BBC

Randhawa ny programledare för "Utrikesbyrån"

Randhawa ny programledare för "Utrikesbyrån"

När samhällsprogrammet "Utrikesbyrån" drar i gång igen i SVT i höst är det med ett nytt ansikte i programledarstolen. TT. redaktion@vk.se. Annons. Det är den rutinerade reportern Rebecca Randhawa som tar över rollen efter Johan Ripås. Randhawa har...

Skandalintervjuaren Bashir ber prinsarna om ursäkt

Journalisten Martin Bashir ber prins William och prins Harry om ursäkt efter utredningen om hans intervju med deras mamma, prinsessan Diana. I en intervju med Sunday Times säger Bashir att han är ”väldigt ledsen” för deras skull. Men han slår också ifrån...

Första livekonserten: "Ganska surrealistiskt"

Pandemiåret utan livespelningar har känts som "en evighet" för Tom Ogden, sångare i det brittiska indiepopbandet Blossoms. Nu spelar han och bandet på den första stora livekonserten i England efter nedstängningen.

Ny dokumentärserie om Greta Thunberg kommer till SVT Greta: Lyssna inte på mig!

Ny dokumentärserie om Greta Thunberg kommer till SVT Greta: Lyssna inte på mig!

Ingen har väl missat Greta Thunbergs resa där hon bland annat seglade över Atlanten och träffade massor av världens ledare. Under 2019 och 2020 följde reportrar från BBC Greta när hon reste och träffade ledare, men även när hon träffade forskare och ...

Rekordmånga klagomål mot BBC efter maratonsändning om prinsens död

Rekordmånga klagomål mot BBC efter maratonsändning om prinsens död

Brittiska public service-bolaget BBC har enligt samstämmiga brittiska medieuppgifter fått in rekordmånga klagomål för att man sände för mycket och för länge efter prins Philips bortgång i förra veckan. BBC bröt alla ordinarie sändningar omedelbart när...

Recension: ��Ett liv på vår planet – en vision för framtiden” av David Attenborough och Jonnie Hughes

Litteraturrecension Nittiofyra år gammal är den legendariska naturfilmaren David Attenborough fortfarande aktiv. Nu tar han sig an vår planets framtid. Torgny Nordin har läst ”Ett liv på vår planet”. Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens...

Klart: England öppnar snart för publik

Storbritannien upplever en minskning i antalet coronafall. Nu väljer landet att välkomna publiken tillbaka till idrottsarenorna igen. Det meddelade premiärminister.

BBC stoppar klassiska jullåten: "Publiken kan kränkas"

BBC stoppar klassiska jullåten: "Publiken kan kränkas"

För att skydda sin yngre publik väljer kanalen att stoppa jullåten ”Fairytale of New York” från att spelas. Läs mer på Nyheter24.se.

Franska tv-bolag går samman – släpper streamingtjänst

Franska tv-bolag går samman – släpper streamingtjänst

I Frankrike har TF1, Télévisions och M6 gått ihop och lanserar i november en gemensam streamingtjänst under namnet Salto, skriver Variety. Priset ligger på 6,99 euro per månad och abonnenterna får då tillgång till över 10 000 timmar av innehåll från 19...

Britney Spears kvar i pappans förmyndarskap

En amerikansk domstol har avfärdat ett försök av Britney Spears om att få bort hennes pappa Jamie Spears som förmyndare, rapporterar BBC.

Beyoncé-producent misstänkt för våldtäkt

Musikproducenten Detail, har gripits i Los Angeles, misstänkt för att ha våldtagit fem kvinnor och begått sexuella övergrepp mot en sjätte. Arkivbild. Foto: Paul A. Hebert/AP/TT. Kultur och nöje. Kultur och nöje. DELA PÅ FACEBOOK DELA PÅ TWITTER.

Banksymålning togs bort av städare

Banksymålning togs bort av städare

Den världskände graffitimålaren sprayade nysande möss i en tunnelbanevagn tillsammans med meddelanden om smittspridning. Konstverket fick inte vara kvar län.

Storbritannien, Imperial College London, BBC

Storbritannien, Imperial College London, BBC

Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i Storbritannien, rapporterar BBC , sedan tester på djur tyder på att det är säkert och effektivt.

Hyllningen till Adam Alsing i premiären av ”Top Gear”

Top Gear Sverige”, Adam Alsings sista program, har haft premiär på D Play – där avsnittet inleds med en hyllning till den bortgångne programledaren.

Avsnittet av kultserien tillbaka efter rasistanklagelserna

BBC stoppade ”Dont mention the war”-avsnittet av ”Pang i bygget” på grund av att det påstods innehålla rasistiska glåpord. Men nu ändrar kanalen sig och tar tillbaka det. Streamingtjänsten UKTV kommer att erbjuda ”vägledning och varningar som markerar...

Fotbollsproffs i USA: ”Jag är rädd och misstror polisen”

Fotbollsproffs i USA: ”Jag är rädd och misstror polisen”

Den förre Manchester City-backen Nedum Onuoha säger att han aldrig känner sig riktigt säker i USA, där han bott sedan 2018.

BBC: Historiska San Siro kan rivas - saknar värde

BBC: Historiska San Siro kan rivas - saknar värde

San Siro, eller Stadio Giuseppe Meazza, i Milano kan snart ha gjort sitt.Stadens rådgivande myndighet ser ingen arkitektonisk betydelse i den historiska arenan samtidigt som de ger grönt ljus till rivningsplanerna - för att ge plats åt en ny arena, uppger BBC.

Hundratals skadade efter gasläcka i Indien

Minst åtta personer har dött och hundratals har skadats efter en gasläcka i staden Visakhapatnam i södra Indien, rapporterar BBC.

Marcus Berg tränar med IFK Göteborg – så ser klubben på en återkomst

Han har ryktats vara aktuell för en återkomst till IFK Göteborg. Under fredagen tränade Marcus Berg med sin gamla klubb igen. Landslagsanfallarens framtid har.

Nilssons förklaring: ”Tack vare Svennis”

Nilssons förklaring: ”Tack vare Svennis”

Engelska BBC har sammanställt en lista över de 40 bästa klubbarna i Europa de senaste 65 åren. Enda svenska klubben på listan: IFK Göteborg. – Det är tack vare Sven-Göran Eriksson, säger Torbjörn Nilsson, 65.