Angelica Bengtsson

Årsbästa – och klart med ny tränare

Årsbästa – och klart med ny tränare

Sedan slog Angelica Bengtsson till med årsbästa, 4,66, i stavhoppstävlingen i Florens Diamond League-gala. Nu står det klart att landslagskompisen Michaela Meijers tränare Gustaf Hultgren ska hjälpa Bengtsson i OS-förberedelserna. ANNONS.

Efter avhoppet – Bengtsson coachas av ryska

Angelica Bengtsson kommer att coachas av ryskan Svetlana Romanova i torsdagens Diamond League-friidrottstävling i Florens Italien, enligt Aftonbladet.

Bengtsson tillbaka efter ryggproblemen

Säsongspremiär för Angelica Bengtsson. Då rev stavhopparen ut sig på 4,64 och blev åtta i Diamond League-tävlingen i Doha. Jag borde ha klarat det, säger hon i C More. Angelica Bengtsson har dragits med ryggproblem och valde att ställa in hela...

Meijer irriterad – årsbästa av Bengtsson

Meijer irriterad – årsbästa av Bengtsson

Duellen mellan Michaela Meijer och Angelica Bengtsson i damernas stavhopp kom av sig. Meijer, som i sommar satt svenskt rekord med 4,83, stannade på 4,36 och.

Angelica Bengtsson vann stavduellen i Sollentuna

Angelica Bengtsson vann stavduellen i Sollentuna

Michaela Meijer slog nyligen svenskt rekord, men när Sveriges två bästa stavhopperskor möttes i en duell på Sollentuna GP var det Angelica Bengtsson som.

Säsongsbästa för Angelica Bengtsson

Angelica Bengtsson har haft en tung sommar och blev av med sitt svenska rekord förra veckan. På lag-SM i Göteborg visade Växjöbon dock att hon är i fin form och vann överlägset på 4,70 meter, som är årsbästa. – En höjning av årsbästat med tolv centimeter...

Säsongsbästa utomhus av Angelica Bengtsson

Angelica Bengtsson visade riktigt fin form på lag-SM i Göteborg då hon gjorde sin bästa tävling utomhus i år. Hon vann tävlingen överlägset på 4,70 meter.

Wennerholm: Medaljkandidat i OS i Tokyo

Wennerholm: Medaljkandidat i OS i Tokyo

Michaela Meijer chockar friidrotts-Sverige när hon sätter svenskt rekord med 4,83. Men det var inte det som imponerade mest den här dagen. Det var att hon vågade pröva på drömgränsen fem meter. Att hon inte nöjde sig med det svenska rekordet.

Lisa Gunnarsson tillbaka: ”Kan hoppa igen”

Lisa Gunnarsson tillbaka: ”Kan hoppa igen”

Hon var supertalangen vars utveckling kom av sig. Nu är Lisa Gunnarsson tillbaka på allvar efter ett års skadefrånvaro – och siktar högt. – Jag är en helt annan stavhoppare i dag än vad jag var innan pandemin började, säger 20-åringen.

Bengtsson tvåa efter udda Diamond League-gala

På grund av coronaepidemin kunde friidrottsstjärnorna inte ta sig till Zürich. Då fick Diamond League-galan flytta – bland annat till Karlstad. – Synd att det var det här jag visade världen, säger stavhopparen Angelica Bengtsson, som inte hittade flytet på ett...

Bengtsson "stabil" inför nya Karlstad-galan

Stavhoppsstjärnorna Angelica Bengtsson och Michaela Meijer har i flera år turats om att slå varandras rekord. Konkurrensen har sporrat Bengtsson – men också skapat en del ångest. – När hon slog mitt svenska rekord kände jag att det var det värsta som...

Jättehopp av Meijer – nytt världsårsbästa

Jättehopp av Meijer – nytt världsårsbästa

Stavhopparen Michaela Meijer noterade nytt personligt rekord utomhus när hon hoppade 4,72 meter i Mölndal, skriver hon på sitt Instagramkonto.

Angelica Bengtssons miljonchock – under första dagen på nya jobbet: ”Väldigt nervös”

Angelica Bengtssons miljonchock – under första dagen på nya jobbet: ”Väldigt nervös”

Det var första dagen på nya sommarjobbet. Då fick Angelica Bengtsson en riktig pangstart och fick dela ut 3,2 miljoner kronor. – Han trodde att jag var en telefonförsäljare, säger stavhopperskan till SportExpressen. Sommarens efterlängtade OS 2020 blev...

Angelica chockade miljonvinnare första dagen på jobbet

En 40-årig man från Göteborg vann 3,2 miljoner på Lotto under lördagen. Det hade han ingen aning om när Angelica Bengtsson ringde från nya jobbet som vinnarambassadör. – Först var han misstänksam, sedan helt chockad, säger hon.

Bengtsson: "Har sökt jobb som trafikvakt"

FRIIDROTT Friidrott Hon tog ett uppehåll från studierna för att satsa helhjärtat mot OS.Nu står stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson utan sysselsättning och sin vanliga inkomst – och har bland annat sökt sommarjobb som trafikvakt.

Efter rekordförsöket: ”Pinsamt, jättepinsamt”

Efter rekordförsöket: ”Pinsamt, jättepinsamt”

Den svenska stavvintern har präglats av Armand ”Mondo” Duplantis. Men nu visar också Angelica Bengtsson storform. Efter att ha hoppat årsbästa, 4,73, i Frankrike i onsdags höjde hon det årsbästat till nya ISM-rekordet 4,74 – med marginal – i hemmahallen...