Karlstad

Miljonvinst på stryktipset till Karlstadsbo: "Enormt häftig upplevelse!”

Miljonvinst på stryktipset till Karlstadsbo: "Enormt häftig upplevelse!”

Det är på svenskaspel.se som mannen berättar om sin gyllene fotbollshelg. Redan inför den sista matchen var nämligen drömraden fixad: tolv rätt var klara och med helgardering på Aston Villa - Manchester United återstod bara utdelningen.

Hemvändande ”Matte”: ”Måste visa att det är värt att komma till Tingvalla”

Nu är målvakten Mathias Karlsson tillbaka igen. I kofferten har han med sig ett lass erfarenhet. Och vill ut på en ny resa - en som tar Karlstad Fotboll uppåt i seriesystemet. – Jag vill...

Årets mest hållbara skola finns i Arvika

Det är föreningen Hållbart byggande Värmland som ligger bakom utmärkelsen ”Grundstenen” som delats ut sedan 2013. Premiäråret segrade Sveaplan fastigheter i Grums. Årets utmärkelse landar i Arvika och det kommunala fastighetsbolaget som uppmärksammas för...

Smittan slår i taket i Kristinehamn – aldrig så många fall som nu

Smittan slår i taket i Kristinehamn – aldrig så många fall som nu

Under torsdagen rapporterade Folkhälsomyndigheten ett nytt dystert rekord över antal smittade i Kristinehamn. Vecka 1 bekräftades 333 kristinehamnare positiva med covid-19.

Karlstadsbor får testa ny påse för restavfall

Karlstadsbor får testa ny påse för restavfall

Plastpåsar blir allt sällsyntare, vilket påverkar hur vi hanterar vårt avfall. Karlstads Energi har märkt av detta i form av fler papperspåsar i sopkärlen, men även mer löst skräp. Detta beror på att papperskassar är svårare att försluta än de av plast.

Hon blir ny kulturchef: ”Otroligt roligt”

När VF ringer upp säger Karin Karlsson att hon är glad över det nya uppdraget, men att hon inte har så mycket mer att tillägga utöver sina kommentarer i regionens pressmeddelande, innan hon kommit igång på nya jobbet.

BP-fostrad målvakt till Karlstad: ”Känns grymt”

Karlstad Fotboll fortsätter att värva. Senaste spelaren in: BP-fostrade målvakten Simon Graasvoll, 21. – Det känns grymt, säger han.

Nya miljonregnet – det fick säljarna för dyraste villorna i Karlstad

Nya miljonregnet – det fick säljarna för dyraste villorna i Karlstad

En fastighet som såldes för 6,6 miljoner kronor toppar listan över de dyraste fastighetsförsäljningarna i Karlstads kommun senaste veckan.

Rekordhögt tryck efter coronatester: ”All time high”

Rekordhögt tryck efter coronatester: ”All time high”

Över 10 500 egenprovtagningar togs i Värmland förra veckan. – All time high, säger testsamordnaren och chefläkaren Charlotta Nelsson. Samtidigt är andelen positiva prover på en hög nivå.

Thomas, 47, från Karlstad skrapade fram en kvarts miljon i tv: ”Ska fixa pool”

Thomas hade tänkt spela på V75, men orkade inte vänta i kassan på att de skulle ta fram en kupong. Istället blev det två trisslotter.

Nykomlingen värvar meriterat – skyttekungen byter klubb

Värvningen av Hagelberg var startskottet på en värvningskanonad från klubben. För innan jul blev även division 1-meriterade Oliver Kåhed och Mohammed Lashkari klara för klubben. Från Karlstad Fotboll Utveckling ansluter också Chedi Fatnassi.

Talangfull norrman till Carlstad Crusaders

Talangfull norrman till Carlstad Crusaders

Trots att Gaarden bara är 21 år har han hunnit med en del i karriären. Han har spelat i Eidsvoll 1814s och Oslo Vikings i den högsta serien i Norge. Det har även blivit spel i det norska juniorlandslaget, ett nordiskt lag som mött USA samt spel på...

Förlängda sviter i Karlstad

Förlängda sviter i Karlstad

Fyra i följd. Färjestads segersvit är roligare än Växjös förlustrad. När lagen möttes i Karlstad vann hemmalaget med 4–3 efter straffläggning. – Surt. Självförtroendet är lite under isen, sade Växjös lagkapten Erik Josefsson till C More.

En kommun sticker ut: Så många covidfall hittades förra veckan

Anna Skogstam konstaterar också att antalet som provtar sig för covid-19 ökar – samtidigt som andelen positiva går ner. Smittskydd Värmland bedömer att smittspridningen i Värmland fortsatt ligger på en relativt låg nivå. Samtidigt framhåller Anna...

NWT erfar: Här är Jernbergs nya klubbadress

Nu tyder det mesta på att den 27-årige mittfältarens nya hemmaarena finns på Örsholmen i Karlstad. Enligt vad NWT erfar spelar Jernberg nästa säsong division 3-fotboll i 50-årsjubilerande FBK Karlstads färger.

Sju SM-guld som spelare – nu blir han huvudcoach: ”Oerhört hedrad”

Sju SM-guld som spelare – nu blir han huvudcoach: ”Oerhört hedrad”

B.D Kennedy avslöjade för VF-sporten att han lämnar uppdraget som huvudcoach i Carlstad Crusaders. Nu har klubben utsett hans efterträdare i Daniel Holmgren. – Jag känner mig oerhört hedrad över att få frågan, säger Holmgren i ett pressmeddelande.

Johan fick böta för ommålat hus – kamp mot kommunen

Johan fick böta för ommålat hus – kamp mot kommunen

Nu har Johan Ekstam tagit hjälp av en advokat för att överklaga beslutet. Han har betalat boten på över 7000 kronor men vill ha upprättelse: ”Lika för alla”

Arvika bibliotek får fint pris

Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris går i år till Arvika bibliotek. Priset delades ut på Värmlands bokfestival på Nöjesfabriken i Karlstad där bibliotekspersonalen var samlade för att ta emot...

Gratis tratt ska hjälpa till att förhindra fettproppar

Matfett som hälls ned i diskhon kan leda till fettproppar i avloppsledningarna. För att göra det enklare att återvinna fettet så delar Karlstads kommun nu ut gratis trattar.

Klart: De tar över och driver bowlinghallen på Sundsta

Klart: De tar över och driver bowlinghallen på Sundsta

Bowlinghallen i Sundsta idrottshus gick i konkurs under pandemin. Sedan dess har Karlstads kommun letat efter en entreprenör som kan driva stans äldsta bowlinghall vidare. Nu har man hittat rätt.

Insändare: KBAB:s styrelseordförande om tuffa kritiken från boende

Insändare: KBAB:s styrelseordförande om tuffa kritiken från boende

Med tiden har förutsättningarna för vårt arbete förändrats. Vi ser en ökning gällande störningsärenden, allt från enklare störningar till allvarligare störningsärenden som rör kriminalitet. Andra utmaningar vi möter är en ökad psykisk ohälsa i våra områden...

Hellton Karlstad äntligen segrare igen

Spelarna i Hellton Karlstad fick äntligen njuta av en seger igen, efter 28-20 (16-9) hemma mot Somby/Skövde. Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i division 1 södra dam i handboll.

Dödsfall 17/11

Johnny Nilsson, Kil, har efter en kort tids sjukdom hastigt insomnat i en ålder av 74 år. Närmast sörjande är dotter med familj. Christer Lundgren. Torsby. Christer Lundgren, Torsby, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 62 år.

Thorén Business Schools satsning: Startar padelgymnasium i Karlstad

Thorén Business Schools satsning: Startar padelgymnasium i Karlstad

Gymnasieskolan Thorén Business School etablerades i Karlstad för tio år sedan. Nu presenterar man en ny satsning: padelinriktning.

Tung förlust när Hellton Karlstad krossades av Alingsås

Tung förlust när Hellton Karlstad krossades av Alingsås

Hellton Karlstad hade riktigt stora problem med Alingsås i division 1 södra dam i handboll, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 15-29 (6-14).

Ny lista: 5,7 miljoner kronor för veckans dyraste hus i Karlstad

En fastighet som såldes för 5,7 miljoner kronor toppar listan över de dyraste fastighetsförsäljningarna i Karlstads kommun förra veckan.

Tuff match slutade med seger för Karlstad mot Örebro Innebandy

Det svängde i matchen i Allsvenskan södra herr i innebandy mellan Örebro Innebandy och Karlstad i Idrottshuset. Hemmalaget Örebro Innebandy hade ledningen i början av andra perioden, med 4-1, men Karlstad vände matchen och vann till slut med 6-5 (1-4,...

Örnen tog tillbaka greppet om matchen

Örnen tog tillbaka greppet om matchen

Örnen vann lördagens match mot Karlskoga med siffrorna 8-5. Karlskoga gjorde ett starkt avslut - men Örnen tog tillbaka greppet om matchen och säkrade segern.

Snickeriföretag i Karlstad försätts i konkurs

Snickeriföretag i Karlstad försätts i konkurs

Företaget registrerades 3 april 2018 och har haft sitt säte i Karlstad. Konkursen registrerades hos Bolagsverket och inleddes den 4 november, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Karlstad Fotboll klart bättre än Örebro Syrianska på Mellringe IP

Segern var Karlstad Fotbolls fjärde på de senaste fem matcherna. M��len gjordes av Boye Isaac Edegware och Mohammed Qassem, som gjorde två mål var. Med två omgångar kvar är Örebro Syrianska på nionde plats i tabellen, och Karlstad Fotboll är på tredje...

Skulptören Niki Merimaa död: ”En av Karlstads och Värmlands mest omtyckta”

Niki Merimaa satte varma känslor i svang med sina kramgoa hundar och katter, gjutna i brons. Några av skulpturerna blev offentlig konst: bland annat i Museiparken i Karlstad, på en skola i Deje och på Herrhagen utanför Mats Bergmans galleri.

Elva fordon i brand i Karlstad

Elva fordon i brand i Karlstad

Tio bilar och en moped brann i natt på Örsholmen i östra Karlstad, uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Mikael Wiehe gör en sista stor turné - kommer till Borås

Mikael Wiehe gör en sista stor turné - kommer till Borås

Den folkkära artisten Mikael Wiehe har haft en lång paus under pandemin. Nu är han aktuell igen med både ny skiva och en sista stor turné. Ett stopp på turnén är Borås. Borås • 28 oktober 2021 11:00. Arkivbild. Foto: Jan Pettersson.

Crusaderscoachen tackar för sig – här är hans nya uppdrag

Carlstad Crusaders herrtränare B.D Kennedy slutar som coach, men fortsätter i klubben som sportchef för herrsektionen.

Dålig start sänkte Lindås Rasta mot Karlstad

Karlstad dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 29 sekunder genom Sebastian Sääker, och gick upp till 2-0 innan Lindås Rasta svarade. Innan perioden var över hade Karlstad ryckt åt sig ledningen med 4-1. Efter 8.13 i andra perioden...

Tredje raka segern för Karlstad Fotboll

Tredje raka segern för Karlstad Fotboll

Agon Beqiri satte två baljor när Karlstad tog en 2–1-seger borta mot Piteå.

"Väldigt märklig känsla släcka ner ett Facebookevent för att en person bragts om livet”

"Väldigt märklig känsla släcka ner ett Facebookevent för att en person bragts om livet”

För en vecka sedan presenterades han som en av höstens stora bokningar till Nöjesfabriken i Karlstad. På torsdagskvällen sköts den prisbelönte rapparen Einár, 19, ihjäl i södra Stockholm. Detta rapporterar flera medier nu under morgonen.

Tunga duon tillbaka – Örebro Hockey mot krisklubben: ”Slåss för sitt liv”

Ett fortsatt kärvande målskytte – ett powerplay med närmast katastrofala siffror. Och förlust i Karlstad.

Stadshuset säljs: ”De kommer att göra ett klipp”

Karlstads tidigare stadshus ligger ute till försäljning. Enligt en fastighetsägare som VF pratat med lär köpesumman landa på mellan 325 och 350 miljoner kronor. – Det är för hela prospektet, förtydligar fastighetsägaren som inte vill figurera med namn.

Han driver Värmlands snabbast växande företag: ”Inspireras av kunniga”

Han driver Värmlands snabbast växande företag: ”Inspireras av kunniga”

Stodene Markarbeten i Karlstad som drivs av Anders Nybakk blev under tisdagskvällen utsedd till årets gasellvinnare.

