Kristinehamn

Dagstur bland öarna med ny biljett

Dagstur bland öarna med ny biljett

En ny biljett ska göra det möjligt att besöka flera av öarna i Kristinehamns skärgård under samma dag.

Alltid på plats – hon ger Kristinehamn en fast punkt i konsten

Kristinehamn har fått ett nytt offentligt konstverk: ett tungt sådant med ett tryggt budskap. ”Jag är alltid på plats” lyder inskriptionen på den stora stenen. – Kortsiktigheten driver samhället. Det här är en möjlighet att tänka längre, säger konstnären Ulrika Sparre.

Dödsfall 9/6

Sigbritt Warholm, Karlstad, har avlidit i en ålder av 93 år. Närmast sörjande är sambon Knut samt söner, svärdotter och barnbarn. Lovisa Årling Sigge. Böj, Östra Fågelvik. Lovisa Årling Sigge, Böj, Östra Fågelvik, har i en ålder av 48 år hastigt avlidit. Hennes...

Tilda Halvarsson i målform när Kristinehamn vann

Tilda Halvarsson i målform när Kristinehamn vann

Bortalaget Kristinehamn tog hem de tre poängen efter seger mot Råda i division 4 Värmland östra dam i fotboll. 1-3 (1-2) slutade matchen på söndagen.

Klädbutik slår igen i oktober

Klädbutik slår igen i oktober

Det visst jag inte. Det var ett tråkigt besked. Så fort jag besöker Kristinehamn brukar jag vara här. Det är en jättetrevlig butik, stor och rymlig, säger Minna Cederström, H&M-kund från Stockholm. Butikschefen vill inte kommentera beslutet. I stället hänvisar den...

Dödsfall 27/5

Margit Eriksson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 95 år. Hennes närmaste är sonen Jan-Erik med familj. Kjell Turesson. Karlstad. I en ålder av 81 år avled förra torsdagen Kjell Turesson, Karlstad. Han var född och uppväxt i Hjällen, Sillerud. Han sörjes...

Udda objekt till salu i Kristinehamn – över 8000 visningar på Hemnet

Ett udda fritidshus är till salu i Kristinehamn. På Hemnet har objektet haft över 8 000 visningar.

Allt är bra ska väcka frågor hos besökarna

Allt är bra ska väcka frågor hos besökarna

Kanske har du redan sett delar av årets sommarutställning. Fem av verken finns nämligen i det offentliga rummet och väcker säkert frågan ”vad är det här?” Det är också tanken från konstnären Ulrika Sparre. Magnus Carlsson magnus.carlsson@nkp.se...

Restaurang öppnar i Kristinehamn

Restaurang öppnar i Kristinehamn

Restaurangkedjan Brödernas etablerar sig intill Stora Coop i Kristinehamn. Öppningen är planerad till sommaren 2021. Mats Zetterberg mats.zetterberg@vf.se 054-17 56 75. – Etableringen i Kristinehamn känns som ett naturligt steg i utvecklingen av...

Nyansrik skaparglädje för beskådan

Nyansrik skaparglädje för beskådan

Under de kommande två veckorna ställer Kristinehamnskonstnären Lill Antonsen ut sina mångfacetterade och uttrycksfulla akryltavlor på Galleri Vågen. Lill finns på plats varje dag för att berätta de ofta personliga historierna bakom konstverken.

Tippat topplag tog tung trepoängare

Tippat topplag tog tung trepoängare

IFK Kristinehamns herrar siktar mot toppen och fyran och är en bra bit på väg. Fredagens hemmaseger mot Filipstad (5-1) var säker och övertygande.

Corona ställer in match i IFK Kristinehamns serie

Kvällens planerade division 5-match mellan Ulvsby och Nyedshov ställs in. En spelare i Ulvsby har testat positivt för corona.

