Låneguiden 2021

Låna pengar, jämför lån och hitta bäst ränta just nu

När du ska låna pengar är det viktigt att vara noga med att jämföra alla typer av lån så att du hittar bästa villkor för det du behöver. Vill du se över ditt bolån, låna pengar till ny bostad, eller vill du ta ett privatlån? Jämför och hitta lägsta räntan hos oss, oavsett vilket lån du vill ta och välj det lån som passar dig bäst.

Bynk

Låna 10000 - 30000 kr från 3.95% ränta

Advisa

Låna 5000 - 600000 kr från 2.95% ränta

Lendo

Låna 10000 - 600000 kr från 2.95% ränta

Viiga Lån

Låna 10000 - 40000 kr från 6.84% ränta

Låna pengar till precis vad du vill, när du vill

Sättet vi lånar pengar på, och hur enkelt det faktiskt är att låna pengar, har kraftigt förändrats de senaste åren. Idag finns det mängder av banker och långivare du kan låna pengar av - till i stort sett vilket lånebelopp som helst. Du fyller i din låneansökan direkt på nätet och inom några dagar, eller till med timmar, har du pengarna på kontot. Det finns dessvärre väldigt få lån som täcker allas behov, men tack vare det stora utbudet av lånetyper och långivare, är väldigt det enkelt för dig att låna pengar på ett sätt som passar dig.

Det finns dessvärre väldigt få lån som täcker allas behov, men tack vare det stora utbudet av lånetyper och långivare, är väldigt det enkelt för dig att låna pengar på ett sätt som passar dig.

Vi vill göra det enkelt för dig att jämföra lån och långivare direkt i en jämförelsetabell. Vi jämför vi både långivare och låneförmedlare som kan hjälpa dig att låna pengar.

Hos oss på Aktuella Nyheter Låneguiden kan du även jämföra andra typer av lån. Som låntagare bestämmer du själv vad du vill låna pengar till eller hur mycket pengar du vill låna. Vi jämför många olika banker, långivare och låneförmedlare så du ska kunna hitta det erbjudandet som passar dig.

Jag behöver ett privatlån

Det finns många olika lånetyper för privat konsumtion. Privatlån (eller blancolån) är lån utan säkerhet som ofta används när du behöver extra pengar till ett större inköp eller renovering av bostaden. Hos banker och långivare kan de till exempel kallas privatlån, blancolån, billån, medlemslån eller konsumtionslån. De här lånen har ofta högre ränta än bolån eftersom långivaren har sämre eller ingen säkerhet alls för lånet. Du behöver inte uppge för banken vad du ska använda pengarna till om du inte vill det.

Lånet betalas ut direkt på kontot – från samma dag upp till några bankdagar beroende på vilken långivare du väljer. Beloppet du kan låna varierar oftast mellan 10 000 kr upp till 600 000 kr. Jämför lån hos olika långivare för bästa räntan.

Vad är privatlån bra för?

 • Större investeringar som inköp av fordon, renovering och bröllop.
 • Samla lån och mindre krediter i ett samlingslån.
 • Betala kontantinsatsen för ett bolån.

Jag behöver ett snabblån

Snabblån, även kallat sms-lån och mikrolån, är även det en typ av privatlån utan säkerhet, dock med skillnaden att det rör sig om mindre belopp. Beloppen för snabblån är från 500 kr upp till 50 000 kr, och det ställs mycket mindre krav på låntagaren. De används främst till mindre inköp, exempelvis när kylskåpet gått sönder, bilen behöver oväntat lämnas in på verkstad, eller andra mindre oväntade utgifter.

Snabblån betalas ofta ut direkt – och har i vissa fall även utbetalning på helger. Hos många långivare kan du låna pengar även om du betalningsanmärkningar. Tänk på att räntan är högre än hos ett traditionellt blancolån. Använd aldrig snabblån för att betala av andra lån!

Vad är snabblån bra för?

 • Mindre inköp som kan betalas av snabbt.
 • Pengar på kontot samma dag, även helg.

Jag behöver ett bolån

Ska du köpa en ny lägenhet, hus eller annat nytt boende, så rör det sig om stora belopp där du använder bostaden som säkerhet. Det gör att räntan alltid är lägre än för andra låneformer. Traditionella långivare som Nordea och SBAB är väldigt dominerande inom bolån, men det har på senare år kommit flera nya långivare som satsar online.

Du kan även höja ditt befintliga bolån för att göra större inköp eller för att lösa flera mindre lån (tex ett privatlån eller snabblån). Hör med din bank vilka möjligheter du har utifrån din ekonomiska situation.

Vad är bolån bra för?

 • Köpa nytt boende som lägenhet, hus eller fritidshus.
 • Höja befintligt lån för att frigöra extra kapital.

Jag behöver ett billån

När du köper en bil, eller andra fordon som exempelvis båt eller motorcykel, finns det olika varianter av konsumtionslån att använda - de med säkerhet och de utan säkerhet. Ska du köpa en helt ny bil för ett högre belopp kan det vara vettigt att använda bilen som säkerhet för att få ned räntan.

Vill du köpa en begagnad bil för ett litet mindre belopp så finns det långivare som har specialiserat sig på privatlån för fordon, utan säkerhet. Du kan även låna pengar till den kontantinsats som ofta krävs när du köper en ny bil på avbetalning hos en bilhandlare.

Vad är billån bra för?

 • Låna pengar till bil, båt, husvagn eller motorcykel.
 • Köpa en begagnad bil för en lägre summa.
 • Pengar till kontantinsatsen vid köp av ny bil.

När du behöver ett företagslån

Lån till företaget används ofta vid större investeringar eller om företaget upplever en tillfällig likviditetskris. Då är det viktigt att få pengarna snabbt in på företagskontot. Med en digital långivare går det smidigt att ansöka och du får snabbt besked på din låneansökan.

Företagslån utan säkerhet fungerar ungefär som ett privatlån. Beloppen som lånas ut ligger oftast på från 10 000 kr upp till 60 000 000 kr. Det går också att teckna företagslån utan UC hos vissa långivare. Räntan är oftast individuell så det lönar sig att jämföra lån.

Vad är företagslån bra för?

 • Investeringar som ger avkastning på sikt.
 • Tillfälliga likviditetsproblem.
 • PAktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag.