AB Volvo

De japanska hushållens konsumtion sjönk i februari

De japanska hushållens konsumtion sjönk i februari

De japanska hushållens konsumtion sjönk med 6,6 procent i februari jämfört med samma månad föregående år.

Volvos miljardaffär i hamn – så mycket stärks kassan

AB Volvo stärker sin kassa. Den svenska lastbilstillverkaren har nu färdigställt försäljningen av UD Trucks till japanska Isuzu Motor. Det rapporterar Di. Volvo och Isuzu ingick i en avsiktförklaring gällande affären redan i december 2019 och skrev under ett...

Svanberg: ”Oersättligt verktyg” att ge Volvo-cheferna bonus

Det har stormat rejält kring Volvo efter Dagens industris granskning av bolagets bonusar. Men lastbilstillverkarens ordförande försvarar incitamentsprogrammen.

Volvo har slutfört storaffären – fyller på kassan med 19 miljarder

Volvo har slutfört storaffären – fyller på kassan med 19 miljarder

AB Volvo har nu slutfört försäljningen av UD Trucks till japanska Isuzu Motors. Affären ger en positiv påverkan på Volvos rörelseresultat under det andra kvartalet med närmre 2 miljarder kronor, samtidigt som nettokassan fylls på med cirka 19 miljarder kronor.

Så ska Volvo få anställda att ta vagnen till jobbet

Så ska Volvo få anställda att ta vagnen till jobbet

Parkeringsavgifter, subventionerade Västtrafik-kort och fler cykelparkeringar – det är några av de förslag AB Volvo nu utreder för att få fler av sina 10 000.

Volvo-bossens bonus: 27 miljoner kronor

När den sista kvartalsrapporten för 2019 kom i slutet av januari var AB Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt nöjd. Företaget hade under året sålt för 432 miljarder kronor, vilket var en ökning på 11 procent från året innan, som landade på cirka 40...

Företag till krismöte hos regeringen

CORONAVIRUS Coronavirus Coronavirusets eventuella konsekvenser på svensk ekonomi får nu regeringen att agera.En rad svenska företag, bland annat Volvo och Scania, kallas till möte hos näringsminister Ibrahim Baylan (S).