Älmhult

Cityledaren om att gå miste om Ikea: ”Hade varit en dragare”

Cityledaren om att gå miste om Ikea: ”Hade varit en dragare”

I höstas pratade Caroline Bengtsson, cityledare i Halmstad city, om att de gärna sett Ikea etablera sig i centrum. Men i går kom nyheten att Ikea väljer Hallarna.

Kanye West hängde i Älmhult – SVT gör dokumentär om besöket

För cirka fem år sedan var Kayne West på besök i Älmhult. I onsdags och torsdags var SVT Edit på plats för spela in den dokumentär om det oväntade besöket från världsstjärnan.

Osby föll stort i gränsderbyt

Norra Skåne är lokaltidning med huvudkontor i Hässleholm. Det är en komplett nyhetstjänst som levererar lokala nyheter, sport samt kultur och nöje från Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och övriga Skåne. NSK erbjuder senaste nytt, inrikes,...

Coop Värmland växer – köper upp Netto

Coop Värmland växer – köper upp Netto

Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker i Värmland, det här blev klart på måndag kväll. – Det här innebär att vi kommer åt lägen i mycket attraktiva områden, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson. Annica Buvik annica.buvik@vf.se.

Ny padelhall i Älmhult

Ny padelhall i Älmhult

En helt ny padelbana invigdes i Älmhult förra helgen. Dolor Söderbom på hallen House of Padel i Älmhult och tycker att det är en enkel sport att komma in i medans padelspelande Zack Bucht tyckte det var lite svårt i början. "Man ska spela smart, spela enkelt...

Storseger för Älmhult borta mot Trönninge IF

Älmhult tog en enkel seger mot Trönninge IF borta på Tuvasvallen i division 2 sydvästra Götaland dam i fotboll. Laget dominerade matchen, som slutade 6–0 (3.

Ikea Industry permitterar 150

Det blir drygt hälften av de kollektivanställda som berörs av permitteringar på Ikea Industry AB. Detta står klart sedan företagsledningen och GS-Facket kommit överens. – De ska jobba i olika grad, säger vd Nils Vikdahl.

Ikea stänger alla sina restauranger

Ikea stänger alla sina restauranger

Anledningen är till att Ikea valt att stänga samtliga restauranger är att man säger sig vilja säkerställa sin bemanning för att med kvalitet möta kunder som besöker varuhusen. – Vår Bistro och Swedish Food Market är dock öppna som vanligt i alla varuhus,...

Ikea of Sweden öppnar igen

Ikea of Sweden öppnar igen

Ikea of Sweden kommer att öppna sin verksamhet på onsdagen. Men det blir inte riktigt samma sak som tidigare. – Vi har jobbat för att öka den sociala distanseringen, säger Hanna Bengtsander på Ikeas pressavdelning.

Synsam skapar fyra nya jobb

Det finns ett antal branscher där konkurrensen är hård i Älmhult, inte minst gäller detta dagligvaror, frisörer och pizzerior. Nu kan ytterligare en bransch läggas till dessa. Nyligen blev det klart att Glasögonmäster skulle flytta från sina lokaler på Esplanaden,...