Chovanie Amatkarijo gjorde två mål när Karlstad Fotboll vann

Chovanie Amatkarijo gjorde två mål när Karlstad Fotboll vann

Det blev Karlstad Fotboll som vann matchen hemma mot Dalkurd i Ettan norra i fotboll på söndagen. 3-1 (3-0) slutade matc.

Värmlands spelgigant Lars Wingefors prisas av regeringen

Lars Wingefors, vd för Embracer Group, belönas med regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar. Priset delas ut årligen för insatser inom kultur och andra kreativa områden som främjar exporten. Och som grundare och största namn i...

Karlstad prisas för sin arkitektur – igen

Karlstad försvarar sin titel och blir Årets Arkitekturkommun 2021, för andra året i rad. Örebro kommer tvåa för tredje året och Skellefteå är nykomling på…

Tre nyheter du inte vill missa

Tre nyheter du inte vill missa

Hon liftade vid E45 efter att hon missat bussen. Men den 19-årige mannen som gav henne skjuts började sexofreda henne - och hon tvingades kasta sig ur bilen...

Hellton Karlstad föll mot Drott Halmstad på hemmaplan

Hellton Karlstad föll mot Drott Halmstad på hemmaplan

Hellton Karlstad förlorade mot Drott Halmstad i division 1 södra dam i handboll i Sundsta Sporthall. 21-30 (7-14) slutade matchen på lördagen.

Chovanie Amatkarijo matchhjälte för Karlstad Fotboll borta mot Sylvia

Chovanie Amatkarijo gjorde matchens enda mål i första halvleken när Karlstad Fotboll vann i Ettan norra herr i fotboll med 1-0 (1-0) mot Sylvia på bortaplan...

Dominik Furch har landat i Karlstad – med i truppen mot Frölunda

Färjestads senaste nyförvärv fanns med på lagets morgonvärvning på torsdagen. Men att Dominik Furch spelar mot Frölunda i kväll är högst osannolikt,...

Nu finns chansen att bli Värmlands enda bokbindare

Nu finns chansen att bli Värmlands enda bokbindare

Efter 32 år i sitt bokbinderi på Herrhagen i Karlstad börjar Olof Myrin tänka på pensionen. Nu går han ut med en efterlysning:

Dagen med högst antal resenärer på ett år” – Karlstadsbornas resande på uppgång

Dagen med högst antal resenärer på ett år” – Karlstadsbornas resande på uppgång

Den 29 september slopades råden om att bland annat hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafiken – något som har märkts av i Karlstad.

Här börjar man ge en tredje vaccindos nästa vecka

Nästa vecka kommer Karlstads kommun börja ge en tredje dos vaccin mot covid-19. Först ut är personer boende på vård- och trygghetsboenden i kommunen.

Guldet rann Tove och Örebro ur händerna: "Tanken var att det skulle bli min sista match – nu får vi se"

Hon hade tänkt sig att avsluta karriären med ett SM-guld. Men Carlstad Crusaders blev för svårt,...

Tokladdade inför FBK-marschen: ”Taket kommer att blåsa av arenan!”

Tokladdade inför FBK-marschen: ”Taket kommer att blåsa av arenan!”

För första gången på mer än 1,5 år fylls på lördagskvällen läktarna på Löfbergs Arena. Hur laddade FBK-fansen är inför marschen från centrum till Färjestad?

Insändare: Varför tas bussförbindelsen bort helt?

Insändare: Varför tas bussförbindelsen bort helt?

Visst får man ha förståelse för att bussförbindelser behöver justeras emellanåt. Men att helt ta bort en förbindelse, som nu går varje halvtimma,...

Mållöst när Hudiksvalls FF tog emot Karlstad Fotboll

Lördagens möte på Glysis Sparbanken Arena blev en riktigt målfattig historia. Varken hemmalaget Hudiksvalls FF eller gästande Karlstad Fotboll lyckades få...

Crusaders körde över Jönköping – vann med 43–0

Crusaders hade efter första halvleken en 14–0-ledning. I andra fortsatte defensiven att hålla tätt och offensiven fortsatte att göra poäng.

Boende efter ny skottlossning: ”Jag är livrädd”

Boende efter ny skottlossning: ”Jag är livrädd”

De båda Kronoparksborna Louise Ljung och Agneta Seger var oroliga efter beskedet att det nu varit ännu en skarp skottlossning i området.

Finska stjärnor jagar guld med Crusaders – hyllar nya laget: ”Fantastisk känsla”

Finska stjärnor jagar guld med Crusaders – hyllar nya laget: ”Fantastisk känsla”

Finlandsmaffian i Carlstad Crusaders växer. Laura Pekkarinen och Janika Nikander är de senaste stjärnnamnen att ansluta till truppen.

Klotter med olaga hot på flera ställen i Karlstad – kvinna anhållen

En kvinna har anhållits misstänkt för att ha klottrat på flera byggnader i Karlstad. Texten på klottret har bland annat innehållit hot om att människor ska...

Åstorp/Kvidinge släppte in fem mål i tredje perioden – föll stort mot Karlstad

Hemmalaget Åstorp/Kvidinge var fortfarande med i matchen mot Karlstad inför tredje perioden. Men där fick Karlstad rejäl utdelning.

Travsportprofilen: ”Vill be om ursäkt”

Travsportprofilen: ”Vill be om ursäkt”

En känd travsportsprofil är misstänkt för sexuellt ofredande, enligt Expressens uppgifter. Mannen kördes till en fyllecell efter att ha gripits av...

Mostapha El Kabir målskytt när Hammarby TFF föll

Mostapha El Kabir målskytt när Hammarby TFF föll

Hammarby TFF förlorade bortamatchen mot Karlstad Fotboll i Ettan norra i fotboll på onsdagen. 4-1 (2-0) slutade matchen.

Bengtsforsduo tvåa i Femortscupen: ”En väldig överraskning”

Favorittippade Åmålsduon Sofie Schlyter och Cajsa Persson Teiler förblev obesegrade och tog hem den första upplagan av Femortscupen, när finalspelet i helgen avgjordes på Örnäs i Åmål. Bengtsforsduon Johanna Skogland och Elin Olofsson föll i finalen.

Crusaders tog revansch – är nära ny final: ”Väntat på att få visa vad vi kan”

Carlstad Crusaders vann den viktiga matchen mot Örebro Black Knights med 43–7.

Mystisk stank i Karlstad – här är anledningen

Mystisk stank i Karlstad – här är anledningen

Under söndagsnatten och -morgonen fick SOS alarm in flera samtal från Karlstadsområdet om dåligt lukt, även NWT fick ett antal mail och samtal om det.

Wall of Fame på Värmlands museum

Wall of Fame på Värmlands museum

Från och med nu och hela september finns Värmlandsidrottens Wall of Fame-utställning på Värmlands museum i Karlstad.

Tiomiljonersvillan såld – det händer med huset nu

Medborgarskolans villa i centrala Karlstad har legat ute till försäljning en längre tid. Nu är tiomiljonersvillan såld. – Vi blev stormförtjusta i den charmiga byggnaden och det centrala läget, säger Marcus Jardler, vd på Rullarnas. Fredrik Erlandsson.

Segerlös svit bröts när Karlstad Fotboll vann mot Stenungsund med 3-2

Det var länge sedan Karlstad Fotboll vann i division 2 norra Götaland herr i fotboll. Men i söndagens match mot Stenungsund på hemmaplan blev det till slut...

Dödsfall 4/9

Dödsfall 4/9

Inez Persson, Lekvattnet, har avlidit i en ålder av 82 år. Närmast sörjande är barn med familjer. Betty Karlsén. Storfors.

Toppmöte för Karlstad: ”Vi kommer att jaga de andra lagen hela hösten”

Toppmöte för Karlstad: ”Vi kommer att jaga de andra lagen hela hösten”

Kan Karlstad Fotboll på allvar utmana i toppstriden i den norra division 1-serien? Seger mot Umeå hemma på lördagen och man är med i kvaljakten.

Polisen avbröt stor studentfest: ”De trodde att de skulle kunna h��lla avståndet”

Polisen i Karlstad fick på tisdagskvällen avbryta en större sammankomst med studenter på Borgmästarholmen. Enligt polisens uppskattning rörde det sig om så...

Formsvaga Karlstad Fotboll möter Kumla

Karlstad Fotboll jagar en seger när laget möter niondeplacerade Kumla borta på Kumla IP. Inför kvällens match har bortalaget tio matcher i rad utan seger i...

Simklubbens drag: Plockar in ex-förbundskaptenen

Simklubbens drag: Plockar in ex-förbundskaptenen

Han har förvandlat Sarah Sjöström till en olympisk guldmedaljör. Nu blir den förre svenska förbundskaptenen Thomas Jansson en del av Karlstad Simsällskap...

Thorén om valet att lämna Skoghall: ”Då hade jag slutat i stället”

Thorén om valet att lämna Skoghall: ”Då hade jag slutat i stället”

Oskar Thorén lämnar Skoghall för spel i seriekonkurrenten Nilsby.

Karlstad Fotboll tog rättvis seger mot Assyriska

Karlstad Fotboll startade bra i matchen mot Assyriska på hemmaplan på lördagen. Och 3-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek.

Här kan det bli 20 nya villatomter

Det är ingen nyhet att det efterfrågas fler villatomter i Karlstads kommun. Och det jobbas på saken. På onsdagen väntas ett planprogram för ett 20-talet...

Vill skapa matbutik för utsatta – och för att minska matsvinnet

Vill skapa matbutik för utsatta – och för att minska matsvinnet

En fysisk butik där man ska kunna handla varor som inte längre kan säljas i vanliga matbutiker. Det är visionen för Matbanken i Karlstad.

Stor glädje när danstävling kunde arrangeras igen

Stor glädje när danstävling kunde arrangeras igen

Mariebergsskogen i Karlstad har sett otaliga dansanta par genom åren. Men när DK Rocksulan på lördagen var tillbaka som arrangör var det första gången...

Han blir ny klubbchef i Crusaders: ”Fokus på sporten”

Rikard Borg slutar som sportchef för Carlstad Crusaders herrsektion. Hans nya uppdrag är att bli klubbchef med fokus på den sportsliga verksamheten.

Juridikprofessor: ”Kan finnas fog för anklagelserna”

Polisanmäld och hotad om stämning av förra arbetsgivaren, och direkt därefter skolstart i tillfälliga lokaler. Andreas Wargclou, rektor på nya Karlstads Globala gymnasium, har haft några turbulenta dagar. Och fler lär vänta framöver.

Fortsatt tungt för Karlstad Fotboll efter oavgjort mot Grebbestad

Fortsatt tungt för Karlstad Fotboll efter oavgjort mot Grebbestad

Det var ett tag sedan Karlstad Fotboll senast vann en match i division 2 norra Götaland herr i fotboll. Det gick inte vägen på hemmaplan mot Grebbestad heller. 2-2 (0-0) slutade matchen på Klasmossen IP på söndagen, åttonde matchen i rad utan seger för...

Dubbel EM-guldmedaljör till Crusaders: ”Springer rakt igenom”

Dubbel EM-guldmedaljör till Crusaders: ”Springer rakt igenom”

Carlstad Crusaders spetsar truppen med ytterligare en finsk spelare. Tytti Kuusinen var en ledande spelare när Finland vann EM-guld 2019 och nu ska hon axla en liknande roll i Crusaders. – Mina styrkor som fullback är väl framför allt det som vi i Finland...

Två sviter brutna i derbyt – och två snygga nickmål

Två snygga nickmål. Och lika många förlustsviter var brutna. Bottenmötet och derbyt mellan Karlstad Fotbollsutveckling och Nordvärmland slutade oavgjort - 1-1. – Lite synd att vi inte kunde hålla emot hela vägen, säger NvFF:s tränare Fredrik ”Brajje”...

Delad pott när Filipstad tog emot Skattkärr

Hemmalaget Filipstad och Skattkärr tog en poäng var i mötet i division 5 Värmland östra herr i fotboll. Matchen slutade 2-2 (1-1).

Karlstad Fotboll föll borta mot Lidköpings FK

Karlstad Fotboll föll borta mot Lidköpings FK

Bortalaget Karlstad Fotboll fick se sig besegrat av Lidköpings FK i lördagens match i division 2 norra Götaland i fotboll. 2-0 (1-0) slutade matchen.

