Hanna Öberg

Är inte ens säkert att jag kommer till start”

Är inte ens säkert att jag kommer till start”

Stina Nilsson har redan gjort två OS, men som längdskidåkare. I Sotji 2014 blev det ett brons i sprintstafetten. Och i Pyeongchang 2018 blev det storslam när då hon vann sprinten, var med och bidrog till att Sverige tog silver i både stafett och...

Dubbelt Öberg på pallen i Ruhpolding

Båda systrarna Öberg, Elvira och Hanna, fick kliva upp på prispallen tillsammans när världscuphelgen i tyska Ruhpolding avslutades med jaktstart.

Elvira Öberg tog dominant världscupseger

Vilket lopp Elvira Öberg gjorde när världscupveckan i Ruhpolding inleddes med damernas sprint över 7,5 kilometer. 22-åringen träffade alla tio skott på skjutvallen och hade dessutom klart snabbaste åktid. – Äntligen noll-noll i en sprint!

Skyttefiasko för Nilsson – i jakten på en OS-biljett

Skyttefiasko för Nilsson – i jakten på en OS-biljett

Stina Nilsson jagar en OS-biljett. Då stod skidskytten för säsongens sämsta resultat när hon slutade 91:a i sprinten i Ruhpodling. – Hon såg lite rädd ut, säger Björn Ferry.

Öberg på pallen: "Less på att skjuta dåligt"

Öberg på pallen: "Less på att skjuta dåligt"

Sport Hanna Öberg har bestämt sig för att få ordning på skyttet. På söndagen räckte det hela vägen till en andraplats i söndagens jaktstart i Oberhof. – Jag är less på att skjuta dåligt, säger den svenska skidskytten, som klättrade sju placeringar, till...

Mardrömsskytte sänkte Stina Nilsson – slutade 44:a

Stina Nilsson var femma ut från det andra skyttet i jaktstarten. Men det stående skyttet blev en mardröm för 28-åringen med hela sex bom. I mål var hon 44:a – 4 minuter och 45 sekunder efter Marte Olsbu Röiseland.

Öberg: "De är förebilder hela bunten"

Det är förvisso inte konstigt, då flerfaldiga OS- och VM-medaljörer som Magdalena Forsberg, Marcus Hellner och Anders Södergren för Sverige och Therese Johaug, Thomas Alsgaard och Tora Berger för Norge fanns på plats vid Oscarsborgs fästning utanför Oslo.

Stina ska inte vara åskådare i Peking

Stina ska inte vara åskådare i Peking

OBERHOF. Ena dagen hette det att hon var klar. Nästa var hon det inte. Men det är givet att Stina Nilsson ska till OS, och inte som åskådare.

Trafikolycka med lastbil på E6

Trafikolycka med lastbil på E6

En lastbilsolycka orsakar problem i trafiken i riktning mot Göteborg på E6 mellan trafikplatserna Kungsbacka C och Kungsbacka N, uppger Trafikverket. Räddningstjänst.

Stora vändningen om Stina Nilsson – nya beskedet om stjärnans plats i OS

Hon uppgavs vara helt klart för OS. Men Stina Nilsson kan inte andas ut ännu. Nu kommer nämligen SOK med ett nytt besked. Säsongen har verkligen varit upp och ned för Stina Nilsson. Den här säsongen har hennes utveckling som skidskytt gått spikrakt...

Beskedet: Stina Nilsson petas ur landslagstruppen – efter helgens tunga premiär: ”Det bästa för mig är att…”

Stina Nilsson hade en tung premiär i världscupen. Nu petas hon till kommande helgs tävlingar.

Stabil premiärhelg för Mona: ”Jag är väldigt nöjd”

Stabil premiärhelg för Mona: ”Jag är väldigt nöjd”

Mona Brorsson inledde världscupsäsongen med att bli elva och bästa svenska under lördagen – och följde upp den med en ny stabil insats, som 18:e åkare i mål under söndagens sprint.

