WHO: Varannan europé får omikron snart
Text & Foto: pt.se

WHO: Varannan europé får omikron snart

Världshälsoorganisationen hänvisar till beräkningar från det oberoende institutet IHME, som räknar med att "över 50 procent av befolkningen i regionen kommer att infekteras av omikron under de kommande sex till åtta veckorna", säger Hans Kluge,...

"WHO: Varannan europé får omikron snart" går att läsa i sin helhet på pt.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Halva Europa kan vara smittat med omikron inom 2 månader. Sjukvården måste byggas ut – även omsorgerna måste ...

blogg.vk.se

WHO-chef: Nya svenska restriktioner behövdes

svd.se

Hälsa: Nyhetsdygnet Tisdag 11 Januari 2022

11 Januari 2022

På G: Finsk fabrik för anodmaterial – ”pusselbit som saknas”

På G: Finsk fabrik för anodmaterial – ”pusselbit som saknas”

Finska Grafintec Oy och indiska Epsilon Advances Materials har gjort en tomtreservering på GigaVasa-området och ingått ett intentionsavtal med Vasa stad om att bygga en batterianodmaterialfabrik i Vasa.

Statistiken visade fel – dubbelt så många smittade i Kalmar

Smittspridningen i region Kalmar har varit så hög den senaste tiden att regionen inte har hunnit med att registrera alla fall i statistiken. I förra veckan var den officiella siffran att knappt 900 testat positivt men i själva verket var det nästan 2...

Taket för krisstöd till företagen höjs

Krisstöden till företagen förlängs till februari, och takbeloppet för omställningsstödet höjs till 117 miljoner kronor. De nya åtgärderna och restriktionerna gör att företagen nu behöver stöden, enligt finansministern.

Vaccinintervallet kortas till fem månader

Vaccinintervallet kortas till fem månader

Intervallet för påfyllnadsdosen mot covid-19 kortas nu till fem månader efter den tidigare andra dosen för alla som är 18–64 år.

Nytt koncept när Svenssons i Lammhult öppnar ny citybutik

Nytt koncept när Svenssons i Lammhult öppnar ny citybutik

I september öppnar möbelaktören ny butik i Stockholm vars nya butikskoncept ska spilla över även på de befintliga butikerna.

Covidtestningen skenar – Spotlightbolaget om efterfrågan: ”Plus 300 procent”

Efterfrågan på de covidtester som Spotlightlistade EQL Pharma distribuerar ökade med 300 procent mellan oktober och december – och har sedan dess fortsatt öka.