Jonas Jerebko

Ryska klubben: ”Värvningen är väldigt viktig för oss”

Ryska klubben: ”Värvningen är väldigt viktig för oss”

Svenska basketstjärnan Jonas Jerebko har landat i Ryssland. Om allt går som planerat debutera han för CSKA Moskva den 10/4. – Värvningen av Jonas är väldigt viktig för oss. Vi har förlorat många spelare på den positionen, säger presschefen Nikolai...

Jonas Jerebko är på plats i Ryssland hos CSKA Moskva

Vägen dit? Omständlig. SportExpressen kan nu berätta om resan via Istanbul – och klubbens plan för svensken. – Vi behöver verkligen en spelare som honom, säger presschefen Nikolai Tsynkevich.

Jonas Jerebko klar för CSKA Moskva

Sveriges störste basketspelare genom tiderna har, efter över ett års uppehåll från klubblagsspel, gjort klart med en ny klubb. Ny adress? CSKA Moskva. Mitt under pågående krig kommer beskedet från den ryska storklubben. ”Välkommen till klubben, Jonas.

Beskedet: Jerebko stängs av från landslaget

Beskedet: Jerebko stängs av från landslaget

I går blev Jonas Jerebko klar för ryska CSKA Moskva. Nu stänger landslaget av stjärnan. – Han avser att fullfölja kont.

Sverige förlorade i basket

Sverige förlorade i basket

Just nu är det kval till VM i basket för herrar. Sveriges lag är med. De vill komma till VM. Men då måste de först spela bra i kvalet. Förra veckan var det match i kvalet, mot Kroatien. Matchen var i Kroatien. Sverige vann. Det var en överraskning.

Svensk VM-kvalseger efter rysare

En rysare. Men Sverige stod emot, höll undan och tog en imponerande skrällseger borta mot Kroatien i VM-kvalet. Slutresultat: 70–64 till Sverige. TTText. Sveriges Viktor Gaddefors var poängbäst mot Kroatien. Arkivbild.

Jerebkos besked om framtiden

Borås Basket kan glömma drömvärvningen Jonas Jerebko. Även om 34-åringen har öppnat för en comeback i svenska ligan är det till NBA han vill. Borås • 23 februari 2022 16:30. Arkivbild. Jonas Jerebko vill tillbaka till NBA.Foto: Lars-Åke Green.

Herrlandslagets VM-kvaltrupp uttagen

Herrlandslagets VM-kvaltrupp uttagen

För herrlandslaget väntar dubbelmöte mot Kroatien i VM-kvalets andra fönster, matcher som redan nu kan avgöra om Sverige går vidare till nästa...

VM-kval flyttas – för dyrt att spela i Globen

VM-kval flyttas – för dyrt att spela i Globen

Det blir ingen VM-kvalmatch i basket mellan Sverige och Kroatien på Avicii arena den 28 februari.

Säljer nu lyxhuset – för 29 miljoner

Han köpte huset för 14,5 miljoner för bara ett par år sedan. Nu säljer basketstjärnan Jonas Jerebko, 34, lyxkåken i Onsala – utgångspris: 29 miljoner...

SVT: Jerebko nära återkomst i NBA

I en intervju med SVT säger Jonas Jerebko att han ska åka till USA inom kort. Enligt SVT är han nära en comeback i den amerikanska proffsligan NBA.

Jonas Jerebko tränade med Häcken

Jonas Jerebko tränade med Häcken

När BK Häcken tog emot Elfsborg på Bravida Arena skymtades Jonas Jerebko på läktaren. Sveriges kanske bästa basketspelare genom tiderna. Den gången behöll han Häckentröjan slängd över axeln, men denna regniga fredag ute på Gothia Park...

Personalbrist på Östra sjukhuset – tre förlossningsenheter blir två

Personalbrist på Östra sjukhuset – tre förlossningsenheter blir två

Östra sjukhuset stänger avdelning under sommaren på grund av brist på barnmorskor.

Svensk mardrömsstart på EM-kvalet i basket

En halv period. Så länge hängde Sverige med Kroatien hyfsat. Sedan var laget aldrig nära. EM-kvalpremiären slutade till slut med en klar förlust.