Fredriksson: Skolan står stadig efter krisen
Text & Foto: aftonbladet.se

Fredriksson: Skolan står stadig efter krisen

Frånvaron bland svenska elever minskar igen – efter att ha ökat under coronapandemin. Det är ett kvitto på att skolan står stadig efter krisen, enligt Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson.

"Fredriksson: Skolan står stadig efter krisen" går att läsa i sin helhet på aftonbladet.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Näringsliv: Nyhetsdygnet Tisdag 16 Juni 2020

16 Juni 2020

Prislappen inte viktigast – så löste Telia den turkiska mardrömmen

Prislappen inte viktigast – så löste Telia den turkiska mardrömmen

Allison Kirkby har lyckats med det som Johan Dennelind aldrig gjorde – att sälja innehavet i Turkcell. Men priset var en kraftig rabatt.

Nedskärning på Volvo - oklart hur många som drabbas i Skövde

Volvo räknar med långtgående effekter av coronapandemin och ska minska antalet tjänstemän med 1 250 i Sverige. "Jag vet inte idag hur många som kan drabbas vid Skövdefabriken, men den absoluta merparten av de 1 250 i Sverige finns i Göteborg"...

Klart: Norwegian återupptar flyget till Luleå

Norwegian ställde in alla Luleåflyg när coronakrisen slog som hårdast. Men i början av denna veckan kunde vi avslöja att de skulle börja flyga till Luleå igen den 1 juli – och så blir det. I Sverige återupptar Norwegian tre inrikeslinjer och tio utrikeslinjer.

Var sjunde testad bär på antikroppar

Var sjunde testad bär på antikroppar

Omkring 14 procent av personerna som låtit testa sig i Stockholm har antikroppar mot covid-19, enligt tester från företaget Werlabs. – Det är inte säkert att det är representativt men det är ett stort material, säger vd Henrik Forsberg.

Stockholm först ut med hälsoobligation

Stockholm först ut med hälsoobligation

Region Stockholm testar ett nytt grepp att finansiera förebyggande insatser kring diabetes typ 2. En så kallad hälsoobligation på 30 miljoner kronor har tagits fram – där Skandia lånar ut pengarna.

Även Epic Games och Match kritiserar Apples App Store-avgifter Gör som Spotify

Efter att det häromdagen blev känt att EU dragit igång en konkurrensutredning gällande Apples avgifter för köp i App Store meddelar både Epic Games och Match att de stödjer detta. Epic Games, som bland annat gör spelet Fortnite, har även ...