Från katastrof till seger – revansch för Öberg

Från katastrof till seger – revansch för Öberg

Det kan vända snabbt i skidskytte. Med sju bom på 20 skott var Hanna Öberg bara 74:a, drygt sex minuter från segern och fyra och en halv minut från pallen i lördagens distanslopp över 15 kilometer. Mindre än ett dygn senare prickade hon samtliga tio...

Öbergs revansch – från 74:a till etta

Hanna Öberg tog sin första individuella världscupseger på knappt ett år och femte totalt när den svenska skidskyttestjärnan vann sprinten i världscuppremiären i Östersund. En snabb revansch mindre än ett dygn efter 74:e platsen i distansloppet.

Nilsson före Öberg: "Trivs i den här miljön"

Stina Nilsson missade bara fyra skott i sitt första distanslopp. Det räckte för att slå bland andra Hanna Öberg i världscuppremiären. – Jag lever mitt bästa.

Stina Nilsson uttagen i världscupen

Stina Nilsson uttagen i världscupen

"Det känns j��tte-jättekul och jag är jätteglad att jag får chansen att åka i Östersund. Det känns extrafint eftersom det var här jag fick chansen att göra världscuppremiär i våras. Det här med publik är ju helt nytt för mig eftersom det var corona...

Elvira Öberg sekunder från segern – trots tre bom

Elvira Öberg sekunder från segern – trots tre bom

Efter en överlägsen fart i skidspåret kunde Elvira Öberg avancera upp till en andraplats i skidskyttepremiären – trots tre straffrundor. Vann loppet gjorde Linn Persson.

OS-platsen känns väldigt långt bort

ANNA FRIBERG: Stina Nilsson drömmer om OS. Men i själva verket ska hon nog vara glad om det ens blir en världscuppremiär.

Sebastian Samuelssons nya, stenhårda kritik mot vinter-OS – vill stanna hemma: ”Jag hade önskat att..”

Vinterns olympiska spel i Kina har blivit starkt ifrågasatt. Nu kommer skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson med ny kritik. – Jag skulle önska att vi inte åkt dit, säger han till TT. Det är lite mindre än 100 dagar kvar till vinterns stora...

Skidskyttarna efter dramat: "I kärleksform"

Skidskyttarna efter dramat: "I kärleksform"

Man brukar snacka om kärleksform och att skidåkare ofta får det när man blir tillsammans, säger Martin Ponsiluoma. Hans flickvän Hanna Öberg tillägger: – För mig är det en extra trygghet som är viktig.

100 dagar kvar till OS – de tar flest medaljer

100 dagar kvar till OS – de tar flest medaljer

Med hundra dagar kvar till OS har statistikföretaget Gracenote spått vilket land som kommer att få med sig flest medaljer hem från Peking. Norge kommer att toppa medaljstatistiken, medan Sverige kommer att stå för ett nytt rekord med 19 medaljer.

Förbundet svarar nu efter kärleksdramat i landslaget

Med drygt tre månader till OS blev kärleksdramat i skidskyttelandslaget offentligt. Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har blivit ett par, samtidigt har Öbergs före detta pojkvän Jesper Nelin hittat kärleken i Ponsiluomas exflickvän.

Wolfgang Pichlers första ord – om stora kärleksdramat inom skidskyttelandslaget: ”Det är lite kul att…”

Kärleksdrama i skidskyttelandslaget. Nu uttalar sig demontränaren Wolfgang Pichler om det hela. – Det är lite kul att det har blivit stort i Sverige…, säger han till Radiosporten. Det var tidigare under veckan som beskedet kom att Hanna Öberg och...

Hanna Öberg berättar: Så ska det bli OS-succé

Hanna Öberg berättar: Så ska det bli OS-succé

Förra gången stod hon för ett av tidernas svenska genombrott. Nu siktar Hanna Öberg på en ny succé i OS. För Sporten berättar hon hur det ska ske, hur lillasyster Elvira utmanar på ett helt annat sätt och om stödet från pojkvännen Martin Ponsiluoma.