Haidar tillbaka i Karlstad som målskytt: ”Skönt att bidra direkt”

Haidar tillbaka i Karlstad som målskytt: ”Skönt att bidra direkt”

2019 lämnade Govend Haidar Carlstad United för spel i superettan och AFC Eskilstuna. Det blev en säsong i Sveriges näst högsta serie innan karriären fortsatte i division 1-klubben Nyköping BIS – även där blev det en säsong och en nedflyttning till division...

Vänersborg FK tog rättvis seger mot Karlstad Fotboll

Vänersborg FK startade bra i matchen mot Karlstad Fotboll på bortaplan på lördagen. Och 2-1-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det.

Internationell konstnär skapar nytt landmärke i Karlstad – då kom polisen

Internationella konstnären Jasmin Siddiqui har gjort gigantiska väggmålningar i Rom, Moskva, Miami, Sao Paolo och Katmandu. Nu ger hon Karlstad ett nytt landmärke. Varken regn, åska eller en polisutryckning(!) har stoppat hennes arbete på Västra...

Crusaders spikar offensiva linjen med EM-guldmedaljör

Crusaders spikar offensiva linjen med EM-guldmedaljör

Carlstad Crusaders har hittat den sista pusselbiten till offensiva linjen. Från finska ligan plockar värmländskorna in landslagscentern Heli Rontu. – När jag fick erbjudandet om att komma till Crusaders tvekade jag inte en sekund, säger nyförvärvet.

Karlstad Kommun varnar för algblomning

Karlstad Kommun varnar för algblomning

På grund av algblomning avråder nu Karlstads kommun från bad i badviken vid Skutbergets motionscentral. – Det var Skutbergets simlärare som först hörde av sig till oss om att det såg lite skumt ut vid lilla viken på Skutberget varpå vi på kommunen åkte ut...

Crusaders värvar: ”Ibland lyckas det omöjliga”

Under onsdagen presenterade Carlstad Crusaders ännu ett nyförvärv till damlaget inför Superserien som startar i höst. Linjespelaren Anna-Kaisa Saarenpää förstärker bygget och hon spelade senast hos Helsinki Wolverines. ”Det är inte ofta man lyckas...

Kaptenen: ”Vi skulle absolut vunnit den här matchen”

Karlstad var nära tre poäng borta mot Gefle men det slutade med noll efter ett insläppt mål i minut 90. – Vi skapade så pass många chanser att vi absolut skulle ha vunnit den här matchen, säger KF-kaptenen Andreas Bellander. Anton Edman Karlstad Fotboll...

Gefle besegrade Karlstad Fotboll på hemmaplan

Gefle besegrade Karlstad Fotboll på hemmaplan

Målgörare för Gefle blev Leo Englund och Jacob Hjelte och för Karlstad Fotboll var det Boye Isaac Edegware som hittade rätt. Gefle tar sig an Piteå i nästa match borta torsdag 5 augusti 12.30. Karlstad Fotboll möter Hammarby TFF hemma lördag 14 augusti...

Majestätisk livepremiär med Lisa Nilsson i Karlstad

Majestätisk livepremiär med Lisa Nilsson i Karlstad

Wooo-hooo-känsla och vemod brukar inte trivas ihop. Det kräver sin artist att sammanföra dessa komponenter. Det krävs en Lisa Nilsson för att orkestrera det, helt enkelt.”

Bakgården satsar på veganska pizzor: ”Just det här saknades”

Under torsdagen slogs ugnsluckan upp till Karlstads första växtbaserade pizzaställe. Bakgården som ligger på Kasernhöjden erbjuder, enligt ena ägaren Jonas Dahlgren, en ny smakupplevelse. – Vi jobbar mycket med alternativa pizzor, inte bara att de är...

Ännu ingen frihetsberövad för skottlossningen på Kronoparken

Under natten mot lördag skedde ännu en skottlossning på Kronoparken i Karlstad. Nu meddelar åklagaren att det finns intressanta personer i utredningen, men i nuläget har man ingen frihetsberövad. Samtidigt har flera bilar förstörts i en brand under natten.

Dödsfall 6/7

Dödsfall 6/7

Eva Krameus, Karlstad, har avlidit i en ålder av 83 år. Närstående är barnen Peter, Lena och Rikard med familjer samt brodern Anders med familj. Sven Cederlöf. Karlstad. Sven Cederlöf, Karlstad, har avlidit i en ålder av 85 år. Hans närmaste är döttrarna...

Semifinalförlust för Crusaders: ”Svårt att smälta just nu”

Semifinalförlust för Crusaders: ”Svårt att smälta just nu”

Stockholm Mean Machines besegrade Carlstad Crusaders med 16–14 på Tingvalla IP och är i SM-final.

Talangen om genombrottet och finaldrömmen: ”Förväntar mig en vinst”

Han gör sin första A-lagsäsong i Carlstad Crusaders och blev direkt en startspelare på sin DB-position. Filip Enbacker ser nu fram emot att göra sitt första SM-slutspel som senior. – Vi ska nå final, inget snack om saken, säger 18-åringen. Jonas Griberg.

Löfbergs expanderar – 200 miljoner på nytt rosteri

Löfbergs storsatsar och lägger 200 miljoner kronor på ett nytt rosteri i Karlstad. Det är familjeföretagets största investering någonsin. Med det nya rosteriet vill Löfbergs möta den ökande efterfrågan på hela bönor, enligt Kathrine Löfberg, styrelseordförande...

Trafikolycka på väg 704 — helt stopp i ett körfält

Trafikolycka på väg 704 — helt stopp i ett körfält

En olycka med en personbil orsakar problem i trafiken i riktning mot cirkulationsplats Hynboholmsrondellen på väg 704 mellan Stenåsmotet och Hynboholm, uppger Trafikverket.

Beslut: Riv ridhuset och flytta ridklubben

Beslut: Riv ridhuset och flytta ridklubben

Riv ridhuset och en av stallbyggnaderna och flytta Färjestads ridklubb österut. Det beslutade teknik- och fastighetsnämnden på tisdagen.

Karlstad Fotboll vann på hemmaplan mot Sylvia

Det blev en uddamålsseger för Karlstad Fotboll i matchen mot Sylvia i Ettan norra herr i fotboll på söndagen. Textrobot. redaktion@vk.se. Annons. Laget vann med 2-1 (1-0) hemma på Tingvalla IP. Oskar Alvers och David Johannesson gjorde målen för...

Seger räckte inte för final – Stockholm väntar hemma

Det blev seger, men inte nog stor för att gå direkt till SM-final. Efter 34-27 mot Örebro väntar semifinal hemma på Tingvalla mot Stockholm nästa lördag för Carlstad Crusaders herrar. Bengt Sundler bengt.sundler@nwt.se 054-19 96 26. Mycket stod på spel...

Räknar inte med nyckelspelaren – söker nyförvärv: ”Vända på varje sten”

Räknar inte med nyckelspelaren – söker nyförvärv: ”Vända på varje sten”

Carlstad Crusaders ser ut att få klara sig utan laget hjärta, Christian Kuylenstjerna, den här säsongen. Att värva ersättare är heller inte enkelt när deadline är om redan en vecka. – De måste spela en grundseriematch innan slutspelet, säger sportchefen Rikard...

Så ser coronaläget ut i din kommun – södra Värmland sticker ut

Så ser coronaläget ut i din kommun – södra Värmland sticker ut

Sammanställningen för vecka 23 ser i stort sett ut som veckans innan dess. Totalt har det registrerats 471 nya fall i Värmland och det är tre kommuner som sticker ut. Hammarö har 46 nya registrerade fall, i Kil är siffran 60 och i Karlstad är det för andra veckan i...

Miss Li till Mariebergsskogen

Linda ”Miss Li” Karlsson uppträder i Mariebergsskogen den 8 augusti. Hon slog igenom 2006 med låtar som Oh Boy och Dancing the Whole Way Home och har har medverkat två gånger i TV4-programmet ”Så mycket bättre”. De senaste åren har hon skrivit...

Jill Johnson drar på sommarturné

Hon meddelar också att hon snart släpper en ny singel. 25 juni kommer "Rose garden", en cover på Lynn Andersons countryklassiker från 70-talet. "Jag har nog aldrig tidigare varit så förväntansfull inför en sommarturné förut, längtan har varit stor att få komma...

Andra raka segern för Karlstad

Andra raka segern för Karlstad

Klockan 16.00 idag ställdes Karlstad mot Sollentuna på hemmaplan i division 1 norra. 168 åskådare på Tingvalla IP fick se en mållös första halvlek och till andra gjorde KF två byten där David Johannesson och Linus Langer kom in och Kardo Aso och Oskar...

Efter 30 mils löpning: "Jag fick plocka bort mina stortånaglar"

Efter 30 mils löpning: "Jag fick plocka bort mina stortånaglar"

Maraton är för klent, tycker kusinerna David Martinsen och Robin Bengtsson som sprang 30 mil genom Värmland. Uthållighetsprovet märks mest på fötterna.

Besked om helgens matcher dröjer: ”Måste kännas bra i magen”

Blir det match i helgen eller inte? Värmlands Fotbollförbund kommer med ett beslut under fredagen. – Vi vill så smittsäkert som möjligt bedriva vår verksamhet. Pandemin kommer först, säger kanslichefen Daniel Svedberg. Kim Frandsen kim.frandsen@nwt.

Tre nyheter du inte vill missa

Under kvällen riskerar länet att drabbas av åskoväder och stora mängder regn under kort tid. I flera delar av Värmland kan det kraftiga regnfallet leda till översvämningar. Andra ronden: Norska staten fick rätt mot stugägare. Stugägaren vann första ronden i...

Efter covidutbrottet: Nya lokala restriktioner

Efter covidutbrottet: Nya lokala restriktioner

Smittskyddsläkarna är oroliga efter den senaste tidens smittotopp bland skoleleverna i Karlstad. Nu inför man nya tillfälliga restriktioner för att bromsa spridningen – bland annat av den indiska mutationen av viruset.

Inför publik: Karlstad bröt negativa trenden

Inför publik: Karlstad bröt negativa trenden

Inför 339 åskådare på Tingvalla IP vann Karlstad med 3–1 mot Piteå och bröt trenden med tre raka förluster på hemmaplan. – Det var jäkligt gött. På hemmaplan med publik, säger tvåmålsskytten David Johannesson efter tre inspelade poäng. Anton Edman.

Embracer satsar på att bevara spel Startar ordentligt spelarkiv

Karlstad-baserade Embracer Group blickar inte bara framåt och köper upp spelutvecklare till höger och vänster, utan de blickar även bakåt i tiden. Embracer-chefen Lars Wingefors har bestämt sig för att företaget ska fokusera lite mer på arkivering av...

Crusaders säsong över på en månad: ”Hade hellre sett flytt till hösten”

Äntligen finns ett datum helt spikat – men säsongen för Carlstad Crusaders herrar blir max fem matcher lång.

Här är huset som toppar listan – är dyrast i Karlstad

Här är huset som toppar listan – är dyrast i Karlstad

En fastighet som såldes för 6 miljoner kronor toppar listan över de dyraste fastighetsförsäljningarna i Karlstads kommun senaste veckan.

Historiskt när hundratals Lerinverk ska gå under klubban

Historiskt när hundratals Lerinverk ska gå under klubban

Omkring 300 verk av Lars Lerin ska under den digitala klubban när Auktionsverket i Karlstad snart inleder nästa kvalitetsauktion.

Oskarsson trivs i sin nya roll: "Två assist är bra"

IFK Luleås Martin Oskarsson trivs i sin nya roll som yttermittfältare. I matchen mot Karlstad stod han för två målgivande passningar men han var så klart bitter över de tappade poängen i slutminuterna.

Dödsfall 28/5

I en ålder av 90 år avled på tisdagen Bengt Kroken Nilsson, Kanalen, Lennartsfors. Han sörjes närmast av maka och barn med familjer. Eva-Lena Jakobsson. Arvika. Eva-Lena Jakobsson, Arvika, har en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 56 år. Närmast...

Dödsfall 27/5

Dödsfall 27/5

Margit Eriksson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 95 år. Hennes närmaste är sonen Jan-Erik med familj. Kjell Turesson. Karlstad. I en ålder av 81 år avled förra torsdagen Kjell Turesson, Karlstad. Han var född och uppväxt i Hjällen, Sillerud. Han sörjes...

