Så ska Ringhals hantera de radioaktiva reaktortankarna
Text & Foto: expressen.se

Så ska Ringhals hantera de radioaktiva reaktortankarna

Det kommer att ta ett decennium innan kärnreaktorerna på Ringhals kan rivas, rapporterar Vetenskapsradion. Att göra sig av med de radioaktiva delarna tar åtta år – först därefter kan saneringen av marken ske.

"Så ska Ringhals hantera de radioaktiva reaktortankarna" går att läsa i sin helhet på expressen.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Marken vid Ringhals återställd först på 2030-talet

hn.se

Det kommer att dröja över 10 år tills kärnreaktorerna i Ringhals kan rivas

sverigesradio.se

Minst tio år för rivning av Ringhals reaktorer

aftonbladet.se

Näringsliv: Nyhetsdygnet Onsdag 26 Februari 2020

26 Februari 2020

Kaos på Gotlandsfärja: ”Passagerare blöder överallt”

Kaos på Gotlandsfärja: ”Passagerare blöder överallt”

En färja Destination Gotland på väg från Nynäshamn till Gotland tvingades till en kraftig gir varav flera av passagerarna föll och skadade sig. Olyckan ska bero på vågor på mellan tre och fem meter. Enligt ett vittne ombord blödde flera och många fick uppsöka...

Femte nedgångsdagen i rad på USA-börserna

New York-börserna pendlade mellan plus och minus på onsdagen efter de senaste dagarnas ras i kölvattnet av den ökade oron för coronavirusets globala spridning.

Bolag får avdrag för inställda och försenade flyg

Amapola flyg AB får av Trafikverket minskad ersättning för sin flygtrafik.

Volvo-bossens bonus: 27 miljoner kronor

Volvo-bossens bonus: 27 miljoner kronor

När den sista kvartalsrapporten för 2019 kom i slutet av januari var AB Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt nöjd. Företaget hade under året sålt för 432 miljarder kronor, vilket var en ökning på 11 procent från året innan, som landade på cirka 40...

SÖS backar – vårdpersonal sägs inte upp

SÖS backar – vårdpersonal sägs inte upp

VÅRD Vård I höstas meddelade Södersjukhuset i Stockholm att 50 undersköterskor och 25 läkare skulle varslas.Nu backar sjukhusledningen och säger att ingen vårdpersonal ska sägas upp, rapporterar Dagens Nyheter.

Rekyl på rekylen – fortsatt nedåt på börsen

BÖRS Börs Efter gårdagens branta fall öppnade Stockholmsbörsen tydligt uppåt i tisdagens handel – men sedan var det deppigt igen.OMXS-index stängde på minus 1,7 procent, vilket var i linje med ledande Europabörser.