Elvira Öbergs succé: Vann SM-guld i distansloppet

Elvira Öbergs succé: Vann SM-guld i distansloppet

SM i rullskidskytte i Sollefteå är över och det blev en succé för Piteååkarna Elvira och Hanna Öberg med medaljer både i sprintloppet och distansloppet.

Så ska Hanna Öberg slippa svackorna

Efter energidippen i VM och en svag avslutning på säsongen har skidskyttestjärnan Hanna Öberg och landslagsledningen dragit lärdomar inför den kommande OS-säsongen. – Att ligga på rätt sida med energibalansen och vara noga med återhämtningen,...

Förklaringen bakom Öbergs kollaps på VM

Den gångna säsongen blandade Hanna Öberg VM-medaljer med energibrist. Nu har skidskyttestjärnan hittat förklaringen till de djupa dalarna och jobbar för att det inte ska hända igen.

Stina Nilsson får ordinarie A-landslagsplats

Stina Nilsson får ordinarie A-landslagsplats

Under debutsäsongen som skidskytt var Stina Nilsson med i A-landslaget på en utvecklingsplats, men inför nästa säsong har hon fått en av de ordinarie.

Förklaringen till Hanna Öbergs energibrist

Förklaringen till Hanna Öbergs energibrist

Under delar av förra säsongen drabbades Hanna Öberg av energibrist mellan tävlingarna. Något som landslagstränaren Johannes Lukas och laget hoppas återgärda inför n��sta säsong. – Det var svårt för henne att återhämta sig helt, säger Johannes Lukas...

Elvira Öberg vann syskonkampen – och SM-guld

Det blev dubbelt Piteå Skidskytteklubb i toppen när damerna åkte SM-sprint i Östersund. Elvira Öberg vann sitt första seniorguld medan storasyster Hanna knep silvret.

Hanna Öberg vann efter superlopp

Skidskytten från Svensbyn gjorde ett av sina bästa lopp någonsin under tävlingen i finska Kontiolahti. Öberg tog kommandot direkt och var snabbast av alla till den första mellantiden efter bara 1,1 kilometer. – Jag är jättenöjd att jag kunde följa min plan och...

VM-tårarna ska göra Hanna Öberg starkare: ”Viktig erfarenhet”

VM-tårarna ska göra Hanna Öberg starkare: ”Viktig erfarenhet”

Två gånger om stod hon förkrossad i den mixade zonen. Men att VM i vintras ändå slutade med medalj stärker Hanna Öberg inför årets skidskyttesäsong.

Öberg har riktigt bra chans att vinna totalen”

Öberg har riktigt bra chans att vinna totalen”

Femma 2018-2019 och fyra förra säsongen. Men i år pekas Hanna Öberg ut som möjlig kandidat att ta hem totala världscupen i skidskytte. Själv tar den svenska stjärnan en dag i taget denna coronapräglade säsong. – Jag är glad för varje tävling vi får köra,...

Norska jättehyllningen till Stina Nilsson efter debuten som skidskytt: ”Hon är överlägsen”

Sportbibeln » Skidor » Norska jättehyllningen till Stina Nilsson efter debuten som skidskytt: ”Hon är överlägsen”. Stefan Ottosson. november 17, 2020. Stefan Ottosson är skribent på Sportbibeln. FOTO: Bildbyrån. Stina Nilsson har gjort debut som skidskytt.

Stina Nilsson hyllas i Norge efter debuten

En tyngre tävling under söndagen. Men Stina Nilsson har redan hyllats i vårt västra grannland. – Skyttemässigt klarar hon av sin debut på ett smidigt sätt och i spåret är hon tekniskt överlägsen, säger den norske experten Torgeir Björn till NRK.

Brons till värmländskan: ”Väldigt nöjd”

Brons till värmländskan: ”Väldigt nöjd”

Hanna Öberg visade redan under premiärhelgen att hon är redo. Seger under lördagen och seger under söndagen före lillasyster Elvira. "Trygg", säger Hanna Öberg.

Mona Brorsson femma i säsongspremiären

Mona Brorsson femma i säsongspremiären

Mona Brorsson blev femma och bästa värmländska i Sverigepremiären i skidskyttesprint i Idre under lördagen, knappa minuten efter vinnaren Hanna Öberg. "Ett ...