Karlén i rekordform – vann i Spanien: ”Så jäkla gôtt”

Karlén i rekordform – vann i Spanien: ”Så jäkla gôtt”

Längdtävlingen avgjordes i samband med ett läger i Estepona på Costa del Sol, cirka 30 minuter från Marbella. Det blev en hård duell mellan svenska landslagspolarna Kaiza Karlén, Göta, och Malin Otterling Marmbrandt, Västerås. – Malin hoppade 6,44 i...

Kommundirektören om domarna: ”Vi får ta lärdom”

När detaljplanen för temaparken på Skutberget upphävdes av mark- och miljödomstolen föll kommunens argument för att säga upp arrendatorerna. – Vi kommer inte att gå vidare i fråga om arrendeuppsägningarna, säger kommundirektör Ulf Nyqvist.

Wretling spelar in SVT-film i Karlstad i sommar: ”Taggade till tänderna”

"Misslyckandena i mitt liv". Så heter den SVT-film som Olof Wretling ska spela in i Karlstad under en vecka i juni.

Karlstad Fotboll körde över Täby FK

Karlstad Fotboll körde över Täby FK

Åmålssonen David Johannessons IF Karlstad Fotboll har haft en svängig säsongsinledning. Vissa matcher har resulterat i klara segrar, medan andra har slutat i moll.

Domstolsutslag betyder slutet för Muminparken

Domstolsutslag betyder slutet för Muminparken

Mark- och miljödomstolen upphäver Karlstads kommuns beslut om detaljplan för en Muminpark på Skutberget i Karlstad. Det betyder slutet för planerna på en temapark.– Det finns ingen majoritet som vill driva frågan vidare, säger kommunalrådet Per-Samuel...

Förra kulturchefen har avlidit: "Han var en galjonsfigur"

Efter ett helt yrkesliv i kulturens och litteraturens gärning har Kjell Fredriksson, tidigare kulturchef i Karlstad, avlidit.

Karlstads kommun storsatsar på sommaraktiviteter: ”Fantastiskt föreningsliv”

Karlstads kommun satsar extra mycket på sommarlovsaktiviteter i år. Över 50 föreningar finns med över 33 dagkolloveckor. – Det ser jättebra ut, vi kommer få en sommar i solstaden fylld med aktiviteter, säger Niklas Wikström (L). Fredrik Erlandsson.

Dödsfall 15/5

Dödsfall 15/5

Karin Hindemark, Borgvik, har avlidit i en ålder av 94 år. Närmast sörjande är barnen med familjer. Lennart Larsson. Karlstad. Lennart Larsson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 77 år. Hans närmaste är maka samt barn med familjer. Otto Åslund. Syrningen...

Skutbergets wenner: ”Vi är inte emot en lekplats”

Skutbergets wenner: ”Vi är inte emot en lekplats”

Ett överklagande från föreningen Skutbergets wenner gör att Karlstads kommun lägger planerna på en äventyrslekplats på Skutberget på is tills vidare. – Släpp prestigen. Vänd hela lekplatsen norrut och västerut, utanför strandskyddsområdet, så är det bara...

Fransk familjeutställning i Karlstad: "Vill få besökarna att gå i barndom igen"

Virtuella rum där allt du behöver ha med dig in är en dos lekfullhet. Snart öppnar Värmlands museum den franskproducerade familjeutställningen "XYZT, Abstrakta landskap".

Karlstad bröt trenden – tog blytung seger

Efter två raka förluster vann Karlstad Fotboll med 1–0 borta mot Umeå där Chovanie Amatkarijo gjorde matchens enda mål.

Putte i Parken ställer in

Putte i Parken ställer in

Som så mycket annat flyttas arrangemangen till nästa sommar, meddelar arrangörerna. "Det är ett osäkert läge hur sommaren skall bli. Tråkigt nog pekar det mesta mot att vi inte kan samlas i tusental framför en scen och njuta av underbar musik", säger...

Dödsfall 4/5

Dödsfall 4/5

I en ålder av 86 år har Elly Brunzell, Karlstad, stilla insomnat. Hon var tidigare bosatt i Kålleboda Sillerud. Hon sörjes närmast av Lena och Thomas, Monica och Leif med familjer. Margit Gustafsson. Torsby. Margit Gustafsson, Torsby, har stilla insomnat i en...

Färjestad v��rvar målvaktslöfte – Vilgot Holm går i storebror Arvids fotspår

Arvid Holm lämnar Färjestad. Men lillebrorsan Vilgot ansluter – det Trojafostrade målvaktslöftet ansluter till klubbens J20-lag. – När kontraktet låg på bordet tvekade jag inte en sekund innan jag skrev på, säger 17-åringen. Johan Ekberg johan.ekberg@vf.se...

Konkurs för företag i Karlstad

Företaget registrerades 11 september 2019 och har haft sitt säte i Karlstad. Konkursen har nu registrerats hos Bolagsverket och inleddes den 30 april, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna. Styrelseordförande är Katarina Sigurdsson, 50 år.

Bomben: Crusaders drar sig ur Europaligan

Bomben: Crusaders drar sig ur Europaligan

Spelet i Europaligan var en av de mest centrala händelserna den kommande säsongen. Något Crusaders satsat hårt på - och sett fram emot. – En stor grej för oss. Vi vill vara ett av Europas bästa klubblag och då måste vi tävla mot de bästa, säger...

Winnerbäck vandrar genom en välfärdsstat som en gång var

Winnerbäck vandrar genom en välfärdsstat som en gång var

Den lugnt lunkande musiken är som en fast hand för Winnerbäck att hålla sig i bredvid texternas sorgsna vilsenhet, skriver Mattias Dahlström.

Guldvargen är utdelad – här är alla vinnare

Ska du inte ta en vinnarbild när du ändå är här, skojade kollegorna på Sticky beat när VF gav dem ett besök tidigare under kvällen. Guldvargen-nominerade skapar egen gala på hotellrum. – Nej, men det blir ju jättedumt om vi inte vinner något nu, sa de när...

Handelsbanken stänger sex kontor i Värmland

Handelsbanken ska stänga mellan 150 och 200 kontor i Sverige, meddelade ledningen i höstas. Budskapet från vd:n Carina Åkerström var att bankens resurser ska samlas till färre men mer kvalificerade kontor. Hon sa också att förändringen styrs av...

Jysk dubbelöppnar

Jysk dubbelöppnar

I veckan öppnar Jysk sin hittills största butik i södra Sverige i Kristianstad där aktören flyttar till nya lokaler inom samma område, Härlöv. Butiken får tillägget XL med extra stora utrymmen för möbler både inne och utomhus. – Kristianstad är den största butiken i...

Peter, 46, spårlöst försvunnen - familjen vädjar om hjälp

Peter, 46, spårlöst försvunnen - familjen vädjar om hjälp

När Peter Urelid åkte till jobbet i sin svarta Mitsubishi Outlander på måndagsmorgonen var allt som vanligt och han sa hejdå till sin familj i bostaden i Karlstad. Men strax innan lunch började han känna sig hängig och meddelade kollegorna på företaget på...

Talangskolan som har fostrat sex NHL-spelare

Under nio år har Färjestads BK haft ett samarbete med Karlstad Fria Läroverk.

Värmlänningar i EM-truppen

På tisdagen presenterade Svenska simförbundet truppen till para-EM den 16-22 maj. Värmlänningarna, Tobias Klasson från Säffle och Lina Watz från Hammarö är med i truppen. Watz som nyligen gjorde tävlingscomeback efter en tuff tid i sviterna av...

Man stickskadad i Karlstad

Man stickskadad i Karlstad

Någon har sett hur flera personer misshandlar och sparkar en person som ligger ner, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Region Bergslagen, skriver NWT. Det är oklart hur skadad mannen är, men han ska enligt polisen ha varit...

Alvers om säsongsstarten: ”Största skillnaden är väl att vi är ett lag nu”

Alvers om säsongsstarten: ”Största skillnaden är väl att vi är ett lag nu”

Karlstad Fotboll har öppnat serien starkt med två segrar på de tre första matcherna. – Alla gör det tillsammans och det känns som att man tror på det på ett helt annat sätt, säger Oskar Alvers. Anton Edman. Förra säsongen blev inte vad Karlstad Fotboll hade...

Premiär nära men får inte träna – Crusaders rasar mot ovissheten

Om två och en halv vecka är premiärdatumet för Superserien både för damer och herrar. Men fortfarande får Carlstad Crusaders och de andra klubbarna inte träna med fullkontakt – och nu har man tröttnat på förbundets brist på information. Johan Ekberg.

MATCHLIVE: Följ Färjestad-Växjö här

Färjestad har kniven mot strupen när kvartsfinalserien bjuder på dubbla matcher i Karlstad. Växjö går för tredje raka, medan FBK vill bryta trenden och ta sin första seger. Här följer du vår liverapportering från matchen.

Larsson (S): ”Muminvärlden ingen prestigefråga för oss”

Larsson (S): ”Muminvärlden ingen prestigefråga för oss”

S beslutade under söndagskvällen att inte medverka till en eventuell överklagan av Förvaltningsrättens dom om Muminlandet på Skutberget. Partiet kommer nu att ompröva frågan i sitt högsta beslutande organ.

Sven-Ingvars firar 65 år med turné

Sven-Ingvars firar 65 år med turné

Sven-Ingvars firar 65 år med att i höst ge sig ut på en jubileumsturné. Turnén har fått namnet "Sven-Ingvars – en liten bit av Värmland" och blir en summering av bandets historia.

Färjestads inte så hemliga vapen i jakten på Le Mat

Det är jobbiga tider för FBK-fansens nagelband. Det är ”do or die” för Färjestad nu.

Karlstads premiär blev en riksnyhet: ”Försöker provocera”

Karlstad Fotboll förlorade seriepremiären i division 1 mot Brommapojkarna med 0–2.

Biskopen bjuder in till digitalt påskfirande – gästas av Aldén

Biskopen bjuder in till digitalt påskfirande – gästas av Aldén

Karlstad stifts biskop Sören Dalevi kommer att bjuda in till ett digitalt påskfirande med familjen på påskafton.

Dödsfall 30 mars

Dödsfall 30 mars

Gerd Nilsson, Benneberg Ölme har avlidit i en ålder av 86 år. Hon sörjes närmast av barn, barnbarn, barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner. Allan Helgesson. Allan Helgesson, Kristinehamn har avlidit i en ålder av 82 år. Han sörjes närmast av barn med...

Deckarförfattare på turné – släpper ny bok

På torsdag släpps Åmål-författarna Peter Mohlin och Peter Nyströms nya kriminalroman. Samma dag är de ute på releaseturné i Bengtsfors, Mellerud och Åmål.

Sex timmars arbetsdag testas på värmländska sjukhus

Sjukhusen i Torsby, Arvika och Centralsjukhuset i Karlstad ska prova sex timmars arbetsdag på minst en avdelning var. Vilka avdelningar det blir ska beslutas tillsammans med personalen, men avdelningar som kan komma att bli aktuella är operation.

Färre än vanligt har dött i Karlstad: Inte helt förvånad

Tre kommuner sticker ut i statistiken över antalet döda under den rådande coronapandemin. I topp ligger Karlstad, där färre än vanligt avlidit under 2020. – Jag är inte helt förvånad, säger Ingemar Hallén som är verksamhetschef och smittskyddsläkare i...

Delad pott när IF Karlstad gästade Gefle

Hemmalaget Gefle och IF Karlstad tog en poäng var i mötet i Ettan norra i fotboll. Matchen slutade 2–2 (1–1).

Mamman om misstänkta sexköpet: "Jag blir äcklad"

Mamman om misstänkta sexköpet: "Jag blir äcklad"

En domare i Värmland misstänks för sexköp – i tingsrättens lokaler, enligt uppgifter till GT. Den unga kvinnan som han ska ha köpt sex av har enligt NWT tidigare varit målsägande i ett mål som domaren dömt i. – Det berör naturligtvis hela tingsrätten och all...

Beslut: Region Värmland vill ta in barnmorskor

Beslut: Region Värmland vill ta in barnmorskor

Läget på förlossningen i Karlstad är ansträngt enligt både personal, fack och verksamhetschefen. Man har tidigare under hösten bett hälso- och sjukvårdsledningen om att få ta in extra resurser från ett bemanningsföretag, men hittills har ingenting hänt.

