Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest
Text & Foto: mynewsdesk.com

Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest

China Mobile och Huawei har tagit 5G-täckning till en helt ny nivå genom att installera världens högst belägna 5G-bastation, 6 500 meter upp på Mount Everest.

"Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest" går att läsa i sin helhet på mynewsdesk.com. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Världens högsta berg får 5G

etn.se

Näringsliv: Nyhetsdygnet Måndag 11 Maj 2020

11 Maj 2020

Nästan 10 000 stockholmare blev av med jobbet i april

Nästan 10 000 stockholmare blev av med jobbet i april

Arbetslösheten fortsätter uppåt i coronakrisen. I april var nästan 65 000 stockholmare arbetslösa. Det är omkring 10 000 fler arbetslösa än i mars. AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook Share to Twitter Share to Email App Share to SMS Share to...

Coronapandemin sätter välfärden under press

Kommunerna och regionerna går på knäna. Det meddelade Anders Knape (M), ordförande för den tunga organisationen Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). I en debattartikel förklarade han att utan tillskott kommer det bli nedskärningar framöver (DN...

Man klämdes under betongblock

Enligt larmet som kom in till SOS vid elvatiden på måndagen ska mannen ha skadat ett ben. – Han är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart men han var vid medvetande när han fördes iväg, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Trots hävd karantän: Kommun sätter stopp för Tesla. Tesla öppnar ändå.

Trots hävd karantän: Kommun sätter stopp för Tesla. Tesla öppnar ändå.

Strax innan helgen kom beskedet att företag i Kalifornien, däribland Tesla kan återuppta sina tillverkning efter en långvarig karantän i delstaten.

Ericsson höjer 5G-prognosen

Ericsson höjer 5G-prognosen

Prognosen ligger nu på 2,8 miljarder 5G-abonnemang om fem år, mot tidigare 2,6 miljarder, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande på en webbkonferens med Patrik Cerwall, marknadsstrategisk chef på Ericsson. Ökad efterfrågan på...

LKAB ber regeringen lösa knutar i Kiruna

Omvandlingen av Kiruna stad för att möta LKAB:s planer går för långsamt, anser det statliga gruvbolaget som nu i en skrivelse till regeringen ber om påskyndning av processen genom ett planföreläggande mot kommunen.