4 av 5 förlossningar saknar personal
Text & Foto: svt.se

4 av 5 förlossningar saknar personal

Pensionerade barnmorskor som kallas in och hyrpersonal som får täcka upp. Det är vardag på många förlossningsavdel- ningar för att få ihop bemanningen under juni, juli och augusti. Sommaren 2021 är inget undantag. Enligt TT som varit i kontakt med 32...

"4 av 5 förlossningar saknar personal" går att läsa i sin helhet på svt.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Underhållning: Nyhetsdygnet Lördag 12 Juni 2021

12 Juni 2021

De måste få in i sina huvuden att vi är enade”

De måste få in i sina huvuden att vi är enade”

Storbritannien kommer inte tveka med att skjuta upp Nordirland-protokollet om EU vägrar att byta spår i den uppblossade diplomatiska konflikten. Det sa premiärminister Boris Johnson efter ett spänt möte med EU-ledarna i Cornwall på lördagen, skriver AFP.

Blue Origin-rymdbiljett klubbades för över 200 miljoner kronor

För den nätta summan av 230 miljoner kronor klubbades en plats ombord på rymdbolaget Blue Origins rymdfarkost New Shepard under en auktion i helgen.

Volkswagen presenterar sjunde generationens folkabuss Det här är nya Multivan

Folkabussen är en klassiker och nu är det dags för generation sju. Den här ska inte blandas ihop med ID.Buzz som är en elektrisk version av folkabussen på MEB-plattformen, samma som ID.3 och ID.4 bygger på. Men nya Multivan byter ändå plattform och k...

Analys: Beslutet visar hur paranoid Vladimir Putin är

Analys: Beslutet visar hur paranoid Vladimir Putin är

Domen i Ryssland som innebär att oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs stiftelse terrorklassas visar på paranoian hos president Vladimir Putin. Det skriver BBC:s Moskvakorrespondent Steve Rosenberg i en analys. Putin och hans anhängare brukar...

Hemtjänst måste ro ut till liten ö

Hemtjänst måste ro ut till liten ö

Det fackliga skyddsombudet har stoppat arbetet, rapporterar tidningen Arbetarskydd. Personen bor i en stuga på ön på sommarhalvåret. Där finns varken el eller badrum. Stigen som leder dit beskrivs som ojämn och när det regnar fylls den med vatten.

Telia rekryterar toppchef från H&M – får ansvar för varumärkesportföljen

Cecilia Steenberg Forsberg ska jobba med varumärkesfrågor som rör hela Telia-familjen, däribland C More, Halebop och Tv4.