France

EU ger okej för stöd till Air France

EU ger okej för stöd till Air France

EU-kommissionen ger grönt ljus till den franska regeringen som vill ge flygbolaget Air France stöd med 4 miljarder euro.

TV: JUST NU: Frankrike utökar genom dråpligt självmål

Facebook Twitter. Frankrike fick inte den starten i VM-kvalet som man hoppats på. De regerande världsmästarna fick nöja sig med kryss hemma mot Ukraina. På söndagen ställdes fransmännen mot Kazakstan på bortaplan. Det skulle bara dröja 20 minuter...

Frankrike ger ut Woody Allens bok

Efter hård kritik mot förlaget Hachette valde de att dra in Woody Allens självbiografi. I Frankrike planeras dock boken att ges ut.

Telefontoppmöte i EU om viruset

Telefontoppmöte i EU om viruset

EKONOMI Ekonomi EU:s stats- och regeringschefer håller telefontoppmöte för att diskutera coronaviruset.Frankrike vill ha en massiv ekonomisk stimulansplan och Italien aviserar "chockterapi" för att hantera de ekonomiska effekterna.

Fransk parlamentariker virussmittad

Fransk parlamentariker virussmittad

En ej namngiven medlem av Frankrikes nationalförsamling har förts till sjukhus och vårdas på intensivvårdsavdelning efter att ha smittats av coronaviruset.

Albert Camus Pesten rekordsäljer i virustider

Albert Camus klassiker Pesten säljer i massor. Det franska förlaget Gallimard har redan blivit av med nästan hälften av alla exemplar som brukar säljas på ett år. Försäljningen sköt i höjden samtidigt som det första coronafallet rapporterades i landet, skriver Le...

Ingen smittad av coronavirus efter skidresa

Ingen av ungdomarna som varit på skidresa i franska alperna under sportlovet har det nya coronaviruset. De testades i söndags och sent på måndagen kom provsvaren.

Kylian Mbappe i målform när PSG vann

Kylian Mbappe i målform när PSG vann

FRANKRIKE HERRAR Frankrike herrar Hemmalaget PSG tog hem de tre poängen efter seger mot Dijon i Ligue 1 herr i fotboll. 4-0 (1-0) slutade matchen på lördagen.

Huaweis väg till Europa går via Frankrike

Huaweis väg till Europa går via Frankrike

Kinesiska telekombolaget Huawei väljer Frankrike för att göra sitt första produktionsmässiga avtryck i Europa. Enligt ett pressmeddelande investerar bolaget 200 miljoner euro, motsvarande strax över två miljarder kronor, i vad som ska bli en fabrik för...

Macron: Vi står inför en kris – en epidemi

PARIS. Emmanuel Macron varnade på torsdagen för ett kommande utbrott av det nya coronaviruset i Frankrike. – Vi står inför en kris, en epidemi, som är på väg, sa Macron när han besökte ett sjukhus i Paris. Samtidigt kom rapporter om nya dödsfall i Italien.