Göteborgs-Posten

Hemköp märker om efter räkbluff – fiskhandlare: ”En skam för hela branschen”

Hemköp märker om efter räkbluff – fiskhandlare: ”En skam för hela branschen”

Räkor som legat i lake med konserveringsmedel får inte saluföras som färska. Det beskedet kommer från Fiskbranschens Riksförbund efter rapporter om att...

Han vann GP-tävlingen i Ryssland – ingen framgång för Dackeförarna

Allt tyder på att antingen Bartosz Zmarzlik eller Artem Laguta blir världsmästare i speedway. Laguta vann kvällens GP-tävling i Ryssland före Zmarzlik och...

Osäkert om Göteborgsvarvet in i det sista

Med två och en halv veckor kvar till årets uppskjutna upplaga av Göteborgsvarvet är det fortfarande mycket som är oklart, skriver Göteborgs-Posten.

Tuff tid väntar V-TAB – flera mediehus skrotar tryckeriet

Tuff tid väntar V-TAB – flera mediehus skrotar tryckeriet

Aftonbladet och Svenska Dagbladet dumpar V-TAB. Stampen Media, som tidigare ägde V-TAB, flyttar till Gota, NWT och Bold.

Zmarzlik blandade och gav och vann

Zmarzlik blandade och gav och vann

Bartosz Zmarzlik såg ut att få en sämre kväll och fick kämpa för att gå vidare. Trots det stod han som slutsegrare i Målillas GP för andra gången och befäste sin ledning i VM-serien.

Starten för GP i Målilla skjuts fram på grund av regn

I vanlig ordning gäckas arrangörerna av GP-tävlingen i Målilla av regnet. Redan nu står det klart att starten skjuts fram till tidigast 19.30.

Huset på Furubergsvägen 31 i Hällingsjö sålt för andra gången på kort tid

Fastigheten på Furubergsvägen 31 i Hällingsjö har fått nya ägare. Köpet gjordes klart i juni 2021 och priset på huset blev 2 350 000 kronor. Den tidigare ägaren.

Vinylfabrik producerar mer än någonsin

Vinylfabrik producerar mer än någonsin

När coronapandemin bröt ut i början av 2020 tvingades Spinroad Vinyl Factory i Lindome att säga upp fem av sex anställda. Nu har man tolv anställda och producerar fler skivor än någonsin, omkring 30 000 skivor i månaden, skriver Göteborgs-Posten.

Zmarzlik vann för andra kvällen i rad – Laguta ytterst nära

Zmarzlik vann för andra kvällen i rad – Laguta ytterst nära

Bartosz Zmarzlik trivs i Wroclaw. På lördagskvällen vann han deltävlingen precis som under fredagen. Zmarzlik närmar sig nu toppen i GP-serien. Annons: Den tredje deltävlingen av GP-serien kördes på fredagskvällen i polska Wroclaw. Då fick Bartosz...

Utköpt Volvo Cars-anställd döms för utpressning mot chef

En före detta Volvo Cars-anställd krävde en halv miljon kronor av sin tidigare chef. Nu döms 30-åringen för utpressning och får fängelse i ett år och nio månader.

Lindgrens galna helg slutade på pallen – berättar om tuffa kampen: ”Kunde lika gärna hamnat i staketet”

En fjärdeplats och en tredjeplats under den första GP-helgen. En stark start på VM-säsongen, men...

Australiens GP ställs in – pandemin sätter stopp

Australiens GP ställs in – pandemin sätter stopp

Australiens F1-tävling, som skulle ha inlett säsongen i mars, men sedan flyttades till november, har nu ställts in helt och hållet. – Det är så här pandemin slår, säger Martin Pakula, delstaten Victorias ansvarige för sportfrågor, enligt ABC News.

140 000 Formel 1-fans tillåts i Storbritannien

140 000 Formel 1-fans tillåts i Storbritannien

Trots att smittspridningen i Storbritannien ökar stadigt kommer 140 000 fans tillåtas in på banan Silverstone under Englands GP i Formel 1. Det rapporterar Reuters. Silverstones vd Stuart Pringle har tidigare varnat för att banan kan gå i konkurs om inte publik...

Siemiatkowski varnar för gigantisk svensk skuldbubbla

Svenskarnas skulder växer och om dagens ränteläge förändras kan den gigantiska bubblan spricka. Det säger vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med GP. Han säger också att situationen gör honom ”supernervös” och pekar återigen på de...

Årsbästa av Tilde Johansson i utomhuspremiären: ”Jättekul att få den här starten”

Falkenbergs-hopparen fick till sitt bästa hopp på två år med 6,54 meter i tredje försöket.