Örebro Syrianska vände halvtidsunderläge till seger

Örebro Syrianska vände halvtidsunderläge till seger

Örebro Syrianska hade problem och låg under med 0–1 efter första halvlek i matchen i Ettan norra herr i fotboll mot IF Karlstad på Behrn Arena. Men i andra halvlek.

Rekordsnabb utställning efter nya coronaråden

Vår tids största konstnär ställs ut på Lars Lerins Sandgrund, så presenteras konstnären Lena Cronqvist av Lars Lerin själv. Utställningen öppnar imorgon ...

Bo Landin om utmärkelsen: "Hedrar mig enormt"

Bo Landin om utmärkelsen: "Hedrar mig enormt"

Det står alltså klart att naturfilmaren och miljöjournalisten Bo Landin blir årets Värmlandsförfattare. Han har skrivit böcker sedan 1983 och den senaste, Fotavtryck kom ut förra året. Årets litteraturstipendiater blev Jan-Olov Nilsson för boken Första...

Hotelljätte öppnar för studenter i höst

Hotelljätte öppnar för studenter i höst

Om några dagar börjar rekordmånga nya studenter på universitetet. Men någon studentbostad kan de inte räkna med. I alla fall inte i Uppsala. Där, liksom i sju andra städer, kan en hotellvistelse bli lösningen.

Karlstad kan bli årets Arkitekturkommun

Den 3 september tillkännages vilken kommun som blir Årets Arkitekturkommun 2020. Men redan nu offentliggörs vilka tio som slåss om förstaplatsen. Utmärkelsen Årets Arkitekturkommun delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun...

Karlstad är Sveriges tredje bästa idrottsstad

Karlstad är Sveriges tredje bästa idrottsstad

Karlstad fortsätter att placera sig högt på SVT:s ranking över "Sveriges bästa idrottsstad".

Tåg tvingades nödbromsa – ungdomar dök från bro

Tåg tvingades nödbromsa – ungdomar dök från bro

Ett tåg tvingades nödbromsa på Strömholmsbron i Karlstad efter att ungdomar hoppat ner i Klarälven. Strax innan klockan 19 larmades polisen om personer som ska ha hoppat från järnvägsbron ned i älven i Alster. Dock visade sig senare råda oklarheter om...

Efter helgen: Stor ökning av coronafall

Coronafallen i Värmland fortsätter att öka. Ytterligare 17 värmlänningar har insjuknat i covid-19, visar Region Värmlands siffror på måndagen. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98 37. I fredags hade Värmland totalt 1 123 bekräftade fall av...

Lagkaptenen efter två tappade poäng: ”Hade en jäkligt bra känsla”

Han nickade in 1-0 redan i minut 4. Karlstad Fotbolls Andreas Bellander gav laget en perfekt start hemma mot Nyköpings BIS.

Panagopoulos: ”Vi förtjänade att vinna”

Panagopoulos: ”Vi förtjänade att vinna”

Första matchen på Karlstad Fotbolls tränarbänk. Konstantinos Panagopoulos var nöjd med insatsen – men såklart missnöjd med att det bara blev en poäng. – Det var ren otur för oss om man kan prata om otur. Jag är nöjd med insatsen från spelarna, säger...

Totalstopp i tågtrafiken efter nedriven ledning

Totalstopp i tågtrafiken efter nedriven ledning

En kontaktledning ska ha rivits ner på tågsträckan mellan Älvängen och Lödöse. Avgångar mellan Göteborg och Trollhättan samt Vänersborg och Karlstad.

Intersport stänger butiker – men inte i Mariestad

Intersport kommer att slå igen minst tio av landets butiker i samband med en företagsrekonstruktion. Men butiken i Mariestad kommer finnas kvar. – Det är inte aktuellt att stänga ner, meddelar Intersports vd Marcus Wibergh. Johan Eklöf. Däremot drabbas...

Hall gästar Lerin i höst med måleri och teckningar

Nu är det klart vem som är höstens gästutställare i konsthallen hos Lars Lerins Sandgrund. Maria Hall visar både måleri och teckningar.

Efterlängtad seger för Karlstad – slog topplaget borta

Efterlängtad seger för Karlstad – slog topplaget borta

Karlstad fick med sig alla tre poäng hem från bortamatchen mot Brommapojkarna. Ett sent inhopp från nye anfallen Lovette Felicia skulle visa sig vara ett genidrag som gav en skön seger till Karlstad.

Världsstjärnan överlägsen i Karlstad – men framtiden osäker

Världsstjärnan överlägsen i Karlstad – men framtiden osäker

Stefan Olsson var jättefavorit inför SM i rullstolstennis i Karlstad och gjorde inte heller någon besviken. Paralympicsvinnaren från 2012 tog sig enkelt till final och väl där blev det en övertygande seger med 2–0 i set (6–1, 6–0) mot Sverigetvåan Hampus Linder...

Crusaders i hårdträning inför säsongen

Söndagar är normalt sett vilodagar, men inte för Carlstad Crusaders. Istället hade laget samlats för ett rejält träningspass på Regementets IP.

Erik Granat och Jacob Hjelte matchvinnare när Gefle besegrade IF Karlstad

Det blev uddamålsseger för bortalaget Gefle i matchen mot IF Karlstad på Tingvalla IP. Laget vann lördagens match i Ettan norra herr i fotboll med 2–1 (1–0)

Dödsfall 8 augusti

Dödsfall 8 augusti

Ture Johansson, Rådom Torsby, har lämnat oss i en ålder av 84 år. Närmast sörjande är makan Kerstin, samt Anneli, Mona och Patrik med familjer. Sture Bryngelsson. Arvika. Sture Bryngelsson, Arvika, har avlidit i en ålder av 85 år. Närmast sörjande är maka...

Älvsbyhus fabrik ska säljas

Älvsbyhus fabrik ska säljas

Det blir ingen återöppning av Älvsbyhus fabrik i Vålberg. Företaget har beslutat lägga ut anläggningen till försäljning. –Tråkigt, men coronaläget gjorde det oundvikligt, säger vd:n Kent Andersson. Kent Sjögren kent.sjogren@vf.se 054-17 55 21. Det var för...

Dödsfall 7 augusti

I en ålder av 93 år har Bertil Lindén, Kristinehamn, avlidit. Närmast anhöriga är barn och barnbarn. Greta Olsson. Gräsmark. I en ålder av 95 år har Greta Olsson, Gräsmark, stilla insomnat. Greta har arbetat inom hemtjänsten och ägnade sig gärna åt hemmets...

Virtanen om backpartner och ispremiär: ”Är fantastisk”

Jesse Virtanens KHL-äventyr varade i en säsong. Den 28-årige backen valde som bekant att återvända till FBK kommande säsong. Nu är 181 centimeter Jesse Virtanen även fysiskt på plats i Karlstad. – Resan gick som normalt. Vi kom hit till Karlstad lördag...

Karlstad Fotboll U vidare i svenska cupen

Karlstad Fotboll U vidare i svenska cupen

A-laget misslyckades, men Karlstad Fotbolls utvecklingslag gjorde det motsatta under svenska cupens första omgång. Gästande IFK Åmål besegrades med 2–1.

Crusaders brittiskor på plats: "Ett av Europas bästa program"

Crusaders brittiskor på plats: "Ett av Europas bästa program"

Carlstad Crusaders har äntligen fått grönt ljus för säsongen, och under lördagen startade man upp den – igen. Lagets fjärde försäsongs-camp inleddes på Regementets IP.

Pettersson fick sin gubbe: "Väldigt nöjda med namnet"

NWT har under den senaste veckan rapporterat om Konstantinos Panagopoulos som en möjlig tränare i Karlstad Fotboll. Så sent som för en vecka sedan pratade Daniel Pettersson om två aktuella namn.

Coop Värmland växer – köper upp Netto

Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker i Värmland, det här blev klart på måndag kväll. – Det här innebär att vi kommer åt lägen i mycket attraktiva områden, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson. Annica Buvik annica.buvik@vf.se.

Dyrt att sparka tränare: ”Är kännbart”

Dyrt att sparka tränare: ”Är kännbart”

Efter en knackig start tog Karlstad Fotboll beslutet att sparka tränarduon Hans Prytz och David Ekelund.

Karlstad på nedflyttningsplats efter helgens förlust

Karlstad på nedflyttningsplats efter helgens förlust

Karlstad Fotboll föll tungt mot Örebrolaget Karlslund. Redan efter 30 minuter stod det 0–2. Matchen slutade till slut 0–3 och det innebär att Karlstad nu ligger på nedflyttningsplats.

Guldhjälten blir landslagstränare

Marcel Jenni var med och vann SM-guld 2002 och var en stor favorit hos fansen. Schweizaren som gjorde fem säsonger i Färjestad BK tar nu över Schweiz U18-landslag.

Dödsfall 14 juli

Karlstad. Tommy Larsson, Karlstad har avlidit i en ålder av 56 år. Närstående är makan Carola samt döttrarna Josefin och Linda. Sven Risberg. Karlstad. Sven Risberg, Karlstad har insomnat i en ålder av 79 år. Han sörjes närmast av släkt och vänner.

Ny mötesplats belyser prostatacancer

Ny mötesplats belyser prostatacancer

Nu öppnar Prostatacancerföringen Värmland egen butik och mötesplats på Karolinen. Detta för att synas och samla pengar till medicinsk forskning om sjukdomen.

Lägesbild efter helgen: Ett nytt coronafall

Lägesbild efter helgen: Ett nytt coronafall

Region Värmland har endast rapporterat in ett nytt fall av konstaterad covid-19-smitta sedan i fredags trots att närmare 600 har testats.

Payton slog svenskt årsbästa på Skararacet

Landets största ”sprint” var efterlängtad. ”Racet” levererar som vanligt när det gäller både topp och bredd.

Team TG möter IF Karlstad hemma

På lördagen tar Team TG sig an IF Karlstad på hemmaplan på Umeå Energi Arena i Ettan norra herr i fotboll.

Allsång när musikflotten underhöll

Allsång när musikflotten underhöll

Det blev både gemytligt och allsång längs med Klarälven i centrala Karlstad när det var dags för den andra upplagan av "Musikflotten" på fredagskvällen.

Pressinbjudan: Visning av nya Frödingsparken i Karlstad

Pressinbjudan: Visning av nya Frödingsparken i Karlstad

Nu är ombyggnaden av Frödingsparken i centrala Karlstad färdig. Parken har fått nya passager, mer blomsterprakt och ljusklot med citat från Gustaf Frödings...

Skarp kritik mot trängsel vid flottkonsert

På fredagskvällen hölls en flottkonsert på Klarälven i Karlstads kommuns regi. Bilder och videoklipp från arrangemanget visar på trängsel bland åskådarna som stod längs vattnet. Nu rasar man mot kommunen på sociala medier. Sanna Stark.

Rekordmånga ska plugga vid Karlstads universitet i höst

I dag har 16456 blivande studenter fått sitt antagningsbesked från Karlstads universitet. Det är en rekordökning med 19 procent jämfört från förra året.

Bengtsson tvåa efter udda Diamond League-gala

Bengtsson tvåa efter udda Diamond League-gala

På grund av coronaepidemin kunde friidrottsstjärnorna inte ta sig till Zürich. Då fick Diamond League-galan flytta – bland annat till Karlstad. – Synd att det var det här jag visade världen, säger stavhopparen Angelica Bengtsson, som inte hittade flytet på ett...

Stefan Holm förlorar mål mot Skatteverket

Stefan Holm förlorar mål mot Skatteverket

Skatteverket vinner mot Stefan Holm i förvaltningsrätten. Den före detta höjdhoppsstjärnan måste nu betala tillbaka 21 000 kronor för ett ogiltigt avdrag.

Det brinner i ett flerfamiljshus i Karlstad

Det brinner i ett flerfamiljshus på Edsvallavägen i Karlstad. Branden startade på en balkong och har spridit sig upp mot taket och vindsvåningen på huset. Räddningstjänsten har flera resurser på plats och bekämpar branden. Orsaken till branden är ännu...

Dödsfall 9 juli

Per-Olof Jörnmark Karlstad, har avlidit i en ålder av 85 år. Hans närmaste är makan Aina, samt sönerna Ola och Jan-Olof med familjer. Charlotte Larsson. Karlstad. Charlotte Larsson, Karlstad har insomnat i en ålder av 67 år. Hon sörjes närmast av maken...

