Användning av kontanter rasar
Text & Foto: svd.se

Användning av kontanter rasar

Coronapandemin får nu tydliga effekter även för kontantanvändandet i samhället. Under våren minskade kontantuttagen med en fjärdedel, enligt nya siffror.

"Användning av kontanter rasar" går att läsa i sin helhet på svd.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Näringsliv: Nyhetsdygnet Söndag 05 Juli 2020

05 Juli 2020

NSVA utfärdar kokningsrekommendation i Röstånga, Svalövs kommun

NSVA utfärdar kokningsrekommendation i Röstånga, Svalövs kommun

På grund av en vattenläcka har kunder i Röstånga tätort varit utan vatten i ledningsnätet för dricksvatten. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderar NSVA att alla i Röstånga kokar sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills NSVA har fått svar på två,...

Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser

På samtliga av Swedavias flygplatser rekommenderas det nu att man bär munskydd inne på terminalen, vilket P4 Gotland har rapporterat om. Rekommendationen gäller på flygplatserna Arlanda, Landvetter, Bromma, Malmö, Luleå, Umeå, Åre, Visby,...

Bötfälldes för fyrverkeripjäser

Polisen noterar under söndagsmorgonen att mer folk nu rör sig i stan under nätterna och natten till söndag inkom också flera samtal om störande hemmafester.

Källa: Därför sprack samtalen mellan S och M

Källa: Därför sprack samtalen mellan S och M

Moderaterna var villiga att släppa några hjärtefrågor, men Socialdemokraterna valde att avbryta förhandlingarna utan ett motbud, enligt en källa med insyn.

Insändare: Oförsvarligt av kommunledningen att slopa krisledningsnämnden

Insändare: Oförsvarligt av kommunledningen att slopa krisledningsnämnden

Har fått veta att kommunens krisledningsnämnd - som nu borde vara i fullt beredskapsläge - (bestående av kommunalrådet Corkovic, Carl Malgerud och Staffan Larsson) nu har ”avaktiverats”, det vill säga medvetet upphört att fungera. 05 juli 2020 12:00.

WHO:s oväntade corona-hyllning till Sverige

Den svenska strategin för att hantera pandemin har milt uttryckt kritiserats. Men nu lyfter WHO:s generaldirekt��r plötsligt Sverige som ett gott exempel. – Sverige har gjort något mycket viktigt som andra länder bör lära av, säger Tedros Adhanom Ghebreyesus...