NYHETSDAGEN: Ryssland stryper elen till Finland • Kvinna hittad svårt skadad på skärgårdsö • Man gripen på Arlanda ...
Text & Foto: expressen.se

NYHETSDAGEN: Ryssland stryper elen till Finland • Kvinna hittad svårt skadad på skärgårdsö • Man gripen på Arlanda ...

Enligt nyhetsbyrån AFP kommer Ryssland stänga av elleveransen till Finland, med start på lördag, som en reaktion på Finlands Natobesked. TT skriver att beskedet kommer från elleverantören RAO Nordic, ett dotterbolag till det ryska elbolaget Inter RAO.

"NYHETSDAGEN: Ryssland stryper elen till Finland • Kvinna hittad svårt skadad på skärgårdsö • Man gripen på Arlanda ..." går att läsa i sin helhet på expressen.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

JUST NU: Ryssland kapar strömförsörjningen till Finland efter Natobeskedet

marcusoscarsson.se

Ryssland stoppar elleveranser till Finland

bohuslaningen.se

Rysk elförsörjning till Finland stryps

svt.se

Olkiluoto 3 och vind ersätter rysk elimport

hbl.fi

Ryssland stoppar el till Finland – gasstopp kan stå på tur

dn.se

Ryssland stryper elen till Finland

aftonbladet.se

Ryssland kapar elförsörjning till Finland

msn.com

Näringsliv: Nyhetsdygnet Fredag 13 Maj 2022

13 Maj 2022

JUST NU: Svensken nobbar plastpåsen

JUST NU: Svensken nobbar plastpåsen

Nya siffror från Naturvårdsverket visar att försäljningen av plastpåsar minskade med 75 procent förra året. Den omdebatterade skatten på plastpåsar infördes 2020. Den 1 maj 2020 höjdes priset per plastpåse med tre kronor. Påsarna i vanliga matbutiker...

Analytiker tror att Musk letar svepskäl för att slippa genomföra Twitter-köpet

Enligt investmentbanken Wedbushs analytiker Dan Ives är det nu mindre än 50 procents chans att Elon Musk kommer köpa Twitter för 44 miljarder dollar, rapporterar Business Insider. Under förra veckan sa Elon Musk själv att köpet av Twitter var på paus...

Gas och spannmål dras in i kriget: ”Utmaning”

Samtidigt som EU-länder oroar sig över hur de ska klara sig utan rysk gas, uppger Ukraina nu att man stänger en avgörande pipeline för vidare transport. Landet pressas även hårt av försämrade exportmöjligheter av spannmål.

Stora uppgångar på Wall Street – men minus för veckan igen

Stora uppgångar på Wall Street – men minus för veckan igen

Wall Street avslutade handelsveckan med klara uppgångar. Stört var uppgångarna i Nasdaqs tekniktunga kompositindex där flera under året hårt pressade teknikaktier handlades upp kraftigt.

Siemens lämnar Ryssland

Siemens lämnar Ryssland

Tyska Siemens lämnar Ryssland, där man har varit verksam i 170 år. – Vi fördömer kriget i Ukraina och har beslutat att inleda en process för att avveckla vår.

Dubbelsmäll för Ingves bäddar för jumbohöjning

Inflationen var i april en bit över Riksbankens bara två veckor gamla prognos. Dessutom var prisökningarna breda – vilket är just den typ av inflation som centralbankerna är rädda för. Veckan bjöd därmed på en dubbelsmäll för Stefan Ingves och hans...