Reningsverken läcker – fiskhanar blir honor
Text & Foto: sydsvenskan.se

Reningsverken läcker – fiskhanar blir honor

"Betydande rester" av läkemedel läcker ut i skånska vattendrag, enligt en analys som gjorts vid flera reningsverk i Skåne. Bland annat har diklofenak, som används för smärtlindring, och rester av hormonpreparat hittats i halter som riskerar påverka live.

"Reningsverken läcker – fiskhanar blir honor" går att läsa i sin helhet på sydsvenskan.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Höga halter av läkemedelsrester vid sju reningsverk i Skåne

svt.se

Sport: Nyhetsdygnet Tisdag 15 Juni 2021

15 Juni 2021

Kanadas guldmakare tar över Rangers

Kanadas guldmakare tar över Rangers

I början av juni stod han i båset som förbundskapten när Kanada blev världsmästare i ishockey. Nu tar Gerard Gallant över tränarrollen i New York Rangers.

Jag tycker det är ett kanonspel

ANNONS: Lämna in expertens spel. ■■ För en vecka sedan snackade jag upp 3.00 i odds på Tyskland mot Frankrike som ett kanonspel. Det visade sig vara ett kanonspel, då Tyskland stängde som favoriter på oddsmarknaden precis innan avspark.

Centern till ta revansch i Frölunda: ”Jag vill visa alla och mig själv”

Säsongen 2020/2021 blev ett misslyckande för Jacob Nilsson. Nu vill den 27-årige centern ta revansch i Frölunda. – När jag fick samtalet från Frölunda fanns det ingenting att tveka på, säger han till HockeyNews.se. Annons. Det har varit på gång ett tag och...

TV: JUST NU: Ryssland tar ledningen i rivalmötet

TV: JUST NU: Ryssland tar ledningen i rivalmötet

Finland gästar Ryssland i ett hett rivalmöte i St. Petersburg.Avspark 15:00.

En kanon – skrällen är otroligt spelvärd...”

En kanon – skrällen är otroligt spelvärd...”

Förra V86-omgången prickade fem andelssystem alla 8 rätt. Nils Larssons system gav över 10 000 kronor tillbaka per andel och Joakim ”Rainman” Rosenheds gav över 8 000 kronor per andel. I kväll körs V86 på Solvalla med spelstopp klockan 19.20.

Price och powerplay knutar att lösa för Vegas

Efter förlusten med 3-2 natten till lördagen, är Vegas Golden Knights i underläge med 1-2 i matcher i Stanley Cup-semifinalen mot Montreal Canadiens.