Villaägarna utser Sveriges bästa småhuskommuner

Villaägarna utser Sveriges bästa småhuskommuner

Älvdalen och Habo toppar listan över landets bästa småhuskommuner 2021. I ett index som Villaägarnas Riksförbund tagit fram mäts de viktiga ingredienserna för en attraktiv boendemiljö. Faktorer som låg inbrottsrisk och låga kommunala taxor för bland...

Nygammal Saab gick för rekordpris

Ett fint ladugårdsfynd är något många bilsamlare går och drömmer om. Och är bilarna fina eller speciella kan priset bli högt. Det är den Saab 96 av årsmodell 1980 som sålts av Netauktion.se ett utmärkt exempel på. Med en mätarställning på 7 kilometer...

Landet satsade i bitcoin – precis innan tokraset

El Salvador kan ha förlorat upp till 20 miljoner dollar på sina investeringar i bitcoin. Efter att ha köpt precis innan det senaste raset spred presidenten ett meme av sig själv i McDonalds-uniform.

Norwegian återöppnar bas på Arlanda

Norwegian återöppnar bas på Arlanda

Den norska flygbolaget Norwegian återöppnar sin bas för kabinpersonal på Arlanda flygplats i april. Rekrytering av kabinpersonal har inletts och det behövs 270 personer, skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

Ingves kallas till möte om Ukrainakrisen

Ingves kallas till möte om Ukrainakrisen

Säkerhetsläget i Europa gör att finansmarknadsminister Max Elger (S) kallar till sig cheferna för Riksbanken, Finansinspektionen och Riksgälden för ett.

Bravida Norge får i uppdrag av Skanska att leverera elinstallationer till ett ordervärde om drygt 110 miljoner norska kronor

Bravida Norge har signerat kontrakt med Skanska för att leverera alla elinstallationer till det nya stadsutvecklingsprojektet Helgerudkvartalet i Sandvika. Helgerudkvartalet är den första etappen i Sandvika centrums stora stadsutvecklingsprojekt där...

Norska Stortinget riskerar GDPR-bot på två miljoner efter cyberattack

Stortinget drabbades av en cyberattack 2020. Nu riskerar Stortingsförvaltningen två miljoner norska kronor i sanktionsavgift för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder före angreppet.

Flygbolag pausar tillfälligt flyg till Skellefteå

Flygbolag pausar tillfälligt flyg till Skellefteå

Flygplatschefen Robert Lindberg berättade att besluten kom då smittalen ökade i början av 2022. undefined. Ryanair har pausat sin trafik på Skellefteå Airport. Trafiken planeras starta igen den 4 februari. Foto: Johan Nilsson/TT.

Novolab slår tillbaka – bemöter anklagelserna om pcr-fusk: ”Ivo har fel”

Novolab slår tillbaka – bemöter anklagelserna om pcr-fusk: ”Ivo har fel”

Genom sitt juridiska ombud bemöter nu Novolab den allvarliga kritiken från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för första gången. Novolab menar att ...

Köping utreder ny mark för företag – 20-tal vill bygga

Köpings kommun saknar detaljplanerad mark till företagsetableringar vid Ängebyleden/E18. Enligt kommunens…

Tesla Supercharger V3 i USA sägs få högre effekt på 324 kW

Det är ännu inte tid för nästa generation Tesla Supercharger-laddare, däremot finns det nu uppgifter som säger att dagens V3-laddare i Nordamerika ska få högre effekt.

Så vill Attefall stoppa kriminella rot-jobb: "Hushållen tar större ansvar"

Så vill Attefall stoppa kriminella rot-jobb: "Hushållen tar större ansvar"

Byggmarknadskommissionen vill i sin slutrapport få kontroll över rotjobben, för att komma åt de kriminella. Dessutom har man en mängd konkreta förslag för att stoppa brottslingarna – och en passning till branschen om att "alla måste hjälpa till".

Carin Wester återlanseras på Åhléns – fokus på kvalité och design

Carin Wester återlanseras på Åhléns – fokus på kvalité och design

Från och med våren 2022 tar varumärket Carin Wester en ny riktning, där fokus ligger på tidlöshet och kvalitet. Här är våra favoriter från den nya kollektionen.

Goldman Sachs spår fler än tre räntehöjningar

Minst fyra men sannolikt fler räntehöjningar än så är att räkna med från USA:s centralbank Federal Reserve, Fed, i år, spår Goldman Sachs.

Aggressiv spelreklam ska stoppas

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) presenterar åtgärderna under en pressträff i dag: – Spelberoende är ett folkhälsoproblem. Det handlar om en marknad där många konsumenter är sårbara och det kräver att vi tar tillbaka kontrollen.

Här har flest problem med skulder

Här har flest problem med skulder

Antalet skuldsatta svenskar är det lägsta på 30 år – men de samlade skulderna är större än någonsin tidigare. Högst andel invånare med skulder har en liten kommun i Mellansverige.

Forskare: Coronaviruset kan ha funnits i Norge redan 2019

Forskare: Coronaviruset kan ha funnits i Norge redan 2019

Forskare har nämligen hittat antikroppar i ett blodprov som lämnades i december 2019. – Fyndet förändrar berättelsen om coronaepidemin, säger professorn Anne Eskild, som tror att smittan kan ha spridits i världen tidigare än man trott...

Moderaterna kräver paus för miljöprövningar av vattenkraft

Moderaterna kräver att regeringen pausar omprövningarna av vattenkraftens miljötillstånd och anser samtidigt att miljöbalken måste ”ses över i grunden”.

Korruptionsläget förbättras inte - Sverige utmärker sig på flera sätt

En handlingsplan mot korruption som saknar åtgärder och flera stora korruptionsskandaler i närtid. Det utmärker Sverige i korruptionsfrågor och bidrar till att vi har stagnerat i Transparency Internationals korruptionsindex, som presenteras i dag. Sverige...

Kostnadskris får lantbrukare att dra ner på verksamheten

Kostnadskris får lantbrukare att dra ner på verksamheten

Enligt en ny enkät från LRF har var fjärde lantbrukare som deltagit i undersökningen dragit ner på sin verksamhet till följd av högre kostnader. Fyra av tio planerar att minska produktionen under året. – Likviditeten börjar bli...

Mindre hus på 53 kvadratmeter från 1967 sålt i Hällingsjö – priset: 2 500 000 kronor

Mindre hus på 53 kvadratmeter från 1967 sålt i Hällingsjö – priset: 2 500 000 kronor

Huset på adressen Vikaliden 513 i Hällingsjö har bytt ägare. Priset blev 2 500 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2021. Huset byggdes 1967.

Renoveringslust i Västervik gav 15 miljoner från staten

Var du en av dem som renoverade huset under pandemin? Då har du bidragit till den stora ökningen av rotavdrag i vår kommun.

Rapportrally för HMS Networks

Fjolårsraketen HMS Networks, som levererar kommunikationssystem, slog förväntningarna för det fjärde kvartalet 2021 och rusar tvåsiffrigt på börsen.”Vårt enda problem är att kunna leverera”, säger vd:n och storägaren Staffan Dahlström.

Leveransproblem slår mot General Electric

Leveransproblem slår mot General Electric

Det amerikanska verkstadskonglomeratet General Electric drabbades oväntat hårt av leveransproblem. Intäkterna under fjärde kvartalet sjönk till 20,3 miljarder dollar, vilket kan jämföras med en snittprognos på 21,4 miljarder enligt en Bloombergenkät.

SHB: Jobbtillväxten slår pandemin

SHB: Jobbtillväxten slår pandemin

Pandemin fortsätter att trycka ner tillväxten i den svenska ekonomi den närmaste tiden. Men ekonomin och och jobbkonjunkturen är stark och Handelsbanken tror inte på någon snar räntehöjning i sin konjunkturprognos.