Cissi Wallin

Metoo är gamla nyheter – men vi behöver ta det en gång till

Metoo är gamla nyheter – men vi behöver ta det en gång till

Hell hath no fury like a woman scorned, brukar det heta. Helvetets alla fasor är intet mot en sårad kvinna. Ungefär så har också uppsnacket inför Cissi Wallins och Maria Svelands metoo-dokumentär De rättslösa gått. Under söndagen sändes den till sist,...

De rättslösa” är inte hämndlysten och hysterisk

Efter rapporterna om intern kritik på SVT mot Cissi Wallins och Maria Svelands ”De rättslösa”, en dokumentärfilm om #metoo, trodde jag filmen skulle vara kontroversiell. Efter att ha sett den är det svårt att förstå vad den kritiken handlar om.

Intern kritik på SVT mot inköpet av Wallin och Sveland-dokumentären

Förra veckan stod det klart att SVT köper in journalisterna och debattörerna Cissi Wallin och Maria Svelands crowdfundade Metoo-film ”De rättslösa”.

Cissi Wallin: Rätt att hänga ut förövare i sociala medier

Cissi Wallin: Rätt att hänga ut förövare i sociala medier

Kvinnor bör få hänga ut misstänkta förövare i sociala medier, även sådana som inte är dömda. Det säger förtalsdömda debattören Cissi Wallin i SVT:s program...

Cissi Wallin: ”De låser nog inte in mig på Hinseberg ”

Cissi Wallin: ”De låser nog inte in mig på Hinseberg ”

Cissi Wallin möter Hanne Kjöller i en debatt om metoo-boken ”Allt som var mitt” – som fått JK att väcka åtal för tryckfrihetsbrott.

Cissi Wallin åtalas för grovt förtal för sin bok

Skribenten och debattören Cissi Wallin åtalas för grovt förtal för boken ”Allt som var mitt”, beslutar Justitiekanslern, skriver Dagens Nyheter. – Det huvudsakliga skälet till det är att det redan gjorts en prövning. När det nu kommer en ny publicering i bokform så...

Wallin ersätts för inställd rättegång

Förtalsstämningen mot debattören Cissi Wallin och hennes norska förlag Memo, som gett ut Wallins omstridda bok "Allt som var mitt", drogs tillbaka innan målet skulle tas upp av norsk domstol.

Ledarkrönika: Varför gör Cissi Wallin avbön?

Ledarkrönika: Varför gör Cissi Wallin avbön?

Medieprofilen Cissi Wallin skrev nyligen en krönika i Expressen under rubriken “Publiken kräver raseri – jag föll för pressen”. Elina Gustafsson. Skicka e-post. Idag 15:00. Cissi Wallin, medieprofil som gör avbön. Varför då? Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Cissi Wallins avbön möts av kritik: ”Skorrar falskt”

Cissi Wallins avbön möts av kritik: ”Skorrar falskt”

Skribenten och debattören Cissi Wallin tar i en krönika i Expressen avstånd från hur hon tidigare har agerat på sociala medier i feminismens namn. Nu möts hennes avbön av kritik i flera svenska dagstidningar.

Cissi Wallin: Hade sett fram emot en rättslig prövning i Norge

Förtalsstämningen mot Cissi Wallin och det norska förlaget Memo dras tillbaka, endast en vecka innan huvudförhandlingarna skulle inledas i Norge. – Jag blev väldigt förvånad, plötsligt var han inte längre beredd på att ta fajten, säger Wallin till DN.

Åsa Linderborg öppnar upp om kontroverserna

Berättar om tiden kring Metoo, Fredrik Virtanen, Benny Fredriksson, Aftonbladet och mediernas haveri.

Misstänksamheten mot polisen måste tas på allvar

Misstänksamheten mot polisen måste tas på allvar

Debatt Misstänksamheten mot polisen är utbredd i förorterna, även i Sverige. Och inte bara bland ”bråkstakar” utan även bland ”ostökiga” ungdomar. Den gemensamma nämnaren är att man känner sig utpekad och särbehandlad bara på grund av att man ser...

Cissi Wallin ger själv ut stoppad Metoo-bok

Cissi Wallin ger själv ut stoppad Metoo-bok

Atlas förlag stoppade Cissi Wallins bok "Allt som var mitt" eftersom hon riskerade att dömas till fängelse för förstal. Nu ger Wallin ut boken på egen hand.

Cissi Wallins självbiografi stoppas av förlaget efter konflikt

Bokförlaget Atlas stoppar den bok av skribenten och debattören Cissi Wallin som var planerad till hösten. Anledningen är att hon riskerar fängelse för förtal om boken ges ut i sin nuvarande form, enligt förlaget.