Haidar: "Vi är ett bra fotbollslag"

Haidar: "Vi är ett bra fotbollslag"

Under tisdagen tog AFC säsongens första trepoängare. Laget vann med 3–2 över Jönköpings Södra och det matchvinnande målet gjordes av nyförvärvet Govend Haidar.

Ståhl: "Lite annorlunda jämfört med förra året då det var fullsatt"

Ståhl: "Lite annorlunda jämfört med förra året då det var fullsatt"

Han kom, han kastade 68,10 och han segrade. Daniel Ståhl lyckats inte putsa sitt eget banrekord på Tingvalla men var ändå hyfsat nöjd över sin återkomst till Karlstad.

Jättelöftet tokhyllas av Kajsa Bergqvist

Tilde Johansson inledde GP-tävlingen i Karlstad med att ta hem segern på 100 meter häck – som inte är hennes bästa gren. Och hon tokhyllades av SVT-experten Kajsa Bergqvist.

Klart: Talangen stannar i Luleå till uppehållet

Isak Bråholm gör precis som Hannes Sveijer och stannar i IFK Luleå till sommaruppehållet. "Det känns bra att vi får in en spelare till som kan konkurrera", säger sportchef Daniel Kalén,

Nu testas alla värmlänningar för covid-19

Nu testas alla värmlänningar för covid-19

Nu får allmänheten i Region Värmland tillgång till PCR-provet som visar om man har en pågående infektion av covid-19.

Nej till bryggplaner i Tullholmsviken – kommunen överklagar

Nej till bryggplaner i Tullholmsviken – kommunen överklagar

Karlstad kommuns byggplaner på två flytbryggor med maximalt 80 båtplatser och en pir längs Tullholmsvikens nordöstra strand får nej av Mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Men kommunen har nu överklagat beslutet till Mark- och miljööverdomstolen.

Personligt rekord av Lycke Holm efter kanonhopp

Nytt personligt rekord – men ändå lite besviken. Så summerar Melwin Lycke Holm efter 2.11 och seger i Christian Augustsson Invitational i Kristinehamn.

Carlstad Crusaders värvar quarterback: "En person med starka ledaregenskaper"

Amerikanska fotbollen har fått klartecken för seriestart och då väljer Carlstad Crusaders att ta in sin amerikanska import. Quarterbacken Danny Farley kommer att leda Crusaders offensiv kommande säsong.

Systrarna uppträder på flotte: ”Det blir väldigt spännande”

Systrarna uppträder på flotte: ”Det blir väldigt spännande”

De trodde att de uppträtt på alla möjliga sorters scener. Sen kom frågan om att göra det på... en flotte.

Ung konstnär ställer ut sin konst

Ung konstnär ställer ut sin konst

Konstnären Jonna Lindahl från Karlstad kommer under juli att ha sin egen utställning på Galleri Värmland. Hon ställer ut egna konstverk i form av tavlor och skulpturer i keramik.

Nordic paper flyttar huvudkontoret till Karlstad

Nordic paper planerar att flytta sitt huvudkontor från Bäckhammar till Karlstad. Nordic paper, som har verksamhet på flera orter, vill samla olika ledningsfunktioner till ett ställe och markera att man är ett enat bolag.

Åstemo om Bilos: "Klart att vi alltid kommer att vara intresserade av honom"

Mittfältaren Bilos Yonakhir bryter kontraktet med Karlstad Fotboll och flyttar i dagarna hem till Skövde. Nu tränar han med Skövde AIK.

En flotte kommer lastad – med The Hebbe sisters

En flotte kommer lastad – med The Hebbe sisters

En timmerflotte med livemusik – under två fredagskvällar kommer en sådan att glida fram längst Klarälven i centrala Karlstad.

Karlstad Fotbolls mittfältare bryter kontraktet och flyttar hem

Karlstad Fotbolls mittfältare bryter kontraktet och flyttar hem

Mittfältaren Yonakhir kom till Carlstad United inför förra säsongen. Han kom från division 1-kollegan Skövde AIK där han varit en av de ledande spelarna. Men Bilos gick sönder innan seriespelet 2019 kom igång och var inte tillbaka på allvar förrän på hösten.

"Det finns ett korn av sanning i alla skrönor"

Det mäktigaste vapnet under vikingatiden var inte svärdet eller yxan, utan völvastaven. Den som kunde bemästra staven kunde läsa av folks öden, och kanske i viss mån även styra dem. Med denna superkraft i handen tog Peter Olausson och Gunnel...

Ekelund inför Sylvia: "Vet vad vi behöver göra"

Det matchas tätt nu, knappt har Karlstad Fotboll hunnit smälta segern mot Vasalund innan det är dags för nästa topplag. I morgon möter de serieledande IF Sylvia på bortaplan. – Det är full fart, det blir vår femte på 16 dagar, säger KF-tränaren David Ekelund...

Stor konst visas i Panncentralen

Stor konst visas i Panncentralen

Kristinehamns konstmuseum visar i sommar Bengt Olson valde Paris, en utställning som fokuserar på hans skapande under 80- och 90-talet. Parallellt kommer också samlingsutställningen att vara öppen.

Väntan är över – nu skriver Säffle SK klubbhistoria

Väntan är över – nu skriver Säffle SK klubbhistoria

I 13 månader har nybildade Säffle SK väntat på sin historiska första seriematch.

Fåtal fler coronasmittade i länet

Under söndagen rapporterar Region Värmland att ytterligare sex personer i länet är konstaterat smittade med covid-19. Ingen rapport om fler dödsfall under helgen.

Fritidsbanken i mobilt samarbete med Generation Pep

Generation Pep står tillsammans med Fritidsbanken bakom satsningen Fritidsbanken Pep Up. Det är en mobil fritidsbank där barn och unga, och även vuxna, kan låna utrustning för att testa på olika fritidsaktiviteter.

Miljonvinst till Karlstad

Miljonvinst till Karlstad

Vid lördagens Lotto- och Jokerdragning drogs även 20 vinnare i "Andra chansen". Dessa vinnare hade någon gång under tiden den 28 december 2019-20 juni 2020 lämnat in en Lottorad. Vinsterna fördelades på hela landet, från Gällivare i norr till Tomelilla i...

Inga nya coronadödsfall - men fler smittade

Inga nya coronadödsfall - men fler smittade

På lördagen rapporterade Region Värmland om 17 nya fall av covid-19-smittade. Antalet bekräftade fall i Värmland är nu uppe i 828. Inga nya dödsfall finns rapporterade och den siffran ligger kvar på 58. Region Värmland har 22 inneliggande patienter som...

Sol och värme till midsommar i hela länet

Goda nyheter för den som gillar sol och värme. Årets midsommarväder spås bli varmt och värmen håller i sig över helgen. Mimmi Törnberg. På midsommarafton kan det bli uppemot 27 grader i Värmland. – Det blir övervägande soligt med bara lättare...

Stolpe ut för Johannesson: ”Jag är inte orolig”

Han är värvad för att göra mål. Men efter två omgångar har prestigeförvärvet David Johannesson fått se målramen stå i vägen båda matcherna. – Nästa gång kommer jag flytta på stolpen och ribban om det behövs, säger han och bjuder på ett skratt.

Hammarö kan tvingas bygga badhus till 2025

Hammarö kan tvingas bygga badhus till 2025

Hammarö kommun är mitt inne i miljardinvesteringar i äldreomsorg, skola och förskola. Då visar sig badhuset på Sätter behöva dyrbara reparationer.

BK Bågen får akutstöd – 14 000 i månaden

BK Bågen får akutstöd – 14 000 i månaden

Ett tufft år då badhuset varit stängt för renovering blev outhärdligt när dessutom coronapandemin slog till och eliminerade de sista möjligheterna till intäkter för WB bowling i Hagfors. Med det som bakgrund beslutade kommunstyrelsen om ett akutstöd till...

Bil kraschade in i altan

En personbil vars handbroms inte var åtdragen rullade in i ett bostadshus vid 16.30-tiden på måndagen, i Skattkärr.

Över sju miljoner kronor till Värmland

Av regeringens krispaket på 500 miljoner till idrotten går 7 244 000 till 126 föreningar i Värmland.

Självtest för coronaviruset – här kommer du kunna testa dig i Värmland

Självtest för coronaviruset – här kommer du kunna testa dig i Värmland

Nu startar Region Värmland med självtester för coronaviruset. Det gäller för de som arbetar inom samhällsviktig verksamhet. På flera ställen i länet kan du hämta testet samt testa dig redan i morgon. Viktor Sunnemark viktor.sunnemark@nwt.se 054-19 98...

Lusten 19 med ny lyster: "För mig är det en dröm"

Lusten 19 med ny lyster: "För mig är det en dröm"

"Med ögon känsliga för grönt", sjöng Barbro Hörberg och det är verkligen en alldeles särskild grön lyster som skiner mot oss från skrovet.

Skutbergets bastu öppnar på måndag

På måndag öppnar bastun i Skutbergets motionscentral efter att ha varit stängd i drygt två månader.

Historisk premiär för Säffle

Fotbollsklubbarna har befunnit sig i startgroparna länge, få har dock längtat mer än Säffle – nykomlingen som gör sin historiska debutsäsong i division 1. Prestigeförvärvet Ebba Rehnberg är redo för spel.

Nils-Erik från Årjäng vann stort på Bingolotto

Nils-Erik från Årjäng vann stort på Bingolotto

Söndagens upplaga av Bingolotto blev en riktig glädjestund för Nils-Erik Thorell från Årjäng.

"Mr. Nordvärmland" lägger av

"Mr. Nordvärmland" lägger av

Nordvärmland tappar en mycket rutinerad spelare. Bartosz "Bartek" Wojas, 33, avslutar karriären.

Lena Philipsson - Rimmar precis som hon har lust

"Barnen utflugna, karlarna på delete, då kan hon rimma precis som hon har lust, blicken med dicken, till exempel."

KBAB bygger nya bostäder – och passar på att själva flytta in

132 nya lägenheter och ett nytt kontor för KBAB. Byggboomen runt Inre hamn i Karlstad fortsätter, och den här gången passar bostadsbolaget på att själva flytta in.

Sabaton kommer till Huskvarna

Sabaton kommer till Huskvarna

Metalbandet, som har en 20-årig framgångsrik karriär bakom sig, inleder den stora turnén i Karlstad den 22 januari och den 9 februari kommer man till Huskvarna Folkets Park. Annons. ”The Great Tour hette vår Europa-turné, enkelt översatt till den stora...

Coop Värmland sålde ut Paolo-produkter – skänker 200 000 kronor till kvinnojourer

Coop Värmland sålde ut Paolo-produkter – skänker 200 000 kronor till kvinnojourer

När TV-profilen och entreprenören Paolo Roberto åkte fast för sexköp i maj blev hans pizza, pasta och oljor osäljbara i butikerna över en natt.

Nisse Roc tillbaka som en vinnare

Michael ”Hson” Larsson har inte så många starthästar i stallet men de han tävlar med gör det bra. Under lunchtravet kom fjärde tränarsegern i år på bara tio försök. Nisse Roc, som vann V75-lopp för drygt tre år sedan, hade en minst sagt lämplig uppgift i ett...

Dödsfall 5 juni

Åke Heljh, Karlstad, har avlidit i en ålder av nyss fyllda 100 år. Han sörjes närmast av maka samt döttrar med familjer. Ulla Persson. Karlstad. Ulla Persson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 77 år. Hon sörjes närmast av barn med familjer samt syskon med...

Hon är ny chef på Paper Province

Hon är ny chef på Paper Province

Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny vd för bioekonomiklustret Paper Province. Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över efter nuvarande vd:n Maria Hollander.

Vem tar debatten om vårdskulden?

Vem tar debatten om vårdskulden?

Men det som oroar mig främst är att jag inte hör någon planera för hur vi på ett klokt sätt ska jobba i kapp ett redan uppdämt vårdbehov, skriver Henric Carlsson.

Livesänd stödgala på Nöjesfabriken

Fram till midnatt på torsdagen sänder Nöjesfabriken i Karlstad live från stödgalan "För nöjes skull".

Klartecken för Division 1-fotbollen

Division 1-fotbollen har fått klartecken och kommer att starta sin säsong den 14 juni. Det blev klart på tisdagskvällen efter besked från Svenska fotbollförbundet.