Karlén i rekordform – vann i Spanien: ”Så jäkla gôtt”

Karlén i rekordform – vann i Spanien: ”Så jäkla gôtt”

Längdtävlingen avgjordes i samband med ett läger i Estepona på Costa del Sol, cirka 30 minuter från Marbella. Det blev en hård duell mellan svenska landslagspolarna Kaiza Karlén, Göta, och Malin Otterling Marmbrandt, Västerås. – Malin hoppade 6,44 i...

Polaris Media och NWT Gruppen tar över Stampen Media

Polaris Media och NWT Gruppen tar över Stampen Media

NWT Gruppen AB, det norska börsbolaget Polaris Media AS samt VK-Media AB utökar sitt ägande i Stampen Media genom att förvärva närmare 100 procent av aktierna från övriga ägare, inklusive familjen Hjörne. Förvärvet sker via konsortiet PNV Media.

Allvarligt fel upptäckt på Hisingsbron – öppning hotas

Trafikkontoret i Göteborg har upptäckt ett fel som kan innebära att öppningen av nya Hisingsbron i Göteborg skjuts upp. Bron kanske inte klarar av att bära bilar och bussar, och beslut om öppningen fattas efter helgen. – Vårt största fokus nu är att utreda om...

Värmländsk duo möttes för brokonsert vid svensk-norska gränsen

De är aktuella med skivan ”Tillsammans mot ljuset”, men har inte träffats sedan inspelningen i Värmland i somras. Tills nu. I början av maj sänds en konsert där Hederos & Hellberg spelar på Gamla Svinesundsbron, just där den norska gränsen möter den...

Massvaccineringen sker i Scandinavium

Massvaccineringen sker i Scandinavium

Nu är det klart: Den kommande massvaccineringen mot covid-19 i Göteborg kommer ske i Scandinavium, skriver GP.

Anrika rockklubben Sticky fingers begärs i konkurs

Anrika rockklubben Sticky fingers begärs i konkurs

Den klassiska klubben har blivit som en institution i Göteborg. Nu begärs klubbens kommanditbolag i konkurs, uppger Göteborgs-posten.

Von Eckermann vinnare i Spanien

Världscuptävlingarna är inställda och de stora inomhustävlingarna uteblir på grund av pandemin. Men här och där hoppar världseliten, trots allt. Landslagsstjärnan Henrik von Eckermann gör det riktigt bra.

103 kvadratmeter stort radhus i Strängnäs sålt till nya ägare

Håkan och Gerd Lagerkvist, båda 69 år, sedan tidigare boende på just Kung Göstas Väg har tagit över fastigheten på adressen Kung Göstas Väg 7C i Strängnäs från Linde och Elise Lindkvist.

Nya ägare till hus i Lindome

Nya ägare till hus i Lindome

Ägarbytet blev klart i oktober 2020 och köpesumman blev 5 610 000 kronor. Husets byggår är 1998 och det har en boyta på 167 kvadratmeter. Så sent som för fyra månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Holmåkravägen 18E.

Nu ökar coronaviruset i göteborgarnas toavatten

Nu ökar coronaviruset i göteborgarnas toavatten

Under slutet av oktober ökade mängden viruspartiklar markant i avloppsvattnet i Göteborg. Det här är en tydlig indikation på smittspridningen av covid-19, menar forskare.

Svenska speedwayskrällen – Berntzon klar för VM

Sverige har en ny VM-förare i speedway. Oliver Berntzon slutade tvåa i kvalet i kroatiska Gorican och säkrade därmed en plats till VM-serien 2021. – Det känns fantastiskt. Det här är något som jag drömt om länge, säger han till SVT Sport.

Kramer två hundradelar från svenska rekordet

Andreas Kramer var nära att slå sitt egna svenska rekord på 800 meter vid Sollentunas GP på måndagskvällen. Klockan stannade på 1.45,05, två hundradelar över rekordet från 2018.

Kramer nära svenskt rekord på 800 meter

Kramer nära svenskt rekord på 800 meter

Andreas Kramer verkar ha hittat tillbaka till formen som räckte hela vägen till EM-silver i Berlin 2018.

Inga bevis för att fritidsgårdar motverkar kriminalitet

Inga bevis för att fritidsgårdar motverkar kriminalitet

Göteborg Fritidsgårdar beskrivs ofta som en förebyggande medicin mot ungdomsbrottslighet. Men vilket fog har politiker, fritidsledare och andra eldsjälar för att lyfta fram gården som en universallösning mot social oro? – Fritidsgårdar har aldrig visat sig...

Uppgifter: Norrköping femdubblade Blåvitts bud till Hallenius

Linus Hallenius blev nyligen klar för IFK Norrköping, där IFK Göteborg också var intresserat. Nu skriver Göteborgs-Posten att Blåvitt erbjöd Hallenius, som var klubblös, 500 000 kronor i sign on-bonus – men att Norrköping mer än femdubblade det och erbjöd...