Dödsfall 7 augusti

I en ålder av 93 år har Bertil Lindén, Kristinehamn, avlidit. Närmast anhöriga är barn och barnbarn. Greta Olsson. Gräsmark. I en ålder av 95 år har Greta Olsson, Gräsmark, stilla insomnat. Greta har arbetat inom hemtjänsten och ägnade sig gärna åt hemmets...

Tvisten avgörande för Noctors rekonstruktion

Tvisten avgörande för Noctors rekonstruktion

Tingsrätten beviljade fortsatt rekonstruktion för Noctor bygg under onsdagen. – Det är avgörande nu att vi hittar en lösning med Kristinehamns kommun, säger rekonstruktören Henrik Nilsson. Mats Zetterberg mats.zetterberg@vf.se 054-17 56 75.

Kristinehamn kan få ny artilleriutbildning

Kristinehamn kan få ny artilleriutbildning

Regeringen har beställt ett kompletterande budgetunderlag från Försvarsmakten för 2021 som ska vara klart den 24 juli. TT. I det förslaget vill man att artilleriutbildningen ska förläggas till Kristinehamn/Villingsberg. Regeringen vill att Försvarsmakten ska börja...

Personligt rekord av Lycke Holm efter kanonhopp

Nytt personligt rekord – men ändå lite besviken. Så summerar Melwin Lycke Holm efter 2.11 och seger i Christian Augustsson Invitational i Kristinehamn.

Stor konst visas i Panncentralen

Kristinehamns konstmuseum visar i sommar Bengt Olson valde Paris, en utställning som fokuserar på hans skapande under 80- och 90-talet. Parallellt kommer också samlingsutställningen att vara öppen.

Maxi hjälper centrumhandeln – med värdecheckar

Maxi hjälper centrumhandeln – med värdecheckar

Coronakrisen har satt många av Kristinehamns butiker och restauranger i en svår situation. Ica Maxi bidrar nu till att stötta centrumhandeln, detta genom att ge 7 500 av sina stamkunder värdecheckar som de kan använda för att handla på stan.

Här kan du se One World-galan i kväll

Här kan du se One World-galan i kväll

Lady Gaga har sammanställt One World: Together at Home. Arkivbild. Fotograf: Greg Allen. Kultur och nöje. DELA PÅ FACEBOOK DELA PÅ TWITTER. SKRIV UT ARTIKELN. TT. Lady Gaga, Billie Eilish, Rolling Stones och Paul McCartney är några av de...

Nog med skyddsutrustning i äldreomsorgen

Det finns tillräckligt med skyddsutrustning inom äldreomsorgen för att hantera coronakrisen. Det är bilden när VF ringer till några värmländska kommuner.

Kö till gratis desinfektionsmedel

Det har varit kö nästan hela tiden, när det har delats ut gratis desinfektionsmedel på Tredje Industrigatan i Kristinehamn.

Italien möter Sverige när Panncentralen öppnar igen

Italien möter Sverige när Panncentralen öppnar igen

Efter att ha varit stängd ett halvår öppnar restaurang Panncentralen i ny regi, denna g��ng med influenser från Italien.

Lars skrapade hem en kvarts miljon till sin mamma

Lars skrapade hem en kvarts miljon till sin mamma

Under onsdagen var Lars Thun från Kristinehamn med i Nyhetsmorgon i TV4 och skrapade triss åt sin mamma Britt-Marie. Han fick med sig 250 000 kronor hem till mamma. För vinsten planerar hon att köpa ett par nya gummistövlar och byta ut sin spis.

Nu är det serverat för företagare

Kristinehamns kommun är ansluten till Serverat-projektet. Det betyder att det är går att söka olika tillstånd för företagare digitalt och använda guider på verksamt.se för att ta reda på vilka tillstånd som krävs.

Värmländska SDHL-backen tvingas lägga av: ”Var nära att gå in i väggen”

Det var en chansning som inte gick hem. Efter sviterna av en hjärnskakning tvingas SDHL-backen Tilda Antonsson att lägga skridskorna på hyllan.