Volvo: Geely och Fredrik Lundberg oense om utdelning - DI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det pågår en konflikt i AB Volvos ägarled kring huruvida en utdelning för verksamhetsåret 2019 bör delas ut eller inte. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till källor. Kinesiska Geely behöver utdelningen från...

Officiell: Här är nya Fiat 500e – så står den sig mot konkurrenterna

Efter 13 år – äntligen premiär f��r en helt ny modell med eldrift.

Volvoingenjörerna varnar kring samgåendet med Geely

Det som gjort Volvo Cars till en framgångssaga det senaste decenniet hotas om ett gemensamt moderbolag toppstyr Geely och Volvo. Det varnar ingenjörsfacket vid.