Ny kross av Hanna Öberg

Sveriges stora skidskyttestjärna bjöd på en maktdemonstration direkt i lördagens premiär. Hon sköt felfritt, åkte snabbt och vann till slut med 17,7 sekunders marginal ner till tvåan Johanna Skottheim. I säsongens andra lopp levererade Hanna Öberg ännu mer...

Hanna Öberg vann premiären: ”Perfekt avvägt lopp”

Hanna Öberg blev förra säsongen fyra i den totala världscupen, och är en av favoriterna till totalsegern i vinter. I dag visade hon varför. Hon sköt fullt och tog hem seger i premiären i Idre. – En grym premiär, säger expert Björn Ferry.

Hanna Öberg vann premiären: ”Perfekt avvägt lopp”

Hanna Öberg vann premiären: ”Perfekt avvägt lopp”

Hanna Öberg blev förra säsongen fyra i den totala världscupen, och är en av favoriterna till totalsegern i vinter. I dag visade hon varför. Hon sköt fullt och tog hem seger i premiären i Idre. – En grym premiär, säger expert Björn Ferry.

Dag två av skidskyttepremiären

Dag två av skidskyttepremiären

Premiärhelgen i skidskytte fortsätter idag med distansloppen i Idre. Se Hanna Öberg, Stina Nilsson, Sebastian Samuelsson och andra toppåkare i vår direktsändning. Dagens kortdistans är även SM.

IDRE. Hanna Öberg vann Sverigepremiären i överlägsen stil.

I herrarnas premiär blev det en rysare där Sebastian Samuelsson slog Jesper Nelin med 1,1 sekunds marginal. I damernas fick vi se en maktdemonstration från den stora stjärnan Hanna Öberg. Hon sköt felfritt (noll bom), åkte snabbt och vann till slut med 17...

Hanna Öbergs superstart – vann stort i premiären: "Är jättenöjd"

Sebastian Samuelsson vann herrarnas premiär. I damernas premiär ville inte Hanna Öberg vara sämre...

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Samtliga i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv kan se fram emot två veckor i karantän. Anledningen? Spelartruppen och personalen har testats för coronaviruset – där hela 25 provsvar var positiva.

Öberg hamnar gärna i skuggan av Nilsson

Öberg hamnar gärna i skuggan av Nilsson

Hanna Öberg har varit Sveriges stora skidskyttestjärna sedan genombrottet. Med Stina Nilsson kom en välkommen förändring. –Det har varit mycket fokus på mig, det känns bra att få dela det lite, säger Öberg.

Bytte från längd till skidskytte – nya chefen lockades av Stina Nilsson: "Följ dina drömmar"

På tisdagen blev det klart att längdlandslagets förre chef Rikard Grip byter sport och blir...

Öbergs miljonregn efter succén: "Glad och tacksam"

Hanna Öberg, 24, hade en stark säsong och drog in dubbelt så mycket prispengar som näst bästa svensk. – Jag är väldigt glad och tacksam att jag håller på med.

Stina Nilsson: Ser alla skidskyttars knän ut så här...

Stina Nilsson: Ser alla skidskyttars knän ut så här...

Skidskyttelivet verkar tufft. ”Ser alla skidskyttars knän ut så här...?”, undrar Stina Nilsson och visar upp sina blåmärken på sociala medier. ”Vänta bara till sommaren”, kontrar Hanna Öberg.

Tuffingen har gjort sitt val – flyttar till Luleå

Tuffingen har gjort sitt val – flyttar till Luleå

ISHOCKEY Ishockey Sporten kunde i fredags avslöja att Luleå Hockey hade fått nobben av Mattias Norlinder. Nu har man kommit överens med en annan spelare. Linköpings backtuffing Eddie Larsson.

Björn Ferry: ”Ser jättebra ut”

De svenska damerna slutar totalt fyra i nationscupen i skidskytte – vilket är bättre än förra säsonmgen. SVT Sports expert Björn Ferry tycker också att framtiden ser ljus ut till skillnad för herrarna. – Det ser jättebra ut på både bredden och toppen, säger han.