Gruppboende lät väktare duscha brukare

Ett gruppboende i Askim anlitade rutinmässigt ett vaktbolag under sex månaders tid. Väktare har bland annat hjälpt till med dusch och tandborstning för boende.

Ytterligare 49 personer kan ha fått fel provsvar

Ytterligare 49 personer kan ha fått fel provsvar

Efter att GP fått uppgifter om fler defekta provkit används vid provtagning för covid-19 bekräftar nu Sahlgrenska universitetssjukhuset att ytterligare personer.

Liseberg hoppas på hundratals miljoner i ersättning

Liseberg hoppas på hundratals miljoner i ersättning

Vi känner att man från regeringen har hanterat frågan om nöjesparkerna nonchalant, säger Lisebergs VD Andreas Andersen. Markus Botsjö TT nyhetsbyrån. Uppdaterad för en stund sedan 10:51 - 7 jul, 2020. Av de 1,5 miljarderna som nöjesparkerna begärt...

Jättelöftet tokhyllas av Kajsa Bergqvist

Tilde Johansson inledde GP-tävlingen i Karlstad med att ta hem segern på 100 meter häck – som inte är hennes bästa gren. Och hon tokhyllades av SVT-experten Kajsa Bergqvist.

Inga VM-deltävlingar i Sverige

Det blir ingen VM-deltävling i speedway i Sverige i år. VM-arrangören BSI Speedway meddelar att de har ställt in den tävling som skulle gått i Hallstavik den 25 juli och även tävlingen i Målilla den 15 augusti. – Det känns väldigt tråkigt, säger Linda Fogelström...

Göteborgskrogar hotas med stängning efter valborgskontroll

Göteborgskrogar hotas med stängning efter valborgskontroll

Nu ska Smittskydd Västra Götaland fatta beslut om tre krogar i centrala Göteborg. Detta efter miljöförvaltningens sena kontroll på valborgskvällen. – Vi kan.

Flera nya krogar riskerar stängning

Flera nya krogar riskerar stängning

Coronaviruset Flera restauranger och barer i storstäderna visade brister i att förhindra smittspridning under valborg. Tre Göteborgskrogar och två Stockholmskrogar riskerar stängning efter inspektioner. Erik Nilsson/TT. 16:07 | 2020-05-01. Krogarna är...

Förbundet: "Vi följer Folkhälsomyndigheten"

Ja, om det som framkom på dagens presskonferens är analogt med det vi får i skrift så är det ett korrekt antagande, säger Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Göteborgs-Posten. Mikael Forsell/TT, Ingela Ahlberg/TT, Göran Sundberg/TT.

Förbundet: ”Inga matcher kan spelas”

Svenska fotbollförbundet följer råden från Folkhälsomyndigheten. Både tränings- och tävlingsmatcher för vuxna kommer att stoppas. ”Efter myndighetens förtydligande står det klart att inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas, varken tävlings- eller...

Sollentuna GP flyttas – augusti aktuellt

Sollentuna GP flyttas – augusti aktuellt

Friidrottstävlingen Sollentuna GP avgörs inte som planerat den 16 juni. På grund av restriktionerna kopplande till pandemin skjuts evenemanget upp. Arrangörerna siktar i stället på tävlingar i augusti. – Vi kom till en gräns där vi var tvungna att ta det här...

Hela säsongen kan ställas in för 86ers

Hela säsongen kan ställas in för 86ers

AMERIKANSK FOTBOLL Amerikansk fotboll All amerikansk fotbollsverksamhet sanktionerad av förbundet ställs in. Beslutet gäller i första hand till 15 augusti.

Flera speedwaytävlingar skjuts upp – då tas beslut om svenska säsongen

Alla idrotter har tvingats kasta om sin vardag på grund av coronaviruset. Speedway-sporten är såklart inget undantag. I Polen och England har man redan skjutit fram säsongsstarten och under onsdagen kom besked att den flyttas fram ytterligare.

Skottlossning i Länsmansgården

Två personer har förts med ambulans från Länsmansgården efter en skottlossning sent under onsdagskvällen. Skott ska ha avlossats mot flera personer, enligt uppgifter.

Folkfesten kan flyttas – på grund av corona

Folkfesten kan flyttas – på grund av corona

GÖTEBORG. Göteborgsvarvet kan flyttas på grund av coronaviruset. Världens största halvmaraton kan i stället komma att avgöras till hösten, uppger GP. – Vi har som plan att genomföra Göteborgsvarvet 16 maj, säger Göteborgsvarvets tävlingsledare Annika...