Krismöte i påsk om EU:s coronaplan
Text & Foto: svt.se

Krismöte i påsk om EU:s coronaplan

Finansministrarnas nattliga webbmöte slutade i total oenighet och striden mellan nord och syd lever vidare när EU-länderna måste ena sig om hur man ska dämpa coronakrisens förlamande effekt på ekonomin. Nya försök ska göras under påsk.

"Krismöte i påsk om EU:s coronaplan" går att läsa i sin helhet på svt.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Näringsliv: Nyhetsdygnet Onsdag 08 April 2020

08 April 2020

Folkhälsomyndigheten virusspårar via mobiler

Folkhälsomyndigheten virusspårar via mobiler

Coronaviruset Folkhälsomyndigheten kommer att få mobildata från Telia för att spåra hur människor rör sig när coronaviruset sprids. Nu inför påsk känns det extra viktigt, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Niklas Svahn/TT. 19:07 | 2020-04-08.

Kungslinjen klarade två världskrig – men coronakrisen blev slutet

I svåra tider kan rederierna klara sig genom att stå på flera ben. Men linjen mellan Trelleborg och Sassnitz blev beroende av enbart passagerartrafiken och därför läggs den ner. Hamnchefen tror dock att den kan återuppstå.

Varberg får nytt företag i frisörbranschen

Cuts&Cups AB ska enligt verksamhetsbeskrivningen syssla med "frisör och barberarverksamhet". Bolaget, som registrerades hos Bolagsverket den 8 april, har sitt.

Så stora är den svenska elbilsutmanarens skulder

Så stora är den svenska elbilsutmanarens skulder

Det svenska elbilsföretaget Uniti har ansökt om rekonstruktion, utan att ha levererat ett enda fordon på fem år. Hårdast drabbade blir de ägare som haft skulder på bolaget – som nu inte kan räkna med att få alla pengar tillbaka. Facebook Twitter LinkedIn.

Röda korset hjälper kommunen hjälpa

Röda korset hjälper kommunen hjälpa

Ett samtal till kommunens Kontaktcenter kan lösa problem med att få hem mat och medicin för Enköpings invånare som tillhör en riskgrupp eller är 70 och äldre. Hjälpen har organiserats i samverkan mellan Röda korset i Enköping och kommunen, och gjordes...

Debatt: Tiotusentals företag riskerar att gå under

En månads nedstängning kan få tiotusentals företag att under enligt vår nya analys, skriver Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke och regionchef Anna Gillek.