Björn Ferry: ”Flydde hals över huvud då”

Damernas skidskyttesprint avgörs i finska Kontiolahti. Men utan amerikanska deltagare på plats.

Skidskyttepubliken stängdes ute trots allt

Skidskyttepubliken stängdes ute trots allt

Världscupen i skidskytte skulle fortsätta som vanligt med publik i finska Kontiolahti. Men bara timmen innan start kom nya direktiv och arenan tömdes på publik.

Öberg tvåa i jakten på totala världscupen

Öberg tvåa i jakten på totala världscupen

SKIDSKYTTE Skidskytte Hanna Öberg blev tvåa i masstarten i Nove Mesto.Den svenska skidskyttestjärnan tog in på italienskan Dorothea Wierer i kampen om den totala världscupen – men fick samtidigt se sig passerad av söndagens vinnare Tiril Eckhoff.

Följ Vinterstudion

Super-G i Kvitfjell, skidskytte i Nove Mesto och Holmenkollens klassiska femmil. Följ direktrapporteringen här från 10.15.

Missad stafett motiverar Mona

Efter torsdagens sprinttävling blev Mona Brorsson sidsteppad i lördagens stafett.

Följ Vinterstudion

Följ Vinterstudion

Super-G i Kvitfjell, skidskytte i Nove Mesto och Holmenkollens klassiska femmil. Följ direktrapporteringen här från 10.15.

Hanna Öberg hyllas för modiga beslutet – inför VM-bronset: ”Det var jätteklokt”

Hanna Öberg hyllas för modiga beslutet – inför VM-bronset: ”Det var jätteklokt”

Till slut fick Hanna Öberg den där efterlängtade medaljen i detta VM. Det satt oerhört långt inne och efter VM-brons i masstarten hyllas svenskan för sitt beslut inför sista VM-loppet. – Det var jätteklokt, helt rätt, säger SVT-experten Helena Ekholm. Det blev en...

LIVE: Följ matchen mellan Skövde och Guif

HANDBOLL Handboll Guif reser till Skövde för match mot IFK. Vi rapporterar live från drabbningen.

Razzia mot ryska skidskyttar

SKIDSKYTTE Skidskytte Polis har slagit till mot ryska skidskyttar under pågående VM i Antholz.Enligt en rysk nyhetsbyrå rör det sig om misstankar om att sprintvärldsmästaren Alexander Loginov brutit mot dopningsregler.

Svaret efter gliringen: ”Han har inget eget guld”

Svaret efter gliringen: ”Han har inget eget guld”

Att Sverige är medaljlöst på skidskytte-VM är inget som Norges Johannes Thingnes Bö har missat. Efter den norska uppvisningen i singelmixedstafetten skickade superstjärnan iväg flera gliringar. – Han har inget eget guld, kontrar Sveriges Sebastian...

Legendaren: "Synd att en VM-medalj delas ut"

Legendaren: "Synd att en VM-medalj delas ut"

SKIDSKYTTE Skidskytte Norge tog VM-guld i singelmixedstafett.Men skidskyttelegendaren Ole Einar Bjørndalen är skarpt kritisk till grenen.Det är synd att en VM-medalj delas ut och att så många får sitta hemma och titta på, säger han till NRK.

Franska trean tackar norska fysion

SKIDSKYTTE Skidskytte Émilien Jacquelin glömde staven på vallen, den norska fysioterapeuten försökte räcka honom en ny, men lyckades inte.Ändå var det norrmannens insats som Jacquelin hyllade direkt efter sitt brons.Han var så snäll, jag vill verkligen...

Betalar för att få tillbaka Wolfgang”

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Flera svenska åkare har utryckt lättnad över att Wolfgang Pichler lämnat. Norske stjärnan Tarjei Bö? Han saknar honom. – Jag kan ta pengar ur egen ficka och betala så att Wolfgang kommer tillbaka, säger han till Sportbladet.