Museet satsar på mobila kulturvandringar

Museet satsar på mobila kulturvandringar

Genom en ny app från Värmlands museum går det nu att ta del av guidade kulturvandringar runtom i länet. – Det här är en satsning som vi kommer att fortsätta utveckla, säger museets utställningschef Karin Åberg Waern. Erik Segerpalm. Länsmuseet har...

Följ badtemperaturen i en app

Följ badtemperaturen i en app

Nu lanserar Karlstads kommun en interaktiv karta i appen Mitt Karlstad som visar aktuell vattentemperatur och information om alla kommunala badplatser.

Nytt beslut: Regionen börjar testa för coronaviruset i öppenvården

Region Värmland har under ett tag sagt att man planerar för att öka antalet tester för coronaviruset. Än så länge har det främst provtagits patienter som behöver sjukhusvård, vårdpersonal och inom äldreomsorgen. Nu kan NWT berätta att...

Elin Klar från Forshaga hos Konsthantverkarna Karlstad

På lördag öppnar en ny utställning hos Konsthantverkarna Karlstad. Forshagabördiga Elin Klar har inför sin utställning främst arbetat med drejade tekannor, vaser och fat.

Psykiatrin anmäls efter självmord

Psykiatrin anmäls efter självmord

De anhöriga till en Kilsbo som för två år sedan tog sitt liv har anmält psykiatrin i Värmland till Ivo. Mannen fick sin aktivitetsersättning indragen på grund av att Försäkringskassan inte fick svar från psykiatrin.

Kommunen tillåter fler snabbmatsbilar

Kommunen tillåter fler snabbmatsbilar

Karlstads kommun kommer att tillåta att så kallade food trucks eller snabbmatsbilar ställs upp i anslutning till Skutberget.

Intresset överraskar fastighetsmäklaren

Många företag får kämpa i en bister ekonomisk verklighet i den pågående coronapandemins spår. Men det finns också företag som har upplevt en kraftigt höjd efterfrågan, som till exempel Fastighetsbyrån i Filipstad. – Jag tror att vi nådde en all time...

Innan luften går ur: "Vi skapar en viss osäkerhet"

Kritvita traktorspår, nattliga överraskningar som bara kan upplevas med ficklampa och en egen närradiostation. Den nordvärmländska konstaktören Innan luften går ur färdigställer nu sommarens projekt i Gustavsfors strax norr om Hagfors.

Höga halter av radon på Fröding arena

Höga halter av radon på Fröding arena

Ett kontorsrum i Fröding arena på Kronoparken i Karlstad visade sig ha höga halter av radon vid en mätning som gjordes under vintern.

23 miljoner till 50 projekt i Karlstads stift

23 miljoner till 50 projekt i Karlstads stift

Karlstads stift har fått drygt 23 miljoner kronor via den kyrkoantikvariska ersättningen (KAE) och pengarna kommer att gå till vård och underhåll av kyrkor, inventarier och kyrkotomter under nästa år.

Coronaläget i länet: Ett nytt dödsfall – noll nya smittade

Ytterligare ett dödsfall har kunnat konstaterats i helgen, till följd av coronaviruset som fortsätter härja. Samtidigt rapporterar regionen om inga nya smittade det senaste dygnet.

"Jättetråkigt att sluta flyga från Karlstad"

Att Air leap nu slutar att trafikera sträckan Karlstad – Stockholm är något som bolagets vd Jon Melkersson beklagar. Men hoppet om att näringslivet ska hjälpa till lever fortfarande.

Sex nya fall – och ännu en värmlänning död i smittan

Sex nya fall – och ännu en värmlänning död i smittan

Sex nya värmlänningar har konstaterats vara smittade av covid-19 och ännu en har avlidit, enligt nya siffror från regionen.

Forshaga värvar från Färjestad

Forshaga värvar från Färjestad

Forshaga fortsätter att satsa ungt inför kommande säsong. Division 1-klubben fortsätter även att plocka in talanger från Färjestads juniorled. Filip Olsson är näst på tur att förstärka värmlänningarna och får samtidigt sällskap av Viktor Owesten, senast i Grums...

Hon får Selma Lagerlöfs litteraturpris

Selma Lagerlöfs litteraturpris för 2020 går till Monika Fagerholm. Det meddelade stiftelsen bakom priset på fredagsmorgonen.

Elbilsladdaren Eways till Karlstad

Laddoperatören Eways har startat verksamhet i Karlstad. Företaget specialiserar sig på system som ska underlätta för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner att ladda elbilar på ett enkelt sätt. Jonas Klint jonas.klint@nwt.se 054-19 90 00.

Måltjuv klar för Hagfors IF

Måltjuv klar för Hagfors IF

Hagfors IF förstärker på forwardssidan – med en riktig poängmaskin. Andrea Karlsson ansluter från SK Örnen där hon förra säsongen gjorde 21 (11+10) poäng på åtta matcher i division 2. Jonas Griberg. 23-åriga Karlsson har Lesjöfors/Filipstad som...

Planer för 400 bostäder, idrottshall och kontor

Planer för 400 bostäder, idrottshall och kontor

Karlstad växer och det behövs bostäder. Nu skickas fem planer på granskning eller samråd. Det gäller omkring 400 bostäder, en idrottshall och lokaler för kontor och andra verksamheter.

Höghuset på Kasernhöjden får inga bostäder

Det blir inga bostäder i det 100 meter höga höghus med 35 våningar som Albèr fastigheter planerar på Kasernhöjden. Orsaken är att det bullernivåerna blir för höga. – Projektet innehöll ursprungligen möjligheten till både kontor, bostäder samt hotell. Nu får vi...

Dubbelt aktuelle Fredrik Toremark har gjort sig ett namn

"Ett Ace of Base som gråter ut på en parrådgivning". Så beskrev nyligen en betagen Fredrik Strage popduon Rallie & Coals nya singel i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Svårbedömt budgetläge viktigt för kommande år

Svårbedömt budgetläge viktigt för kommande år

Prognoserna må vara ytterst osäkra, men baserat på årets första kvartal missar Hagfors kommun budgetmålet med 9,1 miljoner kronor.

Nytt spelschema för amerikanska fotbollen

Nytt spelschema för amerikanska fotbollen

Svenska amerikanska fotbollförbundet har släppt ett nytt spelschema – med stort förbehåll. "SAFF följer dagligen utvecklingen av situationen både nationellt och internationellt", skriver förbundet på sin sajt. Kim Frandsen kim.frandsen@nwt.se 054-19 96 63.

Visklubben ställer in sommarens arrangemang i kvarteret Almen

Visklubben Hallen ställer in Sommar i Almen 2020 på grund av den pågående coronapandemin.

Den historiska drömdebuten kom av sig

Hon skulle bli den första svenska spelaren i den amerikanska damligan i amerikansk fotboll. Sen kom coronokrisen och hela säsongen ställdes in. – Det känns såklart skittråkigt. Det är typiskt att det skulle bli så här, säger Ida Handel från Karlstad. Ida Handel...

17 nya fall – ytterligare en avliden

17 nya fall – ytterligare en avliden

När Region Värmland på onsdagen uppdaterade sin dagliga statistik framkom att ytterligare en person avlidit i sviterna av covid-19. Det innebär att totalt 16 värmlänningar nu avlidit i smittan. Antalet smittade i länet var på onsdagen uppe i 230 personer, en...

Nostalgifestivalen i Karlstad skjuts fram ett år

Nostalgifestivalen i Karlstad skjuts fram ett år

Nästa evenemang att drabbas av coronakrisen är 90-talsfestivalen i Mariebergsskogen. Jätteevenemanget har nu fått ett nytt datum nästa sommar.

Energispelaren stannar i Hellton

Hellton har tappat en handfull spelare sedan degraderingen från allsvenskan. Nu kommer en positiv nyhet - Stephanie Karlsson stannar i klubben.

IT-jätte öppnar i Karlstad – målet är 40 anställda 2022

Det snabbväxande konsultbolaget Consid som är verksamt inom IT, management och digital marknadsföring öppnar ett kontor i Karlstad.

Stora drömvärvningens ord – som öppnar för SHL-återkomst: ”Jag väljer mellan…”

Stora drömvärvningens ord – som öppnar för SHL-återkomst: ”Jag väljer mellan…”

Han gjorde dundersuccé i SHL senast. Nu kan drömvärvningen Jesse Virtanen återvända till Färjestad. – Det är så klart ett alternativ för mig, säger han till Värmlands Folkblad. Senaste vändan blev det först en säsong med 30 poäng. Sedan slog han till med...

Sänkta hyror för coronadrabbade företag

Sänkta hyror för coronadrabbade företag

Många företagare, inte minst krögarna, går just nu igenom sin värsta tid. De flesta får dock stöd av sina hyresvärdar i form av sänkta hyror. Fastighetsägarna kan därefter få en del tillbaka av staten. – Om företagen går omkull drabbar det ju även oss hårt.

Dödsfall 30 april

Marianne Fredriksson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 82 år. Hennes närmaste är barnen Jonas, Cecilia, Maria med familjer. Gudrun Lööf. Charlottenberg. Gudrun Lööf, Charlottenberg, har avlidit i en ålder av 94 år. Hon sörjes närmast av barn, barnbarn,...

Ingen trängsel – men tätt mellan borden

Ungefär hälften av alla krogar som kontrollerades av kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer under helgen hade bord för tätt intill varandra. Men efter tillsägelse åtgärdades det. – Vi såg egentligen ingen trängsel, säger Britt Carlsson, chef på...

Festivalen Carlstad Beer & Music flyttas fram

Festivalen Carlstad Beer & Music flyttas fram

Carlstad Beer & Music, festivalen som skulle ha ägt rum på Nöjesfabriken i Karlstad i slutet av maj, flyttas fram på grund av rådande läge.

Löfbergs varslar 19 efter coronaeffekt

Löfbergs varslar 19 efter coronaeffekt

Effekterna av corona börjar bli kännbara för Löfbergs som nu varslar 19 anställda om uppsägning. Drygt hälften i Karlstad.

Sörensen vill se omedelbar tillsyn av Örsholmens gård

Kommunfullmäktigeledamot för Karlstadspartiet, Peter Sörensen, har lämnat in en anmälan om skyndsam tillsyn av Örsholmens gård på Örsholmen. Han är kritisk till teknik- och fastighetsförvaltningens hantering av byggnaderna och miljön.

Födelsedag 21 april

80 år fyller idag, tisdagen den 21 april, Conny Carlsson, Ransäter. Under sina yrkesverksamma år arbetade han som byggnadsentreprenör åt Domänverket och Riksantikvarieämbetet. Blommor, gamla hus och hästar är hans stora intressen och han var...

Poängkungen förlänger med Hagfors IBS

Poängkungen förlänger med Hagfors IBS

Anders Skoog, ursprungligen från Filipstad, är klar för sin femte säsong i Hagfors IBS. Den senaste säsongen var Skoogs starkaste sett till poäng. Hela 49 poäng (32+17) blev det. – Jag fick mycket förtroende av Thomas Eriksson (huvudtränare) och mycket...

Skyddsombud: Hemtjänstpersonal med symtom jobbade

Skyddsombud: Hemtjänstpersonal med symtom jobbade

Skyddsombudet berättar för NWT att en anställd inom kommunens hemtjänst fick lindriga luftvägssymtom under torsdagen när hon jobbade. – Hon sjukanmälde sig och sedan sa chefen till henne att "du får ringa till 1177 och se vad de säger".

Hon och arbetskamraterna nådde sitt mål – och lite till

Då var jag rörd, när jag satt vid datorn på kvällarna och såg hur pengarna kom in. Det kändes jättebra när vi gick i mål med det här.

Ica och Coop ber gemensamt sina kunder om hjälp

Ica Maxi och Stora Coop på Bergvik gör gemensam sak med ett swishnummer för Karlstads hemlösa i coronatider.

Klädkedjor i kris – ännu en butik på Torp stängs

Klädkedjor i kris – ännu en butik på Torp stängs

Nu bekräftas att ytterligare en klädaffär på Torp köpcentrum stänger. Coronavirusets effekter uppges ha en betydelsefull roll för bolagets akuta kris. Det händer.

Fler ska lockas ut i Karlstads natur

Fler ska lockas ut i Karlstads natur

För att få fler att hitta ut i naturen lanserar nu Karlstads kommun Naturutmaningen. Där den som antar den ska hitta bokstäver längs utvalda vandringsleder. Lyckas man är man med i utlottningen av picknickfiltar och termosar.

Adam Alsings sista tid – vännerna berättar

De trodde att han snart skulle vara tillbaka på jobbet. Nu berättar vännerna om Adam Alsings sista tid – och hur de allra trodde att han skulle tillfriskna trots att han vårdades i respirator. – Vi hörde här på jobbet i går morse att han var på bättringsvägen, säger...

Säljare av Tallhult: "Vi är måna om klubben"

Framtiden är osäker för Valsarna och Hagfors motorsällskap (motocross) eftersom Tallhults motorstadion är på väg att säljas. Valsarna hotades till och med av vräkning, som VF var först att skriva om. Orsaken var enligt uppgifter att klubben inte betalat in...

Dublin Fair-profilen John McCaffrey är död

Dublin Fair-profilen John McCaffrey är död

Den värmländske irländaren John McCaffrey är död. Vännerna från Dublin Fair, som han var med och bildade i Karlstad 1987, minns honom som en bror.

Värmlandssamverkan vill kartlägga kulturen

Värmlandssamverkan vill kartlägga kulturen

Värmlandssamverkan i kultur- och bildningsnämnden vill skapa ett slags kulturkarta, för att kulturutövarna i länet lättare ska hitta varandra och de stöd som finns.

Överklagan avslås – Dalen degraderas

INNEBANDY Innebandy Riksidrottsnämnden avslår IBK Dalens överklagan. Därmed får innebandyklubben ställa in sig på spel i allsvenskan nästa säsong.

Bil i brand nära Töcksfors

Sent på tisdagskvällen brann en bil en bit in i skogen norr om E18 öster om Töcksfors.

Nya parkeringsavgifter införs vid CSK efter påsk

Nya parkeringsavgifter införs vid CSK efter påsk

15 april införs nya parkeringsavgifter vid Centralsjukhuset i Karlstad. Det blir drygt 30 procent dyrare att parkera närmast sjukhusentrén – och gratis på nätter och helger. Maxtaxan tas bort helt. I dag kostar det sex kronor per timme att parkera utomhus vid CSK...

Dödsfall 9/4

Dödsfall 9/4

I en ålder av 90 år har Alice Öijeberg Pettersson somnat in. Närmast sörjande är broder Gunnar med familj. Marianne Svensson. Karlstad. Marianne Svensson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 87 år. Hennes närmaste är barn samt barnbarn med familjer.

Ytterligare coronafall i länet – ny patient på intensiven

Antal bekräftade coronafall fortsätter att öka i länet. Men ökningen är mindre jämfört med gårdagen.

Fler stödåtgärder till företag och föreningar

Kommunstyrelsen i Karlstad beslutade på tisdagen om fler stödåtgärder för att hjälpa lokala företag och föreningar. Fem miljoner kronor avsätts för att bekosta de extra åtgärder som görs för att hjälpa till.

Två fall av covid 19 från annat län vårdas i Karlstad

Två fall av covid 19 från annat län vårdas i Karlstad

Region Värmland har tagit emot två patienter med covid-19 från ett annat län som nu vårdas på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset.

Forskaren: Finns mycket att lära

Forskaren: Finns mycket att lära

På kort tid har forskarvärlden lärt sig en hel del om det nya coronaviruset. Men mycket är fortfarande okänt. Forskaren Ann Erlandsson ser fram emot ett slut på pandemin när viruset och dess effekter kan analyseras ordentligt. Victoria Gund victoria.gund@vf.

Karlstad – Valsarnas nödlösning

Valsarna har en funderat på en eventuell nödlösning för att rädda verksamheten. – Karlstad är något vi pratat om i fall det skiter sig helt med Tallhult, säger Dick Gulbransgård. Bengt Sundler bengt.sundler@nwt.se 054-19 96 26. Karlstad/Hammarö...

Corona: Region Värmland har förlorat 570 miljoner på börsraset

570 miljoner kronor. Värdet på Region Värmlands pensionspengar har minskat med över en halv miljard på ett par månader. Coronapandemin har fått börserna runt om i världen att rasa. – Vi har tappat 15,3 procent, säger Marcus Brolinson, finanschef på...

Gudstjänster i Karlstads pastorat även denna påsk

Gudstjänster i Karlstads pastorat även denna påsk

För många trogna kyrkobesökare kan det just nu vara svårt att lämna hemmet, men Svenska Kyrkan i Karlstads pastorat fortsätter att fira gudstjänst i påsk, oavsett om församlingen kan närvara eller inte.

Englöw förlänger med Skoghall – gör sin sjunde säsong i klubben

Englöw förlänger med Skoghall – gör sin sjunde säsong i klubben

Skoghall gick på fredagen ut med att man skulle presentera hela åtta förlängningar under dagen. Först ut var pålitliga poängplockaren Emil Johansson, 25, som efter att den här säsongen gjort 25 (9+16) poäng på 20 matcher nu är klar för en fjärde raka...

Karlstad Fotboll vill sätta nytt publikrekord - i inställd match

Karlstad Fotboll vill sätta nytt publikrekord på Tingvalla. I en match som inte kommer att spelas. – Kul att folk kan sluta upp runt ett fiktivt arrangemang. Många tycker idén ��r häftig och vill gärna vara med och stödja oss, säger marknadsansvarige Andreas...

Ska bygga ytterligare 450 bostäder på Tullholmen

Fastighetsbolaget Magnolia bostad har köpt mer mark av Coop Värmland på Tullholmen i Karlstad.

Dagverksamheten stängs på måndag

Dagverksamheten stängs på måndag

Dagverksamheten för Karlstads seniorer föreslås stängas från och med måndag. – Vi håller på att ringa runt till gästerna och anhöriga i detta nu, säger Maria Hasslid, enhetschef för dagverksamheten i Karlstads kommun.

Gymkedja öppnar i H&M:s gamla lokal på Bergvik

Gymkedja öppnar i H&M:s gamla lokal på Bergvik

Nordic Wellness öppnar ett gym på Bergvik köpcenter i höst. Gymkedjan tar över H&M:s gamla lokal som är cirka 1 200 kvadratmeter stor. – 25-30 personer kommer att jobba på gymmet i olika former. Det blir vårt femte gym i Karlstad, säger vd:n Magnus...

Skyttekungen klar för Hagfors

Förra veckan var det Arvikas lagkapten, Marcus Öhlin, som skrev på för Hagfors. Under helgen blev det klart att skyttekungen Filip Nilsson tar samma väg.

Nöjesfabriken varslar hela personalstyrkan

Restaurang- och nöjesbranschen blöder av den pågående coronapandemin och varslen duggar tätt. Förra veckan korttidspermitterade O´Learys i Karlstad 80-90 procent av personalen. Nu står det också klart att Nöjesfabriken varslar all fast anställd personal...

Förslaget: Flytta säsongen till slutet på maj

Förslaget: Flytta säsongen till slutet på maj

Coronatiderna har skjutit upp och stoppat en rad sportevenemang under den senaste månaden, på söndagskvällen kom ett förslag från division 1-klubbarna till svenska fotbollsförbundet:

Så vill kommunen hjälpa företagen

Så vill kommunen hjälpa företagen

Karlstads kommun har beslutat att hjälpa kommunens företag som i många fall står inför en akut ekonomisk kris med anledning av coronavirusets påverkan.

De kommunala stadsnäten blir dubbelt så kraftfulla

Under de kommande veckorna uppgraderas stadsnätet i Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil, Munkfors, Vansbro och Åmål, detta trots rådande läge med...

Ändrade mötesrutiner hos kommunen

Coronaviruset gör att Karlstads kommun har beslutat att tillåta att ledamöter får delta vid kommunfullmäktige och nämnder på distans om det finns särskilda skäl.

Sven-Ingvars flyttar fram hela vårturnén

Sven-Ingvars flyttar fram hela vårturnén

Sven-Ingvars flyttar hela sin vårturné till hösten på grund av det oroliga läget med coronaviruset.

Världsstjärnans konsert i Karlstad uppskjuten - till nästa vår

Världsstjärnans konsert i Karlstad uppskjuten - till nästa vår

Kim Wildes konsert på Nöjesfabriken i Karlstad är uppskjuten till den 12 mars nästa år.

De får prestigestipendiet som inte går att söka

Berit Fradera och Mats Bergström är årets mottagare av det prestigefyllda Thor Fagerkvist-stipendiet.

Nya bud från Wermlandsoperan - ställer in allt

Wermlandsoperan ställer in alla föreställningar och konserter fram till och med den 21 april. Det innebär bland annat att 11 föreställningar av musikalen Måndag hela veckan ställs in.

Livsviktig seger mitt i viruskaoset

Livsviktig seger mitt i viruskaoset

När i princip all annan idrott är inställd eller uppskjuten så spelas SSL vidare inför tomma läktare. För Karlstad IBF:s del innebar det viktig match kring slutspelsstrecket hemma mot Jönköping – en match som Karlstad lyckades vinna med 7–1.

Misstänkt däcksabotage – bakhjul trillade av på E18

Misstänkt däcksabotage – bakhjul trillade av på E18

Den 46-åriga kvinnan hade lånat bilen från en bekant för att åka till Karlstad från Kristinehamn. Men kort efter att ha kört ut på E18 började bilen kränga och körde ned i diket då bakhjulet lossnade. Polisen misstänker nu att någon har lossat hjulbultarna.

Rekordtidig vårsopning i Karlstad

Den milda och snöfattiga vintern gör att man i Karlstad kommun redan kommit i gång med att sopa bort grus från gatorna. Trots att det bara är i början av mars sopas det för fullt på gatorna i Karlstad. Enligt Emma Lindström, gatuingenjör i kommunen, har...

Målfest för Karlstad borta mot Lidköping

Det blev en riktig storseger för Karlstad mot Lidköping borta i Allsvenskan södra i innebandy. Matchen slutade 3–11 (2–2, 1–2, 0–7). Därmed har Karlstad vunnit fyra matcher i rad. Adam Colling gjorde fyra mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Anton...

Kristofer öppnar butik på Fanfaren – för Ica-arvet vidare

Kristofer öppnar butik på Fanfaren – för Ica-arvet vidare

1917 startade Hakon Swenson Hakonbolaget som är ursprunget till dagens Ica. Nu, 103 år senare, håller hans barnbarnsbarn Kristofer Swenson på med de sista förberedelserna inför öppningen av Ica Fanfaren i Karlstad på onsdag. – Det ska bli jätteroligt...

Jonas Gardell: "De mest älskade varelserna är hatade i Karlstad"

Jonas Gardell: "De mest älskade varelserna är hatade i Karlstad"

Jonas Gardell möter upp med en tekopp och en skrovlig röst. Gårdagskvällens premiär beskriver han som fantastisk.

Anställd på Engelska skolan konstaterat coronasmittad

En medarbetare på Engelska skolan i Karlstad har konstaterats smittad med coronviruset.

TV: Se presskonferensen om coronaviruset i Värmland i efterhand

Två värmländska personer i 50-årsåldern har testats positivt för det nya coronaviruset efter en bussresa till norra Italien. Det meddelade Region Värmland vid lunchtid på onsdagen.

"Vi skajpar och ringer istället för att träffas"

"Vi skajpar och ringer istället för att träffas"

De anställda på Tieto Evry vet ännu inte hur länge de ska jobba hemifrån på grund av coronasmittan.

Ingen smittad av coronavirus efter skidresa

Ingen smittad av coronavirus efter skidresa

Ingen av ungdomarna som varit på skidresa i franska alperna under sportlovet har det nya coronaviruset. De testades i söndags och sent på måndagen kom provsvaren.

Dödsfall 27 februari

NWT - ditt Värmland, just nu!

Förre flygplatschefen anmäler värmländska medier för grovt förtal

Karlstad airports förre vd anmäler NWT, VF och SVT Värmland för grovt förtal. Anledningen är att han tycker att han utsatts för ärekränkning i samband kring avslöjandena kring flygplatsen 2016, som också föranledde att han polisanmäldes misstänkt för...

Nostalgifestival till Mariebergsskogen i sommar

Nostalgifestival till Mariebergsskogen i sommar

Nostalgifestivalen "Vi som älskar 90-talet" kommer till Karlstad. Den 28 augusti uppträder artister som Coolio, East 17 och Basic Element i Mariebergsskogen.

Landslagsmeriterat till Crusaders

Landslagsmeriterat till Crusaders

Carlstad Crusaders stärker upp bland sina receivers – och det görs med landslagsmeriterade Alexander Segerfeldt.